Vegetarisk shepherds pie er fuld af lækre linser, svampe og så med et lækkert lag af kartoffelmos på toppen. Det hele bages i ovnen.
Vegetarisk shepherds pie er den perfekte aftensmad til en kold vinteraften. Den er nemlig definitionen af "comfort food".
Jeg elsker virkelig denne ret og laver den utrolig ofte. Den er ikke kun for vegetarer. Jeg er sikker på, at selv den største kødelsker også vil holde af retten.
Der mangler bestemt ikke kød her. Opskriften er nemlig fuld af umamismage og proteiner. Her finder du i øvrigt opskriften på den klassiske Shepherds pie.
Opskrift på vegetarisk shepherds pie
Vegetarisk shepherds pie
Ingredienser
Linselaget
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 1 stk selleristav
- 150 gram champignoner - brune
- 200 gram grønne linser - ukogte
- 1 spsk tomatpure
- 2 tsk timian - stødt
- 1 tsk rosmarin - stødt
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk paprika - stødt
- 0,5 stk bouillonterning
- 5 dl vand
- 1 spsk sojasauce
- 1 tsk peber
Kartoffelmos
- 500 gram kartofler
- 2 spsk mælk
- 1 spsk smør
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peber
Sådan gør du
- Start med at skære alle grønsagerne i små fine tern.
- Tag nu en gryde og tilføj olivenolie, finthakket løg og hvidløg. Lad dem stege i et minut og tilføj derefter gulerod og selleri, som også er finthakket. Lad det stege sammen i to minutter.
- Tilføj nu champignonerne og lad dem stege i to minutter. Tilføj tomatpure, stødt timian, stødt rosmarin, stødt paprika og laurbærbladene. Rør det nu godt sammen og lad det stege i et minut.
- Tilføj linserne, bouillonterning og vand. Rør det godt sammen og put nu låg på gryden. Lad blandingen simre i cirka 20 minutter, eller indtil linserne føles næsten færdige men stadig har lidt bid.
- Tilføj sojasauce og smag til med salt og peber.
- Forvarm nu ovnen til 200 grader almindelig ovn og gør et ovnfast fad klar.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, put dem nu i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem derefter koge i cirka 15 minutter, eller indtil de er bløde og færdigkogte.
- Hæld derefter vandet fra og tilføj mælk og smør. Mas nu kartoflerne til en mos og smag til med salt og sort peber.
- Hæld nu al linsesovsen i det ovnfaste fad og fordel kartoffelmosen ovenpå. Bag den nu i cirka 20, eller indtil den er lettere gylden på toppen.
- Vegetarisk shephards pie serveres straks eventuelt med en grøn salat til.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jeg brugte grønne linser i min opskrift, men man kan selvfølgelig også bruge andre slags linser - dog skal du bare være opmærksom på kogetiden.
Denne opskrift kan rigtig nemt laves vegansk, hvis man ønsker det. Udskift blot smør og mælk ud med de plantebaserede udgaver.
Se andre opskrifter på vegetarisk aftensmad:
Del dine ideer og tanker med os andre her: