Cacio e pepe - italiensk pastaret er en klassiker og kendt over hele verden. Det er nemlig den nemmeste opskrift, og så smager den skønt.
Cacio e pepe betyder ost og peber og det er også de mest dominante smage i denne ret. Den smager nemlig skønt af friskkværnet sort peber og den lækre smag af parmesanost.
Jeg vil garantere, at alle kan lave denne opskrift ligegyldigt, hvor meget erfaring man har i et køkken. Den er nemlig virkelig nem og hurtig at lave, og så kræver den kun fire ingredienser.
Italienerne spiser ofte denne ret til frokost, da den er så hurtig at lave, og så giver den et dejligt energispark, så man er klar til resten af dagen. Spis den med eller uden salat til.
Opskrift på Cacio e pepe - italiensk pastaret
Cacio e pepe
Ingredienser
- 450 gram spaghetti
- 1 tsk salt
- 25 gram smør
- 1 tsk peber - friskkværnet
- 200 gram parmesan - fintrevet
- 2 dl pastavand
Sådan gør du
- Start med at koge en stor gryde vand, tilføj salt og spaghetti. Lad det koge i cirka syv minutter eller indtil al dente. Husk at gemme cirka to deciliter af det færdigkogte pastavand.
- Tag nu en gryde og smelt smørret sammen med sort peber. Tilføj pastavand og fintrevet parmesanost.
- Lad osten smelte i mens du røre det sammen. Tilføj nu spaghetti og lad det stege sammen i et par minutter så pastaen dækkes i "sovsen".
- Lad nu pastaen hvile i et par minutter, og så er cacio e pepe klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvis du vil lave denne opskrift lidt mere speciel så prøv at bruge to forskellige slags oste. For eksempel parmesan og pecorino.
Uanset valg af ost, er Cacio e pepe den nemmeste ret at lave. Og så smager den godt.
Nina
Lækkert, enkelt og alligevel velsmagene.
Helle S.
Tænker denne meget enkle ret kun holder med gode råvarer.