Prøv denne fantastisk lækre opskrift på bagt pighvar. Fladfisken har en vidunderlig og mild smag, der smager skønt sammen med svampe og jordskokker.
Bagt pighvar er en fantastisk lækker fisk med en mild smag. I denne nemme opskrift kommes den i et fad sammen med svampe og jordskokker og det hele bages i ovnen. Serveret sammen med frisk pasta, er det en ret for guder.
I denne opskrift bruges pighvarfilet, så du slipper for at rengøre og filetere fisken selv. Svampene kan varieres efter hvad du foretrækker og har tilgængeligt, men ganske almindelig champignoner smager fantastisk her!
Opskrift på bagt pighvar med svampe
Bagt pighvar med svampe og jordskokker
Ingredienser
- 600 gram pighvarfilet
- 300 gram champignon
- 800 gram jordskokker
- 1 fed hvidløg
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 40 gram smør
- 1 dl bredbladet persille
- 1 citron - revet skal
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at klargøre grøntsagerne: Rens svampe og skær dem i skiver. Skrub jordskokker rene og skær dem i skiver.
- Smelt smørret i en lille kasserolle.
- Kom jordskokker og svampe i et ovnfast fad, og vend dem med salt, peber, presset hvidløg, det smeltede smør og eddike.
- Læg pighvarfilet ned mellem grøntsagerne og sæt fadet i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader.
- Kog pastaen i letsaltet vand, så den er færdig samtidig med fisken.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til servering
Drys fisk og grøntsager med hakket persille og revet citronskal og server med frisk pasta.
Opskriften er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.
Se også disse artikler
Sådan får du børn til at spise fisk
Del dine ideer og tanker med os andre her: