• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Shepherds pie - traditionel engelsk ret i fad

Shepherds pie - traditionel engelsk ret i fad

billede med shepherds pie
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 15. november 2023

Få min opskrift på Shepherds pie, der laves med en kødsovs i bunden og kartoffelmos som låg på toppen. Lækker ret til aftensmad.

Shepherds pie er en traditionel ret fra det engelske køkken, hvor du har en kødsovs i bunden af et fad, og derpå kommes en god kartoffelmos.

Mere præcist laves denne pie eller tærte med hakket lammekød, men det er der ikke så mange der spiser, så derfor er denne opskrift i stedet med hakket oksekød.

Her kalder englænderne så tærten for en cottage pie, når lammekødet er udskiftet med oksekød, men uanset navn og begreber er opskriften lige her.

Se også disse opskrifter:

Vegetarisk shepherds pie

Millionbøf i fad

Hakket oksekød med blomkål i fad

Opskrift på Shepherds pie

billede med shepherds pie
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Shepherds pie

4.84 fra 12 stemmer
Få min opskrift på Shepherds pie, der laves med en kødsovs i bunden og kartoffelmos som låg på toppen. Lækker ret til aftensmad.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Kalorier: 800
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mos
  • 1 kg kartofler - skrællet vægt
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
Kødsovs
  • 2 løg - hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl oksebouillon - lavet af 3 dl. kogende vand og 1 terning
  • 1 spsk tomatpure - koncentreret
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 200 g gulerødder - i små tern
  • 200 g ærter
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til Shepherds pie starter du med at skrælle kartofler, så du efter skrælning har 1 kg kartoflerkær dem i mindre stykker og kog dem i usaltet vand indtil de er helt møre. Det tager ca. 15 minutter.
  2. Imens laver du kødsauce. Svits 2 løg i 2 spsk olivenolie på en pande uden det tager farve, hvorefter du steger 500 g hakket oksekød med. Smuldr det godt ud. Steges et par minutter ved en god varme.
  3. Drys 2 spsk hvedemel over og vend rundt, og derefter hældes 4 dl oksebouillon ved. Jeg laver bouillonen af 4 deciliter kogende vand og en terning oksebouillon.
  4. Tilsæt også 1 spsk tomatpure og 3 spsk engelsk sauce. Lad det simre uden låg i 5 minutter, så sovsen koges lidt ind.
  5. Vend 200 g gulerødder og 200 g ærter i, smag til med salt og friskkværnet peber og lad det simre mens du laver mosen færdig.
  6. Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem dampe af. Mos med en kartoffelmoser eller piskeris sammen med 50 g smør i tern og ca. 2 dl mælk indtil mosen er lind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Fordel kødsovsen i et ovnfast fad (ca. 30 gange 22 centimeter), og derpå fordeles kartoffelmosen forsigtigt. Planér mosen ud med en gaffel eller ske.
  8. Bag din cottage pie ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 25 minutter, så mosen lige når at blive gylden.

Næringsindhold

Kalorier: 800kcalKulhydrater: 69gProtein: 33gFedt: 44gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 2gKolesterol: 122mgNatrium: 1571mgKalium: 1955mgKostfibre: 11gSukker: 13gVitamin A: 9165IUVitamin C: 78mgCalcium: 174mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte Shepherds pie - som helt præcist altså nu er en cottage pie på grund af oksekødet, køles af i 10 minutter inden servering. Retten er nemlig rygende varm.

Serveres som den er - eller eventuelt med en broccolisalat eller spidskålssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Danielsen

    november 17, 2023 at 9:37 am

    I Madens Verden bør man ikke kalde en skovl for en spade. Opskriften på Shepherd's pie er en opskrift på Cottage pie, når man ikke bruger fårekød. Fy

    Svar
    • Ole

      november 17, 2023 at 1:01 pm

      Ja ordet "Shepards Pie" bliver lidt flittigt brugt om denne ret, men de fleste gange man støder på den, indeholder den ikke fårekød, og deraf ikke en "Shepards Pie", man kan jo ligefrem sige at det ligge i navnet 😛

      Svar
    • Torben Larsen

      november 18, 2023 at 6:50 pm

      HRM beskiver ganske tydeligt forskellen på Sheperd’s Pie og Cottage Pie!
      Iøvrigt har jeg utallige gange i England og Irland indtaget Shepherd’s Pies lavet på oksekød - og adskillige Cottage Pies lavet på lammekød.
      Så, lav pien som du vil - og koncentrer dig om smag og indhold i stedet for navnet.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required