Teres major er en meget mør udskæring af oksekød. Her i denne guide kan du se, hvordan man tilbereder den på pande, grill og sous vide.
Teres major er en amerikansk udskæring af oksen, som man desværre ikke så ofte finder i de danske supermarkeder.
Men spørg eventuelt slagteren om han kan skaffe den hjem, for her får du en af de mest møre udskæringer af oksen.
Der er tale om en udskæring fra skulderstykket, og selvom vi på dansk ikke har et officielt navn, så kaldes den indimellem for skuldermørbrad. Og det er meget passende, da den er næsten lige så mør som oksemørbraden.
Den er både nem og hurtig at tilberede, men husk, at en teres major IKKE må tilberedes for længe. Så giv den typisk 3 minutter på hver side, så er den perfekt tilberedt uden at være hverken for rå/rød eller tør.
Under stegningen kan der tilsættes knuste hvidløgsfed og nogle kviste rosmarin eller timian for yderligere smag.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på teres major oksekød
Teres major
Ingredienser
- 2 teres major - i alt ca. 600 gram
- olivenolie - eller smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at klargøre kødet. På de 2 teres major fjernes sølvsenen let med en skarp kniv. Du kan eventuelt forsalte kødet inden stegning.
- Brun kødet ved en høj varme på en varm pande tilsat lidt olivenolie. de kan også steges i smør, hvor der tillsættes hvidløg og rosmarin. Øs så løbende lidt af fedtstoffet op over kødet for at glasere det.
- Steges 3 minutter på hver side, og du kan med fordel vende dem efter halvandet minut.
- Tages af panden og krydres med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Grillet teres major
Du kan også med fordel grille udskæringen, da teres major kødet bliver mindst lige så perfekt på grillen.
Her sker det ved en høj og direkte varme, hvor kødet skal have ca. 2-3 minutter på hver side. Pas på ikke at grille dem for længe!
Teres major i sous vide
Du kan selvfælgelig også tilberede teres major i din sous vide, hvor resultat bestemt kun bliver endnu bedre.
Her saltes kødet først, hvorefter det vakuumpakkes.
Giv det 2 timer i din sous vide ved 57 grader. Så bliver det hverken for rødt eller gennemstegt.
Derefter er det blot at brune kødet godt af på en varm pande i enten lidt smør eller olie. Der kan tilsættes knuste hvidløgsfed og rosmarin eller timian.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og kom meget gene med din mening. På forhånd tak.