Få en opskrift på lækker rosenkålssalat med feta og soltørrede tranebær. Der er også en god dressing, og salaten er god til lam og meget andet.
Denne rosenkålssalet med feta og soltørrede tranebær passer godt til retter med lam, og så er den sund.
De små rosenkål strutter af vitaminer og mineraler, og de er gode at bruge i en salat. I denne er det blot bladende, der anvendes.
Mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens tilpasses som du ønsker.
Opskrift på rosenkålssalat med feta
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram rosenkål
- 150 gram feta
- 50 gram tranebær - soltørrede
- 30 gram pinjekerner - ristes på panden
- 30 gram græskarkerner - ristes på panden
Dressing
- 5 spiseskefulde citronsaft
- 3 spiseskefulde rapsolie
- 2 spiseskefulde honning - flydende
- 1 fed hvidløg - presset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til rosenkålssalat med feta starter du med at skære stokken af 400 gram rosenkål og pil så bladene af en for en, kom dem i en skål. Den inderste hårde kerne kan også hakkes i meget fine strimler og bruges i en anden salat.
- Rist 30 gram pinjekerner og 30 gram græskarkerner på en pande.
- Vend bladene fra rosenkålene med 50 gram tranebær, pinjekerner, 150 gram feta i tern (afdryppet) og græskarkerner.
- Dressing: Kom 5 spiseskefulde citronsaft, 3 spiseskefulde rapsolie, 1 fed hvidløg (presset), 2 spiseskefulde honning, salt og friskkværnet peber i et lille glas eller lignende. og ryst det hele sammen.
- Dryp det over salaten lige inden servering og vend rundt.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Rosenkålssalat med feta passer som sagt til mange retter, herunder italiensk lammesteg og culottesteg.
Del dine ideer og tanker med os andre her: