Her får du en lækker på Shepherds pie med kylling og grøntsager. En dejlig ret til aftensmad, der laves med kylling i stedet for lammekød.
Shepherds pie med kylling og masser af grøntsager er lækker aftensmad, og opskriften er en skøn af den klassiske fårehyrde-tærte.
Shepherds pie laves jo normalt med lammekød, da shepherd betyder fårehyrde. Og helt grundlæggende er der tale om en kødtærte med låg af kartoffelmos.
Men her får du altså en udgave med kylling og grøntsager, og den smager forrygende godt.
Opskrift på Shepherds pie med kylling
Ingredienser
- 1 kg. kartofler skrællet og skåret i grove stykker
- Lidt jomfruolivenolie
- 4 kyllingebrystfileter i tern, ca. 1 x 1 cm.
- salt og friskkværnet peber
- 4 gulerødder groftrevne
- 1 squash groftrevet
- 4 små forårsløg fintsnittet
- 1 lille løg i tynde ringe
- 2½ dl ærter frosne
- 1-1½ tsk. estragon tørret
- 20 g smør
- 2½ spsk. mel
- 3 ¼ dl hønsebouillon flydende bouillon + vand
- 1 ¼ dl hvidvin
- 1½ spsk. dijonsennep
- 1 pakke hvidløgsost
- 2 æggeblommer
- 1 potte persille hakket
- ½-¾ dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne til de er godt møre, hæld vandet fra og stil til side.
- Imens varmes ekstra jomfruolivenolie op i en sauterpande og kyllingstykkerne steges, krydres med salt og friskkværnet peber. Når de er netop gennemstegte og let gyldne, hældes de over på en tallerken.
- Svits først løg til de blive gennemsigtige - uden at de tager farve.
- Tilsæt gulerødder og steg dem med i ca. ½ minut.
- Tilsæt så resten af grønsagerne: squash, forårsløg, ærter og esdragon. Svits i ca. 2 minutter, smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld grønsagsblandingen i en skål.
- Stil gryden tilbage på panden og smelt smørret. Drys melet i og pisk det sammen.
- Hæld væsken i lidt efter lidt mens der piskes, måske skal det hele ikke bruges/måske skal der tilsættes lidt mere, det skal i hvert fald være en rimelig tyk "sovs". Smag den til med salt og friskkværnet peber.
- Lad sovsen koge igennem et par minutter, så melsmagen koges ud, pisk hele tiden.
- Kom grønsagsblandingen og kyllingestykkerne tilbage i sovsen, sammen med dijonsennep og vend det godt sammen.
- Hæld det i et halv dybt fad/lille bradepande.
- Mos kartoflerne let og krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk med en el-mikser på laveste hastighed og tilsæt æggeblommer, hvidløgsost og persille. Pisk til en jævn mos, fortynd med lidt mælk, til den ønskede konsistens haves. Smag det til.
- Kom det ovenpå kyllinge-/grønsagsstuvningen og stil det i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter til det bliver gyldent.
Næringsindhold
Tips
Den færdige Shepherds pie serveres straks - og gerne sammen med et godt stykke brød. Evt. lavet af nem dej. Vil du fuldende en menu af lære pies, kan du også se vores opskrift på en klassisk key lime pie.
Se også disse opskrifter med kylling: