Beluga bolognese er vegansk bolognese, når den er allerbedst. Rigtig velsmagende, skøn hyggemad på en kølig aften. Og så er den tilmed sund.
Beluga bolognese er resultatet af mange forsøg på den perfekte veganske bolognese. Jeg har været vegetar i seks år og især i starten, savnede jeg både bolognese og lasagne.
Det tog mig et par år at lave den perfekte vegetarbolognese. Faktisk så god, at de fleste som har smagt den, mener, at min udgave er bedre end den traditionelle bolognese med oksekød.
Belugalinserne giver en konsistens, som minder om hakket oksekød og giver en anelse nøddeagtig smag, som passer godt sammen med resten af ingredienserne.
Opskrift på vegetarisk beluga bolognese
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk rosmarin groft hakket
- 1 spsk frisk timian groft hakket
- 1 tsk oregano tørret
- 1 stk tørret chili el. 1 tsk chiliflager
- 3 stk laurbærblade
- 1 stk rødløg
- 3 fed hvidløg hakket
- 3 stk gulerødder revet
- 3 stk bladselleri groft hakket
- 200 gram champignoner groft hakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure
- 400 gram vand
- 100 gram belugalinser
- 4 spsk hvidvin kan undlades
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort peber
- ½ tsk sukker
Sådan gør du
- Tag en stegegryde og put olie, rosmarin, timian, chili, oregano og laurbærblade i. Lad det stege i 30 sekunder på medium varme, så krydderierne begynder at dufte.
- Tilføj hvidløg og lad det stege i 30 sekunder, tilføj derefter rødløget og steg, til det bliver en anelse gennemsigtigt.
- Tilføj nu de revede gulerødder og selleri og lad det hele stege i cirka et minut. Tilsæt nu champignoner og lad dem stege i 5 minutter.
- Nu tilsættes tomatpure og steges sammen med grønsagerne i et minuts tid. Tilsæt derefter de hakkede tomater og vandet.
- Lad sovsen simre i 5-30 minutter, jo længere tid den simrer, desto mere smag får den.
- Tilsæt belugalinserne og lad sovsen simre under låg ved lav varme i 20-25 minutter.
- Tilsæt vin og lad sovsen simre uden låg, indtil alkoholen er fordampet, dette tager cirka 3 minutter.
- Smag til med salt, peber og sukker.
- Din beluga bolognese er nu klar til at blive serveret med pasta.
Ekstra tip
Beluga bolognese er en ret, som er hurtig og let at lave. Når først alle grøntsager er skåret og smidt i gryden, så kan man bare læne sig tilbage og vente på, den bliver færdig.
Det tager 20-25 minutter for belugalinserne at blive kogt, så hvis man gerne vil have ekstra smag til sovsen, skal man lade den simre i en halv time, før linserne tilføjes.
Men det er ikke strengt nødvendigt, den smager stadig af rigtig meget uden ekstra simretid.
Se også disse opskrifter:
Hanne v
Beluga bolognaise. Du skriver 3 sellerie. Er det ikke meget eller mener du bladselleri?
Hilsen Hanne
Karen Seneca
Det er bladselleri 🙂 Mange hilsner
Maria
Kan retten fryses?!
Rakel Seneca
Hej Maria
Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg tror sagens at du kan fryse det.
Venlig hilsen
Rakel
Birgittte Husted Bendtsen
Hej Beluga linserne skal de koges inden de kommes i? Bedste hilsner Birgitte