Roulade med matcha, flødeost og jordbær er beskrivelsen på verdens lækreste kage, og så er den oven i købet også utrolig smuk at se på.
Roulade med matcha, flødeost og jordbær er faktisk super nem at lave trods dens utrolig imponerende visuelle udtryk. Se her, hvordan man laver den fineste grønne kage, som stammer fra Japan.
Denne kage er lidt af en vinder. Den består nemlig af ingredienser som komplimenterer hinanden super godt.
Desserten består af kagebunden, som har den smule bitre smag fra det grønne thepulver.
Så har vi den supercremede flødeost med en dejlig sødme og til sidst de friske jordbær, som er en smule syrlige, og som går godt sammen med matchaens bitterhed. Alt i alt har den bare en perfekt smag.
Hvis du ikke ved hvad Matcha er, så er det grøn te, som er pulveriseret. Dette betyder, at man får en mere koncentreret version og dermed kan man bruge denne pulver til at bage med eller bare til at lave en stærk te.
I Japan bruger man dette magiske pulver i mange opskrifter og med god grund, fordi det smager supergodt i bagværk. Ligesom mørk chokolade giver en lækker bitterhed i kager, så fungerer matcha lige sådan.
En bonus er selvfølgelig også at man får en grøn kage, og hvem elsker ikke at spise sjove og farverige desserter. For mig er det visuelle udtryk i hvert fald næsten ligeså vigtig som selve smagen.
Jeg kan love, at der ikke kommer til at være rester tilbage af denne roulade, fordi den er "slik tallerkenen ren lækker". Og da jeg lavede den til min kæreste og jeg, spiste vi hver vores halvdel på bare en aften.
Opskrift på roulade med matcha, flødeost og jordbær
Ingredienser
- 55 gram hvedemel
- 1 spsk matcha grøn the-pulver
- 0,5 teske bagepulver
- 3 stk æg
- 70 gram sukker
- 30 ml mælk
- 100 gram flødeost
- 25 gram smør usaltet
- 5 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl jordbær
Sådan gør du
- Start med at blande hvedemel, matcha og bagepulver sammen. Stil nu denne blanding til siden.
- Tag to rene skåle og slå æggene ud, så æggeblommerner kommer i en skål og æggehviderne i den anden skål.
- Start med at piske æggehviderne med et elektrisk piskeris i cirka fem minutter, eller indtil de er så stive, at du kan vende skålen på hovedet, uden det falder ud. Stil nu denne skål til siden.
- Tag skålen med æggeblommer og tilføj sukker og mælk. Pisk denne blanding i cirka fem minutter indtil blandingen får en lys gul farve. Vend nu melblandingen sammen med æggeblommeblandingen.
- Vend nu forsigtigt æggehviderne sammen med resten.
- Tag en bageplade og beklæd den med bagepapir. Hæld nu dejen ud på bagepladen og smør den ud som en rektangel på cirka to centimeter i tykkelsen.
- Bag kagen ved 200 grader i cirka otte minutter.
- Når kagen er bagt færdig, tages den ud af ovnen. Put kagen hen på en rist og fjern bagepapiret forsigtigt, dæk den med et rent viskestykke og lad den køle ned til stuetemperatur.
- Mens kagen køles ned, kan vi lave selve cremen. I en skål tilføjes smør, flødeost, vaniljesukker, citronsaft og flormelis. Pisk det godt sammen og smag eventuelt til, om du ønsker mere sødme eller citron.
- Smør nu kagen med alt cremen helt ud til kanterne. Placer jordbærene i en række på langs i midten af kagen og dæk dem med creme. Rul nu kagen til en roulade.
- Pak rouladen ind i husholdningsfilm og stil den på køl i 30 minutters tid.
- Så er den smukke kage klar til servering.
Se også vores andre spændende opskrifter på roulader:
Comments
No Comments