Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en saltkaramelsauce med piskefløde, der kan bruges til alt fra is til pandekager.
Saltkaramel er et fantastisk koncept. Sødmen fra karamellen blandet med et strejf af salt gør smagen perfekt for dessert-elskere og lækkermunde. Selvom der ikke skal meget salt i denne opskrift på saltkaramelsauce, er det lige tilpas nok til, at saltet komplimenterer karamellen.
Jeg bruger saucen til alt fra is og fløderand til pandekager. Især en stabel af små amerikanske pandekager kan sagtens tåle et skvæt saltkaramel på toppen, så den flyder ned langs siderne til de andre pandekager. Men også de helt almindelige pandekager er superlækre med en klump vaniljeis, kokoksspåner og flydende saltkaramel.
Opskrift på saltkaramelsauce
Saltkaramel - opskrift på skøn saltkaramelsauce
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 200 gram sukker
- 4 spsk vand
- 50 gram smør
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker eller ekstrakt
- 1 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Varm sukker og vand op i en tykbundet gryde eller på en lille stegepande. Brug lidt over middelvarme, for eks. 6 ud af 9.
- Lad sukkeret brune og smelte - uden det brænder. Det vil sige, at du skal holde øje uden at røre for meget i massen.
- Når sukkerblandingen er smeltet og har en flot, cognacfarve, blander du smør i. Det kan sprutte lidt, så undgå at stå med næsen helt ind over gryden.
- Lad blandingen simre ca. 10 minutter ved lav til medium varme.
- Hæld langsomt piskefløden i massen, mens du rører rundt.
- Hæld vaniljesukker i og lad karamelblandingen koge op igen, så det koger i 3-4 minutter.
- Tag gryden af varmen og bland flagesaltet i. Vil du have knaset fra flagesaltet, skal du vente med at blande det i, til massen er kølet lidt ned.
- Når massen er kølet lidt ned, hælder du den i et patentglas med låg eller i en flot flaske med låg. Sæt den i køleskabet efter et kvarters tid.
Tips
Det handler om at holde tungen lige i munden, når man venter på, at det hvide sukker skal smelte. Er der for høj varme, risikerer man at få en brændt karamelsmag. Er der for lav, tager det en evighed for sukkeret at smelte. Men hellere væbne sig med tålmodighed og bruge en temmelig lav temperatur - jeg sætter mit komfur til 5-6, og skynder mig at tage gryden af, hvis jeg fornemmer, at karamellen til saltkaramel er ved at brænde.
Se vores opskrifter, som passer perfekt til saltkaramel:
Kom med din kommentar her