• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Jordbærroulade - opskrift på roulade med jordbær

Jordbærroulade - opskrift på roulade med jordbær

En lækker og hjemmebagt jordbærroulade, der ikke tager mange minutter at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 20. maj 2021

Klassisk jordbærroulade er en både virkelig lækker og hurtig kage at bage.

Faktisk tager den ikke mange minutter at lave, og så har du altså en super lækker kage til kaffen. Jordbærroulade er en populær fætter til den klassiske hindbærroulade.

Der skal heller ikke bruges mange ingredienser til rouladen, som du jo kan lave med en hjemmelavet jordbærroulade - eller købe en god marmelade i dit supermarked.

Se også disse opskrifter:

  • Blåbær roulade
  • Tigerroulade
  • Honningroulade

Opskrift

En lækker og hjemmebagt jordbærroulade, der ikke tager mange minutter at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbærroulade

4.60 fra 10 stemmer
Jordbærroulade: Her får du en nem opskrift på jordbær roulade. En klassisk og hurtig roulade, der rulles sammen med jordbærmarmelade.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1648
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rouladedej
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Fyld
  • 200 g jordbærmarmelade - lav evt. din egen marmelade med jordbær

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Sukker og æg piskes let og luftigt med en elpisker - det tager nogle minutter. I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver.
  3. Kom melet ned til æggeblandingen, og vend dejen sammen. Brug evt. en dejskraber til det, og du må ikke piske dejen, da den skal bevare sin luftige konsistens.
  4. Bred dejen ud på bagepladen, så den fylder det meste af pladen.
  5. Bages nu ca. 8 minutter midt i ovnen. Du må ikke overbage den, så den er klar når den begynder at blive lidt gylden. Bliver rouladen overbagt, er den svære at rulle! Tag pladen ud af ovnen.
  6. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys lidt sukker over. Læg derefter den bagte rouladedej ned på sukkeret, så bagepapiret på den bagte dej vender opad. Tryk ganske let ned, og træk derefter bagepapiret af.
  7. Smør jordbærmarmelade ud på kagen. Rul derefter din jordbærroulade stramt sammen.

Næringsindhold

Kalorier: 1648kcalKulhydrater: 334gProtein: 36gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 655mgNatrium: 1412mgKalium: 533mgKostfibre: 6gSukker: 198gVitamin A: 950IUVitamin C: 18mgCalcium: 158mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Nu er din jordbærroulade klar til servering. Og den smager himmelsk godt.

Du kan også lad den trække nogle timer, så rouladen når at sætte sig.

Server din roulade med jordbær som den er - eller med en klat flødeskum eller creme fraiche til.

Hvorfor knækker min roulade?

Hvorfor knækker en roulade? Det spørgsmål dukker indimellem op, og svaret får du her.

Det er ikke unormalt, at en roulade kan knække, når du skal rulle den sammen.

Typisk er det fordi dejen er bagt for længe, og derfor er blevet for hård. En roulade skal blot lige være gylden, og så er den klar.

Men det er også vigtigt, at man ruller rouladen meget hurtigt sammen. Hvis den bagte rouladekage køles for meget af, ja så øger du risikoen for at den knækker.

Endelig vil jeg sige, at det er ganske normalt, at den inderste del knækker i en roulade når du ruller den sammen. Det betyder ikke noget og, og det er ikke noget man opdager i det færdige resultat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Andersen

    august 24, 2024 at 1:38 pm

    Hej
    Super lækker roulade og opskrift nem at ha med at gøre 👌😃
    Venlig hilsen Anni Andersen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required