Vegetar ristaffel er den lækreste karryret, som serveres med kogte ris og adskilligt forskelligt tilbehør, som folk selv kan komme på
Vegetar ristaffel består af en karryret, som minder om den, man kender fra kylling i karry. Forskellen er selvfølgelig, at denne opskrift er vegetarisk, og så er det en taffel, hvilket betyder masser af toppings.
Man kan selv bestemme, hvilke slags drys og tilbehør, man ønsker at komme på. Jeg kan selv lide kokos, rosiner og peanuts. Det giver den perfekte kombination af sødt og salt.
Der er også mange, som også kan lide ananas og skiver af banan på retten, men det er selvfølgelig smag og behag.
Opskrift på vegetar ristaffel
Vegetar ristaffel med masser af tilbehør
Ingredienser
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 200 gram champignoner
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 tsk olie
- 1 spsk karry
- 1 tsk garam masala
- 1 stk vegetarboulion
- 2 dl vand
- 4 dl mælk
- 2 spsk maizena
- 0,5 dl piskefløde
- 1 tsk salt
- 3 dl basmatiris
- 1 dl kokosmel
- 1 dl peanuts
- 1 dl rosiner
- diverse grøntsagstern
Sådan gør du
- Start med at koge ris som anvist på pakken.
- Hak løg og hvidløg fint, skær peberfrugt i strimler og champignoner i skiver.
- Varm nu en gryde op og tilføj olie og løg, lad dem stege i cirka tre minutter, tilføj hvidløg og steg i 30 sekunder. Tilføj derefter peberfrugt og champignoner, steg dem i to minutter, eller indtil de er gyldne.
- Tilføj karry og garam masala, steg det i 30 sekunder. Tilføj derefter boullion, vand og tre deciliter mælk. Lad det simre. Bland derefter maizena og en deciliter mælk sammen, tilføj det til retten.
- Lad det tykne op til ønsket konsistens, og tilføj derefter fløde. Smag til med salt og eventuelt andre krydderier, som du synes.
- Server vegetar ristaffel med topping i forskellige skåle, så alle selv kan pynte deres egen tallerken med lige netop det, de ønsker.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Vegetar ristaffel er god at servere, hvis du har gæster, da det er sjovt at kunne servere alle toppings i små skåle, så gæsterne selv kan pynte deres egen tallerken.
Du kan fylde alt muligt i skålene med tilbehør, fra hakkede, tørrede frugter til agurke- og mangotern.
Se også andre vegetariske opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: