• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Romkugler (nemme og hjemmelavede med kagerester)

Romkugler (nemme og hjemmelavede med kagerester)

Verdens bedste romkugler lavet af kagerester og Nutella. Hjemmelavede luksus trøfler, der laves med rester af wienerbrød og andre lækre sager, og de er altså meget nemme at lave. Her er romkuglerne trillet i farvet krymmel, men du kan også vende dem i kokos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.7 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. juni 2025 - Udgivet: 3. maj 2022

Romkugler, trøfler, romtrøfler eller sputnik? Jo, den kære romkugle har mange navne afhængig af hvor i landet man spiser den.

Men uanset navnet, så er den noget af det mest populære og klassiske, som vi danskere køber hos bageren. Og hvem kan ikke altid lige snuppe sådan en i forbifarten.

Men du kan også nemt selv lave dem - det tager ikke mange minutter. Her er min opskrift med kagerester, og den giver dig 11 stk. God fornøjelse.

Indhold
  • Romkugler
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Bedst dagen efter
  • Med Nutella
  • Opbevaring
  • Frysning
  • Danmarks bedste
  • Træstammer
  • Hjemmelavede snøfler
  • Hjemmelavede mælkesnitter
  • Bounty kokosstænger
  • Nemme cookies med chokolade
  • Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)
  • FAQ
  • Kommentarer
Verdens bedste romkugler lavet af kagerester og Nutella. Hjemmelavede luksus trøfler, der laves med rester af wienerbrød og andre lækre sager, og de er altså meget nemme at lave. Her er romkuglerne trillet i farvet krymmel, men du kan også vende dem i kokos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Romkugler

4.74 fra 61 stemmer
Danmarks bedste romkugler. Her får du min opskrift på romkugle med Nutella, men også opskriften på de berømte romkugler fra Nørre Aaby.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 11 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 233
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g wienerbrød
  • 150 g mazarintærte
  • 50 g kakao
  • 75 g fløde
  • 60 g mørk chokolade
  • 60 g Nutella
  • 2 spsk rom essens - eller ægte rom
  • krymmel

Fremgangsmåde
 

  1. Wienerbrød og mazarintærte vejes af og smuldres i skålen til din røremaskine. Tilsæt derefter kakao.
  2. Montér kagespartlen på røremaskinen, og ælt nu dejen sammen ved lav hastighed indtil den er samlet. Det tager mindst fem minutter. Stil derefter på køl.
  3. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker i en gryde og tilsæt fløde. Lad det koge op under omrøring, hvorefter det køles af.
  4. Kom dejen sammen med chokolademassen i en skål og tilsæt Nutella og rom essens. Ælt det godt sammen, og her plejer jeg blot at bruge hænderne. Smag til og tilsæt mere rom essens hvis dette ønskes. Er det romkugler til voksne, kan du anvende en god rom, hvilket kun bidrager til endnu bedre smag.
  5. Vej klumper af romkugledej af på 60 gram stykket, så du får 11 trøfler.
  6. Tril til kugler og vend dem i farvet krymmel eller kokos, som derefter sættes på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 233kcalKulhydrater: 38gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.002gKolesterol: 50mgNatrium: 261mgKalium: 177mgKostfibre: 3gSukker: 24gVitamin A: 166IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 49mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Bedst dagen efter

De færdige romkugler kan spises nu, men de bliver endnu bedre efter et par timer på køl.

Og endnu bedre er de dagen efter, hvor de har nået at samle endnu mere smag. Så lav dem bare i god tid.

Med Nutella

Det her er himmelsk lækre romkugler, og især vil du måske elske smagen af Nutella, som virkelig klæder romkuglerne godt. Også i forhold til konsistensen.

De kan jo justeres i smagen som du synes. Her har jeg anvendt rom essens, men prøv endelig også med rigtig rom, gerne en god rom fra Caribien. Malibu er i øvrigt også fin til romtrøfler.

Dejen laves af især wienerbrød og mazarinkage (eller andre kagerester), og brug bare en gammel stang wienerbrød. Du kan også bruge kanelsnegle eller spandauere, men husk de skal være lavet af wienerdej.

