• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Saltkaramel - opskrift på lækker karamelsauce med salt

Saltkaramel - opskrift på lækker karamelsauce med salt

billede med saltkaramel
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. juni 2022 - Udgivet: 22. marts 2022

Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en dessertsauce, der kan bruges til alt fra is til pandekager.

Saltkaramel er et fantastisk koncept. Sødmen fra karamellen blandet med et strejf af salt gør smagen perfekt for dessert-elskere og lækkermunde.

Selvom der ikke skal meget salt i denne opskrift, er det lige tilpas til, at saltet komplimenterer karamellen.

Jeg bruger saucen til alt fra is og fløderand til pandekager. Især en stabel af amerikanske pandekager kan sagtens tåle et skvæt karamelsauce på toppen, så den flyder ned langs siderne.

Se også de populære opskrifter på:

  • Chokolade med saltkaramel
  • Hjemmelavet karamelsauce
  • Dulce de leche

Opskrift på nem saltkaramel

billede med saltkaramel
Karen SenecaKaren Seneca

Saltkaramel

4.75 fra 28 stemmer
Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en saltkaramelsauce med piskefløde, der kan bruges til alt fra is til Pandekager.
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 3 deciliter
Ret: Søde sager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 665
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 4 spsk vand
  • 50 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker - eller ekstrakt
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Varm sukker og vand op i en tykbundet gryde eller på en lille stegepande. Brug lidt over middelvarme, for eks. 6 ud af 9.
  2. Lad sukkeret brune og smelte - uden det brænder. Det vil sige, at du skal holde øje uden at røre for meget i massen.
  3. Når sukkerblandingen er smeltet og har en flot, cognacfarve, blander du smør i. Det kan sprutte lidt, så undgå at stå med næsen helt ind over gryden.
  4. Lad blandingen simre ca. 10 minutter ved lav til medium varme.
  5. Hæld langsomt piskefløden i massen, mens du rører rundt.
  6. Hæld vaniljesukker i og lad karamelblandingen koge op igen, så det koger i 3-4 minutter.
  7. Tag gryden af varmen og bland flagesaltet i. Vil du have knaset fra flagesaltet, skal du vente med at blande det i, til massen er kølet lidt ned.
  8. Når massen er kølet lidt ned, hælder du din saltkaramel i et patentglas med låg eller i en flot flaske med låg. Sæt den i køleskabet efter et kvarters tid.

Næringsindhold

Kalorier: 665kcalKulhydrater: 70gProtein: 3gFedt: 44gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 130mgNatrium: 907mgKalium: 85mgSukker: 70gVitamin A: 1642IUVitamin C: 1mgCalcium: 61mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det handler om at holde tungen lige i munden, når man venter på, at det hvide sukker skal smelte i den lækre saltkaramel.

Er der for høj varme, risikerer man at få en brændt karamelsmag. Er der for lav, tager det en evighed for sukkeret at smelte.

Men hellere væbne sig med tålmodighed og bruge en temmelig lav temperatur. Jeg sætter mit komfur til 5-6, og skynder mig at tage gryden af, hvis jeg fornemmer, at min saltkaramel er ved at brænde.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nicoline

    oktober 22, 2023 at 2:00 pm

    Hvor lang tid kan sovsen holde sig i?

    Svar
  2. Jannie

    juli 26, 2022 at 7:48 pm

    Min karamel blev helt brændt allerede da den stod på 3 på komfuret der går til 9 efter at jeg havde puttet smør i.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required