Her får du en lækker opskrift på linsesalat, der laves med beluga linser, asparges, feta og en skøn dressing. Sund og nem salat med linser.
Linsesalat er en populær og sund salat, der blandt andet laves med de skønne beluga linser.
Den lækre linsesalat er en i øvrigt en god mulighed for, at du kan få brugt hvad du har i grøntsagsskuffen - og dermed undgå madspild.
Så følg opskriften som du synes - og brug hvad du har af grøntsager.
Opskrift på linsesalat
Ingredienser
- 2 dl belugalinser
- 4 dl vand
- 1 teske Herbamare bouillon
- salt
- Lidt squash skåret i små tern
- 1 bdt. asparges skyllede og det nederste knækket af
- 1 rød peberfrugt skåret i små tern
- ½ gul peberfrugt skåret i små tern
- 2 forårsløg fintsnittet
- 75 g feta smuldret
Dressing
- ¼ dl æbleeddike
- ½ dl olivenolie
- 1½ tsk. dijonsennep
- 1 fed hvidløg presset
- 1 tsk. honning flydende
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl linserne godt og kom dem vandet sammen med salt og Herbamare.
- Bring dem i kog og kog i 18-20 minutter.
- Skyl hurtigt under koldt vand, men de skal stadig være lune.
- Kom vand i en anden gryde og bring det i kog. Kom asparges sammen med lidt salt og kog i 1 minut.
- Hæld i en sigte og skyl straks med koldt vand. Skær dem i mindre stykker.
- Bland alle grøntsagerne sammen.
- Tilsæt de stadig lune linser og feta. Ingredienserne til dressingen piskes sammen og smages til.
- Hæld noget af dressingen over, hvor meget du bruger, afhænger af hvordan du kan lide din salat. Personligt kan jeg bedst lidt hvis den ikke er for "tør".
- Vend det hele godt rundt og server.
Næringsindhold
Tips
Den lækre linsesalat serveres straks - og den er blandt andet god til en stegt kotelet.
Se også mine andre opskrifter med linser: