• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej

Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej

billederesultat for boller med ølandshvedemel
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
90
SHARES
FacebookMessenger90PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. oktober 2023 - Udgivet: 9. august 2023

Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.

Boller med ølandshvede er meget nemme at lave - og så smager de altså himmelsk godt til morgenmad.

Ølandshvedeboller laves af en koldhævet dej, der passer sig selv i køleskabet natten over.

Dejen røres nemt sammen om aftenen, og om morgenen kan du hurtigt få friskbagt brød, som virkelig smager godt.

Ølandshveden er mørkere i farven end traditionelt hvedemel - og smagen er en smule sødere. Det giver altså nogle virkelig lækre boller, som alle elsker.

Du kan i øvrigt læse mere om ølandshvede og andre meltyper her.

Se også disse opskrifter:

  • Kefirboller
  • Koldhævede speltboller
  • Morgenmadsboller
  • Hjemmebagte boller med smør

Opskrift på boller med ølandshvede

billederesultat for boller med ølandshvedemel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Boller med ølandshvedemel og koldhævet dej

4.73 fra 22 stemmer
Lækre boller med ølandshvedemel. En meget nem opskrift på 12 ølandshvedeboller af koldhævet dej, der står i køleskabet natten over.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Koldhævning + hævetid 12 timer t
Samlet tid 12 timer t 20 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 185
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g vand - koldt
  • 10 g gær
  • 10 g honning
  • 600 g ølandshvedemel
  • 10 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand og gær i en skål sammen med honning, og rør det godt ud med en grydeske.
  2. Rør derefter ølandshvedemel i sammen med salt, og rør dagen sammen.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen i køleskabet, da den skal koldhæve - og gerne i 11-12 timer. Det passer altså med natten over.
  4. Tag dejen ud af køleskabet og ud på et meldrysset bord. Dejen til de lækre boller med ølandshvede er nem at arbejde med, og den klistrer ikke frygtelig meget.
  5. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot dele den i 12 lige store stykker, som sættes direkte på bageplade med bagepapir. Eller på en hulplade, hvilket gør ølandshvedebollerne endnu mere sprøde. Del dejen med en kniv eller metalskraber - og gerne med vand på hænder og redskab.
  6. Drys bollerne med lidt ølandshvedemel, og stil en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad nu bollerne hvile i ca. 30 minutter.
  7. Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft.
  8. Bag de lækre boller med ølandshvede i cirka 15 minutter midt i ovnen. Luk lidt damp ud de sidste par minutter, hvor ovnlågen lige åbnes kort og lukkes igen et par gange.

Næringsindhold

Kalorier: 185kcalKulhydrater: 39gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 326mgKalium: 59mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin C: 0.01mgCalcium: 9mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nybagte boller med ølandshvede køles af på en rist.

Ølandshvedeboller er gode at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Jeppesen

    januar 05, 2025 at 10:05 am

    Har brugt denne opskrift en del gange med stor success- men her på det sidste oplever jeg at dejen ikke hæver og bliver bastant. Og når jeg tager dejen ud af køleskabet er der en masse fugt i låget og det virker som om der er for meget fugt inde ved dejen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at fikse det - nogen der ved noget?

    Svar
  2. Nadja

    november 10, 2023 at 4:30 pm

    Er det tørgær eller almindelig gær ? Det er for mig lidt svært at anspore i opskriften 😁

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required