Se vores opskrift på luksus kokosmakroner, der er både lette og saftige. Kokosmakronerne har chokoladebund, og smager fantastisk.
Kokosmakroner er en god klassiker, som de fleste mennesker kan lide. Disse er saftige og dufter skønt, og så er der chokolade i bunden.
Kombinationen af chokolade og kokos er altid et hit, tænk blot på Bountybarer.
Opskriften giver ca. 12 saftige kokosmakroner.
Opskrift på saftige kokosmakroner
Ingredienser
- 150 gram kokosmel
- 150 gram kondenseret mælk sødet
- 1,5 æggehvide pasteuriseret
- ½ vaniljestang kornene fra den
- 100 gram mørk chokolade kakaoprocent på 55
Sådan gør du
- Kom kokosmel i en skål, og hæld kondenseret mælk over.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud af den ene halvdel. Kom dem i skålen.
- Mas det rundt med en spiseske, og tilsæt så pasteuriseret æggehvide. Det passer med et bæger med æggehvide.
- Mos det igennem lidt længere, indtil massen er samlet.
- Tril så 12 kugler, som du lægger på en bageplade med bagepapir.
- Bag kokosmakronerne i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor de skal have 10-12 minutter.
- Men hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad de nybagte kokosmakroner køle af.
- Smelt så chokoladen ved lav varme (eller gør det over et vandbad).
- Dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen, og læg dem på siden på noget bagepapir, hvor de ligger mens chokoladen stivner.
Tips
Den halve vaniljestang kan erstattes af en teskefuld vaniljesukker.
Og du kan sagtens bruge en mere mørk chokolade til dypningen af kokosmakronerne, men smagen bliver så også mere bitter.
Se også mine opskrifter på:
Super god opskrift på kokosmakroner. Jeg har prøvet dem, og de er virkelig lækre. Jeg har prøvet at lave dem med kondenseret mælk med chokolade, og så i stedet for dyppe dem i hvid chokolade - det er altså også et hit, og chokoladekokosmakroner er da en nyhed (:-))