Min opskrift på wokret med rosenkål og kalkun. Retten er både nem og hurtig at lave i wok eller pande, og du skal ikke bruge ret mange ingredienser.
Denne wokret med rosenkål og kalkun er både sund, nem og hurtig, og så skal du ikke bruge vanvittig mange ingredienser til den.
Jeg bruger kalkunbryst, som jeg skærer ud i mindre tern eller tynde strimler, men du kan også i stedet bruge kyllingebryst.
Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wokret med rosenkål
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 500 gram kalkun - i tern eller strimler
- 300 gram rosenkål - roden kasseres, skæres i kvarte
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
- 6 fed hvidløg - finthakket
- 150 gram gulerødder - groftrevet
- 4 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde honning
- 1 deciliter vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til wokret med rosenkål starter du med at varme en wok eller stor pande op ved høj varme.
- Kom en lille sjat olie på og steg kalkunkødet i 3-4 minutter, så det får en god stegeskorpe. Krydres med lidt salt og peber.
- Tilsæt så rosenkål i kvarte. Fjern først roden, og del derefter de små kål i kvarte. Kom også peberfrugt ved sammen med forårsløg, hvidløg og groftrevne gulerødder.
- Steges nu i 2-3 minutter og fortsat ved en høj varme.
- Hæld soja og honning ved, og pres lidt citronsaft over. Kom også lidt vand ved, vend rundt og smag til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den lækre wokret med rosenkål og kalkun serveres straks sammen med kogte ris eller nudler.
Du kan eventuelt pynte med snittede toppe af forårsløg. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: