En nem opskrift på rosenkålssalat, der laves med masser af sunde rosenkål og saltede mandler. Salaten vendes sammen med en lækker sennepsdressing.
Opskriften på rosenkålssalat med saltmandler er beregnet til fire personer som salat.
Rosenkål er jo super sunde, og kan tilberedes på forskellige måder. Herunder også som rosenkål i sous vide.
Ingredienser til rosenkålssalat
500 gram rosenkål
50 gram saltede mandler
5 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld sennep
1 halv citron
1 spiseskefuld honning
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pil det yderste blad af rosenkålene, og smid det ud. Pil ellers bladene af og kom dem i en skål.
- Når du ikke kan pille flere blade af en rosenkål, snittes den i helt tynde skiver og kommes i skålen. Fortsæt på samme måde med alle de friske rosenkål.
- Dressingen laves ved at røre olivenolie sammen med sennep, lidt citronsaft og honning. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt mere olie hvis du synes.
- Hæld dressingen over rosenkålen og vend den godt sammen.
- Hak de saltede mandler groft og drys dem over til sidst.
Rosenkålssalat med saltmandler serveres straks. Sværere er det ikke at lave en sund og lækker salat med friske rosenkål.
Rosenkålssalaten passer blandt andet til svinemørbrad.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Rosenkålssalat
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments