• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Blåbærcookies med den fineste blå farve

Karen SenecaKaren Seneca
Disse cookies får den mest syret farve, men det er udelukkende naturlig farve fra blåbær. Bag dem med børnene og kom eventuelt også små skumfiduser i dejen. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Blåbærcookies bliver flotte og saftige, når man blender blåbær og kommer dem i dejen. Her er opskrift på en vegansk version og en med smør.
  2. Opskrift på lilla blåbærcookies
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Tips
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Blåbærcookies bliver flotte og saftige, når man blender blåbær og kommer dem i dejen. Her er opskrift på en vegansk version og en med smør.

Blåbærcookies får vi ofte med hele bær vendt i dejen, men her blender vi frosne bær i dejen i stedet.

Det betyder, at den flotte farve breder sig, så vi får cookies i en usædvanlig farve og med meget smag.

De lilla cookies opstod på Tik Tok, hvor vi var mange, der begyndte at eksperimentere med at lave dem.

De er lette at lave, men der er to vigtige regler: Pisk blåbærmosen grundigt og længe ind i sukker- og smørmassen. Og frys dejen ned en halv time, før den bages.

OBS: Er du veganer, skal du selvfølgelig bruge vegansk hvid chokolade og vegansk smør.

Opskrift på lilla blåbærcookies

5 fra 3 stemmer
RetKager
KøkkenAmerikansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 15 stk
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 gram blåbær - frosne, øko
  • 110 gram sukker
  • 90 gram smør - el. vegansk smør
  • 150 gram hvedemel
  • 80 hvid chokolade - chips el grofthakket
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 drys salt
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Begynd med at varme de frosne blåbær op i en lille gryde. De skal blive lettere opløst i fryden, før du bruger dem.
  • Pisk smør (eller vegansk smør) og sukker godt, så det bliver til en cremet smørcreme.
  • Hæld blåbærmosen i og pisk i mindst fem minutter på højeste trin med en elpisker.
  • Bland salt, bagepulver og mel og vend det i blåbærcremen.
  • Hak den hvide chokolade og kom den i dejen.
  • Sæt dejen i fryseren i en halv time.
  • Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  • Form dejen til runde kugler ca. en spiseskefuld med top og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i otte-ti minutter.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Du kan også prøve at lave en portion med røde bær som hindbær, her vil farven blive lyserød.

Undlad at bruge friske bær, for de giver ikke samme kulør. Og husk at købe økologiske, frosne bær.

Køber du konventionelt dyrkede, vil det ofte være de amerikanske blåbær, som kun har farve på skindet - ikke indeni.

Det kan tage et par bagepladers tid at finde den helt rigtige farve til sine cookies. Hvis du ønsker en mere sart farve, kommer du kun to tredjedele af blåbærmængden i.

Se flere af vores opskrifter her:

  • Verdens bedste brownie cookies
  • Sprøde daim cookies
  • Blåbærmuffins - saftige og skønne
  • Blåbærsnitter - nem opskrift
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 366
  • 3
  • 2
  • 0
  • 3
  • 1
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Sumak - fakta om det syrlige, røde krydderi
Paneret inderfilet med paprika og karry i ovn »

Populært indhold lige nu

billede med gateau marcel kage

Gateau Marcel - opskrift på lækker kage uden mel

kartoffel twistere kartoffelspiraler

Kartoffel twistere - opskrift på lækre kartoffel spiraler

billede med kartoffelmel i pose

Kartoffelmel - hvornår skal vi bruge det?

Der findes et utal af lækre opskrifter med spidskål, og alene her på siden har vi rigtig mange. Og spidskålen kan blandt andet anvendes rå i salater, hvor den er aldeles fremragende. Foto: Madensverden.dk.

Her er 5 lækre opskrifter med spidskål

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 3 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenAmerikansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 15 stk
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!