Her får du en opskrift på lækker skinketærte med champignon. En nem tærte med fyld af bla. hytteost, rosmarin skinke og svampe.
Skinketærte med champignon er nem og lækker aftensmad, som ikke er så svær at lave.
Den skønne tærte indeholder fyldes blandt andet med hytteost og rosmarin - naturligvis foruden skinke og champignon.
Skinketærten med fyld er beregnet til fire personer, og serveres gerne med en god salat til.
Opskrift på skinketærte med champignon
Ingredienser
Dej
- 150 g mel
- 75 g smør
- ¾ dl hytteost
Fyld
- 75 g soltørrede tomater
- 200 g svampe grofthakkede, evt. Portobello, markchampignon eller bare almindelig champignon
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. rosmarin hakket
- 150 g cheddar ost revet
- 200 g skinke i tern
- 3 æg
- 1 ¾ dl hytteost
- 1½ dl piskefløde
- olivenolie
Sådan gør du
- Bland smør med mel og tilsæt hytteost for at lave dejen. Ælt den sammen.
- Pres dejen ud i en tærteform og prik den med en gaffel. Stil den i køleskab i 30 minutter.
- Svits svampene i ganske lidt olivenolie indtil væsken er fordampet, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bland hakket hvidløg og frisk, hakket rosmarin i og lad det stege lidt med - men hvidløget må IKKE tage farve - kun afgive duft!!
- Lad tomaterne dryppe af og hak dem.
- Forbag tærtebunden i 10 minutter ved 225 grader.
- Fordel ca. ⅓ af osten over tærtebunden.
- Læg dernæst svampeblandingen på. Så de hakkede soltørrede tomater og skinken.
- Krydr igen med lidt friskkværnet peber. Læg den resterende revne ost på.
- Pisk æg, fløde, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det ud over fyldet.
- Bages ved 225 grader i ca. 35-40 minutter.
Næringsindhold
Tips
Den færdige skinketærte med champignon serveres med en lækker salat til.
Evt. en lækker salat med edamamebønner og spinat.
Se også disse tærteopskrifter:
Comments
No Comments