Beluga bolognese er en vegetarisk udgave af den populære bolognese. Og en ret som er den perfekte comfort food, er som bekendt bolognese.
Beluga bolognese er resultatet af mange forsøg på den perfekte vegetariske bolognese. Jeg har selv været vegetar i seks år og især i starten, der savnede jeg både bolognese og lasagne.
Det tog mig et par år at lave den perfekte vegetarbolognese og dertil lasagne.
Faktisk så god at de fleste som har smagt den, mener, at min udgave af vegetarisk bolognese er bedre end den traditionelle bolognese lavet af kød.
Dog er det først nu, at jeg har prøvet at tilføje belugalinser i retten, og det er klart noget, som jeg vil gøre igen. Det giver en konsistens, som minder utrolig meget om hakket oksekød og en anelse nøddeagtig smag, som passer rigtig godt sammen med resten af ingredienserne.
Og så bliver retten endnu sundere, da belugalinser har et højt indhold af protein og fiber.
Nem hverdagsmad
Jeg lavede selv retten i går og serverede den til min morfar, som elsker kød og som mener at vegetarmad er kedeligt, og smager dårligt.
Men denne beluga bolognese blev overøst med komplimenter. Han indrømmede endda, at det var den bedste bolognese, han havde smagt.
Dette er også en ret som er hurtig og let at lave. Når først alle grønsager er skåret og smidt i gryden, så kan man bare læne sig tilbage og vente på, den bliver færdig.
Det tager 20-25 minutter for belugalinserne at blive færdigkogt, så hvis man gerne vil have sin sovs til at få ekstra smag, skal man lade den simre i 10-30 minutter, før linserne tilføjes. Men det er ikke nødvendigt, den smager stadig af rigtig meget uden den ekstra simretid.
Opskrift på vegetar beluga bolognese
Beluga bolognese - perfekt til de kødfrie dage
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk rosmarin groft hakket
- 1 spsk frisk timian groft hakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 stk tørret chili el. 1 tsk tørret chiliflager
- 3 stk laurbærblade
- 1 stk rødløg
- 3 fed hvidløg hakket
- 3 stk gulerødder revet
- 3 stk selleri groft hakket
- 200 gr hvide champignoner groft hakket
- 1 dåse hakket tomater
- 1 dåse tomatpure
- 400 gr vand
- 100 gr belugalinser
- 4 spsk hvidvin kan undlades
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort peber
- ½ tsk sukker
Sådan gør du
- Tag en stegegryde og put olie, rosmarin, timian, chili, oregano og laurbærblade i. Lad det stege i 30 sekunder på medium varme, så krydderierne begynder at dufte.
- Tilføj hvidløg og lad det stege i 30 sekunder, tilføj derefter rødløget og steg, til det bliver en anelse gennemsigtigt.
- Tilføj nu de revede gulerødder og selleri og lad det hele stege i cirka et minut. Tilsæt nu champignoner og lad dem stege i 5 minutter.
- Nu tilsættes tomatpure og steges sammen med grønsagerne i et minuts tid. Tilsæt derefter de hakkede tomater og vandet.
- Lad sovsen simre i 5-30 minutter, jo længere tid den simrer, desto mere smag får den.
- Tilsæt belugalinserne og lad sovsen simre under låg ved lav varme i 20-25 minutter.
- Tilsæt vin og lad sovsen simre uden låg, indtil alkoholen er fordampet, dette tager cirka 3 minutter.
- Smag til med salt, peber og sukker.
- Din beluga bolognese er klar til at blive serveret med pasta.
Server eventuelt sammen med dette brød:
Skriv din mening - på forhånd tak.