Se her hvordan du laver verdens bedste blåbær roulade på omkring 15 minutter. Rouladen rulles med en skøn blåbærmarmelade.
Her er min opskrift på en virkelig nem og lækker blåbær roulade, der kan laves på få minutter.
Ingredienser til blåbær roulade
6 pasteuriserede æggeblommer
2 teskefulde vaniljesukker
60 gram rørsukker
6 pasteuriserede æggehvider
100 gram god, økologisk hvedemel
1 teskefuld bagepulver
200 gram blåbærmarmelade
+ lidt sukker til drysning på bagepapir
Fremgangsmåde
- Kom æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker i en skål, og pisk det luftigt med en elpisker.
- I en anden skål pisker du æggehviderne helt stive. Test om æggehviderne er stive nok ved at vende skålen på hovedet.
- Så lægger du elpiskereb væk, og finder en dejskraber frem.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen, og rør det ind i de piskede æggeblommer.
- Vend så forsigtigt de piskede æggehvider i, og rør dejen jævn og luftig.
- Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag kagen i syv minutter ved 185 grader varmluft.
- Det er VIGTIGT, at kagen IKKE bliver overbagt, da den så ikke er til at rulle sammen. Så tag rouladekagen ud når den er let gylden!
- Drys lidt sukker ud på et andet stykke bagepair, læg nu den bagte kageplade ned oven på denne. Så oversiden af den bagte kage lægger ned mod sukkeret. Tryk let til.
- Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte blåbær roulade.
- Smør et godt lag blåbærmarmelade ud på dejen, men ikke helt ud til kanterne.
- Tril rouladen forsigtigt sammen, og læg den med samlingen nederst.
- Lad nu rouladen hvile lidt - eventuelt på køl.
Servering
Server den hjemmebagte blåbær roulade med letpisket flødeskum og friske blåbær.
Bagetid
Cirka 7 minutter ved 185 grader varmluft
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: