Se opskrift på luksus kokosmakroner, der er både lette og saftige. Kokosmakronerne laves med kondenseret mælk og æggehvide.
Opskriften giver ca. 12 saftige kokosmakroner.
Ingredienser til saftige kokosmakroner
150 gram kokosmel
150 gram kondenseret mælk (sødet)
1,5 pasteuriseret æggehvide
En halv vaniljestang (kornene fra den)
100 gram mørk chokolade (kakaoprocent på 55)
Fremgangsmåde
- Kom kokosmel i en skål, og hæld kondenseret mælk over.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud af den ene halvdel. Kom dem i skålen.
- Mas det rundt med en spiseske, og tilsæt så pasteuriseret æggehvide. Det passer med et bæger med æggehvide.
- Mos det igennem lidt længere, indtil massen er samlet.
- Tril så 12 kugler, som du lægger på en bageplade med bagepapir.
- Bag kokosmakronerne i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor de skal have 10-12 minutter.
- Men hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad de nybagte kokosmakroner køle af.
- Smelt så chokoladen ved lav varme (eller gør det over et vandbad).
- Dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen, og læg dem på siden på noget bagepapir, hvor de ligger mens chokoladen stivner.
Note: Den halve vaniljestang kan erstattes af en teskefulde vaniljesukker. Og du kan sagtens bruge en mere mørk chokolade til dypningen af kokosmakronerne, men smagen bliver så også mere bitter.
Se også mine opskrifter på:
Super god opskrift på kokosmakroner. Jeg har prøvet dem, og de er virkelig lækre. Jeg har prøvet at lave dem med kondenseret mælk med chokolade, og så i stedet for dyppe dem i hvid chokolade - det er altså også et hit, og chokoladekokosmakroner er da en nyhed (:-))