Opbevaring

De færdige romkugler opbevares på køl. Læg dem i en bøtte med låg og stil dem i køleskabet.

Her kan de nemt holde sig en uge, og jeg har også har trøflerne liggende i to uger, hvor de stadig smagte fint. Så forvent en holdbarhed på op til et par uger.

Frysning

Du kan sagtens fryse romkugler ned, hvor du så forlænger holdbarheden på dem. Her lægges romkuglerne i en lufttæt beholder og kommes i fryseren.

I fryseren kan de sagtens holde sig 1-2 måneder, men jeg synes stadig de smager bedst uden at have været på frost.

Danmarks bedste

I denne opskrift på Danmarks bedste romkugler, får du hemmeligheden bag de prisvindende kugler fra Nørre Aaby, og Madens Verdens fødevareekspert, Charlotte Mithril, kigger nærmere på indholdet i kuglerne.

Vil du prøve at lave dem selv, så har du her en opskrift på Danmarks bedste romkugler. De kaldes også Nørre Aaby Romkugler og sælges over hele landet i æggebakker som her. Foto: Charlotte Mithril

Brug kagerester

Romkugler laves traditionelt af kagerester. I dette tilfælde anvendes både wienerbrød og mazarinbund. Afhængigt af, hvilket wienerbrød du anvender, vil der kunne være små forskelligheder i det endelige resultat.

I opskriften på Danmarks bedste romkugler anvendes både ægte rom og romessens. Ægte rom giver en klar og skarp romsmag. Romessens giver en sødere smag og kan tilsættes efter behag.

Der anvendes også en ingrediens, der hedder Salted Caramel Crispearls. De består af små perler overtrukket med mælkechokolade og med smag af saltet caramel og et sprødt hjerte af ristet kiks. De bruges som pynt på romkuglerne sammen med for eksempel chokolade krymmel og kan blandt andet købes i specialforretninger.

Du skal bruge:

600 g wienerbrød
300 g mazarinbund
100 g kakaopulver
125 g mørk chokolade
125 g fløde
0,5 dl rom Malibu
100 g nutella eller anden nougat creme
romessens
Crispearls Salted Caramel

Fremgangsmåde:

  1. Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres sammen med en spartel på røremaskine, og sættes herefter på køl til det har en fast konsistens - eventuelt natten over.
  2. Lav en ganache ved at røre den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
  3. Rør ganache, rom, nutella og romessens (efter smag) sammen med romkuglemassen på en røremaskine med spartel.
  4. Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på cirka 50 gram og sæt dem på frost til de mærkes faste.
  5. Rul dem runde og dyp dem i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad. Pynt til sidst med chokolade krymmel og Crispearls Salted Caramel.

Denne opskrift på Danmarks bedste romkugler er den originale opskrift, der vandt konkurrencen i 2018. Den har en klassisk chokoladesmag toppet med lidt saltkaramel. Prøv også min opskrift på romkuglesnitter.

Flere inspirerende opskrifter:

Træstammer

4.7 fra 9 stemmer
Træstammer er en af de mest populære kager. Her er en nem opskrift på hjemmelavede trøfler, der omvikles med marcipan og dyppes i chokolade.
Gå til opskrift
billederesultat for træstammer

Hjemmelavede snøfler

4.9 fra 13 stemmer
Hjemmelavede snøfler smager skønt og kan nemt laves med dine tørre kagerester. Prøv denne opskrift der skaber glæde hos både børn og voksne.
Gå til opskrift
billederesultat for hjemmelavede snøfler

Hjemmelavede mælkesnitter

4.8 fra 225 stemmer
Prøv denne opskrift på hjemmelavede mælkesnitter. De smager fantastisk og er lette at lave - og så er de helt uden tilsætningsstoffer.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavede mælkesnitter

Bounty kokosstænger

4.8 fra 12 stemmer
Bounty opskrift: Det er særdeles nemt at lave bounty kokosstænger i dit eget køkken. Du skal blot bruge tre ingredienser.
Gå til opskrift
Billede med hjemmelavet Bounty

