Dulce de leche laves ved at koge kondenseret mælk. Det giver den lækreste cremede karamel, der er skøn i desserter og kager.
Dulce de leche er den lækreste cremede karamel, du kan forestille dig.
Du kan bruge det som fyld i kager og desserter, i hjemmelavede Snickers eller som smørepålæg på samme måde som nutella.
Den cremede karamel laves ved at koge en dåse med kondenseret mælk i vand. Efter 3 timer er den kondenserede mælk forvandlet til den skønne Dulce de leche, der ligner karamel i både struktur og smag.
Den lækre lysebrune farve og dejlige smag kommer fordi den søde mælk gennemgår den såkaldte Maillardreaktion, når den varmes op.
Dulce de leche er i øvrigt spansk og betyder noget i retning af slik af mælk.
Opskrift på dulce de leche
Dulce de leche
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
Sådan gør du
- Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde med vand. Sørg for, at dåsen er helt dækket med vand.
- Varm gryden med vand og dåse op til vandet koger. Læg låg på og skru ned så det lige småkoger og lad det småkoge her i 3 timer.
- Tag dåsen op og lad den køle 1 time inden du åbner den.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvad er kondenseret mælk?
Kondenseret mælk består af komælk som har langtidskogt sammen med sukker over svag varme til det får en lysebrun farve og en tyktflydende konsistens.
Kondenseret mælk er altså lavet af to ingredienser: Sødmælk og sukker.
Ofte kaldes det også sødet kondenseret mælk.
Næringsindhold i Dulce de leche
Her kan du se næringsindholdet i Dulce de leche lavet af kondenseret mælk.
Få inspiration til flere søde sager her:
laerke
DET ser så lækkert ud, at jeg får vand i munden lige nu!