Stegte nudler er hurtig aftensmad, og her får de selskab af okseinderlår, forårsløg, broccoli og selvfølgelig en lækker, hjemmelavet sød chilisauce.
Stegte nudler er dejlig aftensmad, der samtidig er både hurtig og sundt. Der bruges nemlig ikke meget fedtstof i denne ret, som tilmed er proppet med sunde grøntsager.
Den slags retter smager bedst når oksekødet er mørt som smør, og det får du med denne opskrift.
Jeg koger nemlig lige oksekødet en halv time, inden jeg går i gang med at lave det sidste færdigt. På den måde får du altid mørt oksekød til dine wokretter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til stegte nudler
500 gram okseinderlår i strimler (som til bøf stroganoff)
2 fint hakkede fed hvidløg
1 bundt forårsløg i mundrette stykker
2-3 groftrevne gulerødder
1 broccoli i små buketter
0,5 deciliter soja
250 gram risnudler
4 hele æg
Salt og friskkværnet peber
+ en portion hjemmelavet sød chilisauce
Fremgangsmåde
- Start med at komme en lille klat smør i en gryde, og her bruner du nu oksekødet ved en kraftig varme. Gør det ad to omgange, så kødet bliver brunet og ikke blot koger, fordi der ikke er varme nok. Tilsæt så en kop vand eller to - og kog kødet ved svag varme i 30 minutter.
- Tag det op og læg det på en tallerken.
- Gør grøntsagerne klar. Hak hvidløgsfed fint, rengør og snit forårsløg i mundrette stykker og riv gulerødder groft på et rivejern.
- Damp broccolien i tre minutter, og del den i små buketter.
- Kog risnudler i et par minutter, og hæld straks KOLDT vand i gryden, så du stopper kogningen!
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen. Så er vi klar til at lave retten færdig.
- Find den store pande eller sauterpande frem, og kom en god klat olivenolie på. Steg nu ved en god varme - cirka 7 på en skale fra 1-9.
- Kom hvidløgsfed og forårsløg på panden, og svits dem under omrøring i et minut. Kom så de revne gulerødder ved, og give det yderligere et par minutter. Så kommer du broccolien ved, og steger et par minutter mere. Tilsæt også soja.
- Skrab nu alt dette over i den ene side af panden, og hæld æggemassen ud i den anden halvdel. Lad æggene stivne lidt, og hak den så ud med en paletkniv.
- Hæld vandet fra risnudlerne, og kom dem i panden, og rør rundt så de blander sig med æggene.
- Tilsæt også det møre oksekød, og vend forsigtigt rundt, så du får det hele jævnt fordelt.
Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og anret straks de stegte nudler med sød chilisauce og hakkede peanuts.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Stegte nudler
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments