Vegansk lasagne er mindst lige så god som dem med kød. Her er både linser, grøntsager, pasta og en skøn vegansk bechamelsovs.
Vegansk lasagne er en af mine livretter. Den har så meget smag, og jeg elsker kombinationen mellem linserne, grøntsagerne og den cremede bechamelsovs, som også er lavet vegansk og fra bunden.
Jeg har tilføjet gærflager i sovsen stedet for ost. Det synes jeg giver en lækker umami og ostet smag, som jeg er virkelig vild med.
Men du kan også sagens bruge vegansk ost i stedet for, hvis du foretrækker det.
Udover den fantastiske smag, så er konsistensen også virkelig god. Man skaber den bedste ved at koge linserne en smule al dente og ved at sørge for at skære grønsagerne i meget små stykker.
Opskrift på en italiensk vegansk lasagne
Ingredienser
Vegansk bolognese
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 100 gram gulerødder
- 50 gram selleri
- 220 gram aubergine cirka en halv
- 1 stor tomat
- 1 tsk basilikum stødt
- 1 tsk oregano stødt
- 0,5 tsk rosmarin stødt
- 0,5 tsk timian stødt
- 2 stk lauerbærblade
- 2 spsk tomatpure
- 1,5 dl grønne linser tørrede
- 5 dl vand
- 0,5 stk boulionterning
- 2 spsk soyasauce
- 0,5 tsk sort peber
- 0,5 tsk salt
Vegansk beachamelsovs
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl soyamælk
- 1 knivspids muskatnød stødt
- 2 spsk gærflager
- 0,5 tsk salt
Derudover
- 200 gram lasagneplader
- 1 spsk gærflager
- 1 tsk basilikum stødt
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Tag en stor gryde og tilføj olivenolie, løg og hvidløg. Lad det stege sammen i to minutter.
- Hak gulerødderne og sellerien i meget fine stykker på cirka en halv centimeter. Tilføj dem nu til gryden og lad dem stege i to minutter.
- Skær auberginen i relativt små firkanter på en centimeter og tilføj dem til gryden. Lad det hele nu stege sammen i fem minutter - eller indtil auberginen begynder at tage en smule farve.
- Tilføj nu alle krydderierne og tomatpuré, rør det godt sammen og tilføj derefter linserne og vandet. Skru temperaturen op, så det kan koge.
- Når det hele koger, tilføjer du bouillonterning og putter låg på gryden, så indholdet kan simre. Lad det simre i cirka 15 minutter.
- Smag til med soyasauce, sort peber og salt.
- Tænd nu ovnen på 200 grader almindelig ovn og lad den forvarme.
- I mens vegetarbolognesen simrer, skal vi lave bechamelsovsen: Tag en lille gryde og tilføj olivenolien og hvedemel, brug et piskeris til at blande det sammen.
- Tilføj soyamælken langsomt, mens du stadig pisker i sovsen, så du undgår klumper. Når al soyamælken er tilføjet og der ikke er klumper tilbage, lader du sovsen koge forsigtigt.
- Tilføj muskatnød, salt og sort peber. Lad saucen koge under piskning, indtil den rammer den rigtige tykkelse. Tilføj til sidst gærflager og rør godt rundt.
- Tag et ovnfast fad og fordel første lag med bolognese, derefter bechamelsovs og lasagneplader. Forsæt med den rækkefølge indtil alle ingredienser er blevet brugt. Det sidste lag skal være bechamelsovs, drys derefter med gærflager og stødt basilikum.
- Bag lasagnen i cirka 35 minutter, eller indtil lasagnepladerne føles gennembagte.
- Så er en skøn vegansk lasagne klar til servering. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip
Vegansk lasagne smager godt med masser af grøntsager i. Du kan blandt andet vælge at tilføje champignon eller lidt spinat.
Server med en god frisk salat, for eksempel en tomatsalat med agurk og sorte oliven.
Se flere opskrifter her:
Gulerodslasagne - sund vegetarlasagne
Comments
No Comments