Nemme cookies med chokolade

4.7 fra 118 stemmer
Min opskrift på cookies med chokolade på 20 minutter. Dejen til de store småkager er nem at lave og du skal blot tilsætte chokolade.
Gå til opskrift
billederesultat for chokolade cookies

Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)

4.9 fra 7 stemmer
Min opskrift på verdens bedste studenterbrød med Nutella. En sprød linsedej i bunden, luksus romkugledej i midten og glasur på toppen. Mums.
Gå til opskrift
billede med studenterbrød

FAQ

Hvad er romkugler?

Romkugler er en dansk klassiker lavet af kagerester (ofte chokoladekage eller wienerbrød), blandet med kakao, romessens, smør og evt. marmelade. De formes til kugler og rulles i krymmel eller kokos.

Er der rom i romkugler?

Normalt ikke. De fleste romkugler laves med romessens, ikke alkohol. Dog kan nogle opskrifter eller specialudgaver indeholde ægte rom – især fra specialbagerier eller hjemmelavet.

Er der alkohol i romessens?

Romessens indeholder som regel meget lidt eller ingen alkohol og er beregnet til smag, ikke rus. Men tjek produktets indholdsfortegnelse ved allergi eller behov.

Er romkugler glutenfri?

Ikke normalt. Romkugler laves af kagerester, som typisk indeholder gluten. Ønsker du glutenfri romkugler, skal du bruge glutenfri kagerester og tjekke krymmel og andre ingredienser.

Hvor længe holder romkugler?

Romkugler opbevares i køleskab, hvor de kan holde sig friske i op til 5–7 dage i en lufttæt beholder.

Kan man fryse romkugler?

Du kan sagtens fryse romkugler i en tæt beholder, og her kan de holde sig i et par måneder. Tø dem gerne op i køleskabet.

Hvad er forskellen på romkugler, trøfler og studenterbrød?

Romkugler: Kugleformede og rullet i krymmel.
Trøfler (bagertrøfler): Samme masse som romkugler, men ofte fladere og rullet i kokos.
Studenterbrød: Samme dejmasse som romkugler, men lagt på en mørdejsbund og toppet med glasur.

Er romkugler en kage?

Ja, romkuglerne går ind under betegnelsen kage. De er jo lavet af kagerester, der er tilsat romsmag - ofte i form af romessens. Men der kan også anvendes ægte rom.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    september 18, 2022 at 5:28 pm

    Normalt kan jeg ikke lide romkugler, men disse vil jeg prøve at lave.

    Svar
  2. Sten

    marts 13, 2021 at 5:14 pm

    Uhh det er lige noget for kaffeklubben 👍

    Svar
  3. Marianne

    marts 13, 2021 at 5:13 pm

    De må laves 😍

    Svar
  4. Hanne

    marts 13, 2021 at 5:13 pm

    Nej tak 🤢 jeg er nok den eneste der ikke kan lide nutella 😷

    Svar
  5. Rasmus

    marts 13, 2021 at 5:11 pm

    siger at de feder ikke fordi nutella er jo lavet af nødder 😍

    Svar
  6. Majbrit

    marts 13, 2021 at 5:11 pm

    uhm de ser lækre ud 😋

    Svar
  7. Käthe

    marts 13, 2021 at 5:10 pm

    Lyder herligt. Tør ikke lave dem, for jeg spiser dem bare i løbet af nul komma dut 😊

    Svar
  8. Sascha

    marts 13, 2021 at 7:30 am

    opgradering af de hjemmelavede romkugler😋

    Svar
  9. Jens Holm Møller

    juli 30, 2019 at 10:57 am

    Opskriften på romkugler.
    Arbejdede i bageri for mange år siden, jeg tror bagermesteren ville vende sig i sin grav mere en en gang hvis han hørte at der var brugt nutella.
    Vigtigt er det også at der ikke må bruges wienerbrød med rosiner.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required