Min opskrift på linsegryde med røde splitlinser, hvor du ikke skal bruge en masse sjældne ingredienser. En sund, mættende og kødfri gryderet.
Linsegryde er en virkelig lækker og mættende gryderet, der laves helt uden kød, og i stedet er det de sunde røde splitlinser, der giver fylde i retten.
Linsegryden er nem at lave, og jeg har udviklet opskriften så du ikke skal ud og købe alt for mange forskellige ingredienser, og mange af dem har du muligvis allerede i dit køkkenskab.
Opskriften er beregnet til 4 personer som en hovedret, der serveres sammen med ris og grønt.
Før du går i gang
- Røde splitlinser kan købes i de fleste supermarkeder, og kogetiden er typisk på ca. 40 minutter. Så kig på hylden med ris og den slags.
- Jeg bruger blandt andet karry og spidskommen i opskriften, men du kan også anvende en garam masala.
- Er du vild med koriander? Så kom endelig noget i retten, enten frisk eller tørret.
Opskrift på linsegryde
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 2 rødløg - halveret, skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver eller grofthakket
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefulde ingefær - revet
- 1 teskefuld karry
- 1 teskefuld chiliflager
- 1 teske spidskommen - eller som som ønsker
- 250 gram røde splitlinser
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 7 deciliter vand - gerne kogende
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 1 citron
- 1 håndfuld mynte - grofthakket
- 1 håndfuld persille - grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til min linsegryde starter du med at skylle de røde splitlinser under koldt vand og lad dem dryppe af.
- Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, men uden det tager farve. Det tager et par minutter tid ved middel varme. Kom så revet ingefær ved og vend rundt.
- Kom karry ved sammen med chiliflager og spidskommen, og lad det lige svitse med i et halvt minut.
- Tilsæt så de skyllede røde linser sammen med tomater, vand og 2 terninger grøntsagsbouillon. Pres også lidt citronsaft i retten.
- Lad linsegryden simre under låg i ca. 35-40 minutter, og rør rundt nogle gange undervejs. Mængden af vand bør passe, men ellers kan der tilsættes lidt mere vand.
- Mår linserne er kogt møre vendes mynte og persille i, og linsegryden smages til med lidt mere citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdige linsegryde serveres straks sammen med kogte ris og broccolini eller broccoli.
Nybagte naanbrød passer også perfekt til retten. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: