Sukkerfri muffins med græskar og sukkerfri chokolade kan spises uden dårlig samvittighed. Der er hverken smør, sukker eller hvedemel i.
Sukkerfrie muffins med græskar og chokolade passer perfekt til årstiden nu, hvor at det er blevet efterår og sæson for græskar.
Og med denne opskrift kan du spise kage, selv hvis du ønsker at undgå sukker. Der er faktisk en hemmelig ingrediens i opskriften og det er kikærter.
Det lyder måske mærkeligt, men jeg lover, at man ikke kan smage dem, de er kun med til at give en god konsistens og til at holde dejen sammen.
I opskriften skal man bruge græskarpure, hjemmelavet eller på dåse. Begge dele virker. Jeg lavede min egen ud af et almindeligt halloween græskar. Men man kan også bruge et Hokkaido.
Opskrift på sukkerfri muffins med chokolade
Sukkerfrie græskarmuffins med chokolade
Ingredienser
- 2 dl græskarpure
- 120 gram dadler - uden sten
- 240 gram kikærter - kogte eller fra dåse
- 4 stk æg
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt muskatnød
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nelliker
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- 50 gram mørk chokolade - sukkerfri
- 20 gram valnødder
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader almindelig ovn. Tag muffinsforme klar og smør dem eller brug papirsforme.
- Put dadlerne i en skål og kog en smule vand, som du hælder hen over dem. Lad dem ligge i blød i cirka fem minutter, så de bliver bløde. Hæld nu vandet fra.
- Kom de bløde dadler i en blender og tilføj derefter kikærterne. Blend dem godt sammen. Tilføj nu græskarpure og blend det til en jævn blanding.
- Tilføj æggene én af gangen og blend blandingen yderligere. Tilføj nu kanel, muskatnød, ingefær, nelliker, salt og bagepulver. Rør det sammen.
- Hak den mørke chokolade og valnødder groft og tilføj dem til dejen. Rør dejen sammen og hæld dem nu i muffinsformene.
- Bag dem i cirka 20 minutter, eller indtil en tandstik kan komme ren ud, når du stikker den i en muffin.
- Lad de sukkerfri muffins køle helt ned før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du ønsker de sukkerfri muffins endnu sundere, så kan du godt undlade chokoladen og bare tilføje lidt ekstra valnødder i stedet for.
Det er stadig lækkert, og man føler ikke, at man mangler noget. Valnøddens lettere bitre smag passer godt sammen med græskarrets sødme.
Se også vores andre sunde sukkerfrie kager, så som snickersmuffins uden sukker og glutenfri brownie med valnødder og sorte bønner.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: