Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.
Boller med ølandshvede er meget nemme at lave - og så smager de altså himmelsk godt til morgenmad.
Ølandshvedeboller laves af en koldhævet dej, der passer sig selv i køleskabet natten over.
Dejen røres nemt sammen om aftenen, og om morgenen kan du hurtigt få friskbagt brød, som virkelig smager godt.
Ølandshveden er mørkere i farven end traditionelt hvedemel - og smagen er en smule sødere. Det giver altså nogle virkelig lækre boller, som alle elsker.
Du kan i øvrigt læse mere om ølandshvede og andre meltyper her.
Opskrift på boller med ølandshvede
Ingredienser
- 500 gram vand koldt
- 10 gram gær
- 10 gram honning
- 600 gram ølandshvedemel
- 10 gram salt
Sådan gør du
- Kom vand og gær i en skål sammen med honning, og rør det godt ud med en grydeske.
- Rør derefter ølandshvedemel i sammen med salt, og rør dagen sammen.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen i køleskabet, da den skal koldhæve - og gerne i 11-12 timer. Det passer altså med natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet og ud på et meldrysset bord. Dejen til de lækre boller med ølandshvede er nem at arbejde med, og den klistrer ikke frygtelig meget.
- Nu skal du ikke ælte dejen, men blot dele den i 12 lige store stykker, som sættes direkte på bageplade med bagepapir. Eller på en hulplade, hvilket gør ølandshvedebollerne endnu mere sprøde. Del dejen med en kniv eller metalskraber - og gerne med vand på hænder og redskab.
- Drys bollerne med lidt ølandshvedemel, og stil en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad nu bollerne hvile i ca. 30 minutter.
- Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft.
- Bag de lækre boller med ølandshvede i cirka 15 minutter midt i ovnen. Luk lidt damp ud de sidste par minutter, hvor ovnlågen lige åbnes kort og lukkes igen et par gange.
Næringsindhold
Tips
De nybagte boller med ølandshvede køles af på en rist.
Ølandshvedeboller er gode at fryse ned.
Se også disse opskrifter på morgenbrød: