Her får du opskriften på en lækker tagliatelle, der er frisk pasta i tynde bånd. Tagliatellen minder om spaghetti, og den er meget nem at lave selv.
Tagliatelle er en skøn pasta fra Italien, og den er heldigvis nem at lave derhjemme som en hjemmelavet frisk pasta.
Tagliatellen minder meget om fettuccine, men er en smallere udgave. Det gør den dog ikke sværere at lave, men til gengæld er den perfekt til blandt andet en kødovs.
Du skal blot anvende to slags italiensk mel og nogle æg - så er du klar til at din egen pastaproduktion.
Det nemmeste er at lave tagliatelle på en pastamaskine, men er du lidt ferm på fingrene, kan den godt laves uden. Men det kræver du kan skære tynde skiver af pasta ud.
Der findes i øvrigt mange forskellige pastatyper, som du kan se her.
Opskrift på tagliatelle
Frisk tagliatelle pasta - nem opskrift
Ingredienser
- 200 gram durum hvedemel - til pasta
- 200 gram hvedemel - skal være italiensk tipo 00
- 4 æg
Sådan gør du
- De to slags hvedemel vejes af i en skål.
- Lav en fordybning i midten af melet, hvor de fire æg slåes ud i. Rør gradvist æggene ind i melet indtil dejen er samlet.
- Tag din pastadej til tagliatelle ud på køkkenbordet, og ælt den grundigt med hænderne indtil den er glat og smidig. Husk ekstra mel på bordet - denne mængde indgår ikke i de angivne mængder. Dæk pastadejen til og stil på køl i 30 minutter.
- Del pastadejen i fire lige store stykker, og kør dem igennem en pastamaskine fra den største tykkelse og indtil tykkelse 2 (på min Imperia pastamaskine). Husk hele tiden af have mel nok på dejen.
- Sæt valsen på pastamaskinen og lav den lækre tagliatelle pasta - der er den smalle variant på pastavalsen på maskinen. Den anden er fettuccine.
- Hæng gerne den færdige pasta på stativ indtil du er helt færdig.
- Har du ikke en pastamaskine, rulles pastadejen ud med en kagerulle til ønsket tykkelse, hvorefter du med en skarp kniv skærer tynde strimler af pasta. Men det nemmeste er altså at anvende en pastamaskine. Især til disse tynde pastatyper.
- Tagliatelle frisk pasta koges cirka 2 minutter i saltet og bulderkogende vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Frisk tagliatelle pasta er blandt andet fremragende til en klassisk italiensk kødsovs.
Se også disse opskrifter til din friskkogte pasta:
Del dine ideer og tanker med os andre her: