Her er en lækker opskrift på stegt halloumi ost med linsesalat. Halloumi steges på panden, og toppes med salat af beluga linser, og serveres som tilbehør.
Du skal prøve denne skønne opskrift på halloumi ost med linsesat, som er rigtig lækker som tilbehør. Eller spis den, som den er.
Beluga linserne koger ikke ud, og så er de rigtig flotte at kigge på. De tager mest smag, hvis de marineres, mens de stadig er lune.
Halloumi ost er fra Cypern og har den specielle egenskab, at den ikke smelter.
Den får nærmest sådan en brødagtig konsistens og den er bedst når den grilles eller steges i olivenolie, hvor den får en fin skorpe.
Konsistensen er lidt ligesom mozzarella og den er letsaltet
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Halloumi ost med linsesalat
Halloumi ost med linsesalat, agurk og tomat
Ingredienser
- 1 pakke Halloumi ost
- 2½ dl beluga linser - kogte
- 1 agurk - halveret på langs og skåret i skrå skiver
- 1 bakke tomater - små og aromatiske tomater, gerne i forskellige farver. Skåret i grove stykker
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft - eller limesaft
- 2 spsk. bredbladet persille - finthakket
- 2 spsk. mynteblade - finthakket
- Lidt honning - flydende
- 1 fed hvidløg - presset
- salt og friskkværnet peber - gerne Maldon salt
Sådan gør du
- På min pose med beluga linser, står der, at der skal beregnes 2 dl for hver 1 dl linser. Så jeg kom altså 5 dl vand i en gryde sammen med lidt groft salt. Vandet bringes i kog og så kommes, godt skyllede, linser i.
- De skal koge i 17-20 minutter.
- Skyl lige hurtigt med lidt koldt vand, men ikke for længe, for de må IKKE blive helt kolde. Lad dem dryppe af. De suger mest smag af dressingen, når de er varme/lune.
- Vend de varme/lune linser med de hakkede krydderurter og den sammenrystede dressing, der er smag til med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og stil i køleskab.
- Ca. ½ time inden salaten skal serveres, blandes agurk og tomater i.
- Tag osten ud af pakken. Tryk væden ud af den med køkkenrulle og skær den i skiver på ca. 1 cm. i tykkelse.
- Kom ganske lidt olivenolie på en slip-let pande og kom så osteskiverne på.
- Steg dem ved høj varme i et minuts tid på hver side, til de bliver gyldne, lad dem dryppe af kort på køkkenrulle, inden de anrettes i et halvdybt fad.
- Top linsesalaten op ovenpå osten og server straks, mens osten er varm.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige halloumi ost med linsesalat serveres straks, og den er blandt andet fin som tilbehør til bøffer - herunder en velstegt ribeye.
Se også hvordan du laver beluga bolognese:
Del dine ideer og tanker med os andre her: