• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Opskrifter med rødkål - fakta og info

Holger Rørby Madsen
Rødkål er både sund og flot, og så kan den anvendes til mange ting. Især bruges rødkålen til salater og gammeldags rødkål. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Råvareguide

Oversigt over indhold

  1. Rødkål er en smuk kål på grund af farven, og den kan anvendes på mange måder. Her er opskrifter med rødkål, fakta og alt om opbevaring.
  2. Hjemmelavet rødkål
  3. Sådan kan du også bruge rødkålen
  4. Udskæring
  5. Holdbarhed
  6. Frysning
  7. Sæson
  8. Næringsindhold
  9. Næringsindhold
  10. Fakta om rødkål
  11. Opskrifter med rødkål

Rødkål er en smuk kål på grund af farven, og den kan anvendes på mange måder. Her er opskrifter med rødkål, fakta og alt om opbevaring.

Leder du efter opskrifter med rådkål, så læs videre her, hvor du også bliver klogere på kålen.

Og flotte farver, masser af bid og sprængfyldt med mineraler og vitaminer - det er hvad, rødkål byder på.

Derfor er der absolut rigtig god grund til at pifte din efterårs- og vintermad op med denne smukke mørkelilla grøntsag.

Hjemmelavet rødkål

Rødkål er nærmest blevet obligatorisk tilbehør til julemaden, og en af grundene til, at produktionen af rødkål er steget støt gennem de sidste 100 år.

Det smager fantastisk sammen med andesteg og flæskesteg og giver et fint modspil til den fyldige og kraftige vintermad.

Indrømmet, det nemmeste er at købe et glas færdiglavet rødkål, men har du én gang smagt hjemmelavet rødkål, så bliver det svært at gå tilbage.

Opskriften på hjemmelavet rødkål finder du her – og det er nemmere end, du tror.

Sådan kan du også bruge rødkålen

Fintsnittet rødkål som ingrediens i en lækker vintersalat giver masser at tygge på, og med kålsmagen smukt afbalanceret med f.eks. friske appelsinstykker og nødder, så får du hurtigt en rigtig smuk og farverig vitaminbombe på bordet.

Se opskrifter til rødkålssalat her. Du kan også bage rødkålen i ovnen.

Kålen er let bitter og derfor er søde og cremede dressinger gode til rødkålssalaten.

Udskæring

Vent med at udskære og snitte rødkålen til du skal bruge den. Den holder sig nemlig bedre med dækbladene intakte.

Sådan skærer du kålhovedet:

  • Fjern først de kraftige yderste blade. Skær et lille snit ind på hver side af stokken og skær et stykke af toppen. Det gøres hele vejen rundt, så der kun er en firkant rundt om stokken tilbage.
  • Derefter skæres et stykke af firkanten af, så du kommer ned til der, hvor stokken begynder.
  • Nu har du seks stykker kål, som er lige til at snitte i den størrelse strimler, som du foretrækker.

Når du koger kålen, vil den skifte over til en mere blålig farve. Tilsæt lidt eddike for at bevare den smukke røde farve.

Kog ikke rødkål for meget, så du mister nogle af vitaminerne og det lækre bid.

Holdbarhed

Kålen kan i husholdningsfilm eller plastpose holde sig i op til to måneder i køleskabet.

Du skal ikke snitte den op, da ilten vil forringe holdbarheden og mindske indholdet af antioxidanterne.

Frysning

Rødkål kan tilberedes og fryses ned i portioner.

Sæson

Sæsonen for danske rødkål er fra slut august til ca. februar.

De kan dog købes som import det meste af året.

Næringsindhold

Rødkål er rig på kostfibre, mineraler og vitaminer, især C-vitamin.

Samtidig er den røde kål meget kaloriefattigt og mættende. Du snyder nemlig din krop lidt til hurtigere at mærke mæthed, når du har noget at tygge på.

I maven fylder kostfibrene godt og giver en god sund mave.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram rødkål er følgende:

Kalorier: 45
Fedt: 0,2 gram
Kulhydrater: 6,5 gram
Protein: 1,5 gram

Fakta om rødkål

Rødkålen er en af de ældste grøntsager, vi kender til, og faktisk stammer den fra Lilleasien.

Saften fra rødkål kan bruges som en naturlig primitiv indikator for pH-værdi, da syre vil farve saften rød.

Ved kogning vil rødkålen normalt farves blå. Derfor tilføjes typisk eddike, for at beholde den røde farve.

Farven på rødkålen kan variere efter jordbundens surhedsgrad.

Vælg et kålhoved med en kraftig farve. Jo flottere og mere intens farven er, jo flere antioxidanter.

Det er flavonoiderne i kålen, der giver den flotte farve. I rødkål er det et flavonoid, kaldet anthocyanin, som også findes i f.eks. blåbær.

Rødkål kan bruges som naturlig tøjfarve. Hvad med en rødbederød batikfarvet t-shirt?

Opskrifter med rødkål

Her får du de bedste opskrifter med rødkål, som jo kan bruges på forskellige måder.

billederesultat for gammeldags rødkål
Gammeldags rødkål (verdens bedste)
Se opskriften
rødkålssalat
Lækker rødkålssalat
Se opskriften
billederesultat for bagt rødkål, rødbeder og æbler
Bagt rødkål, rødbeder og æbler med honning
Se opskriften
Grydestegt rødkål
Grydestegt rødkål med creme fraiche
Se opskriften
Råkostsalat med rødkål
Råkostsalat med rødkål og blåbær - skøn og sund
Se opskriften
Frokostwraps med tun
Frokostwraps med tunsalat og rødkål
Se opskriften
Din vurdering
  • Opskrifter med rødkål
Sending
Stem her
5 (1 stemme)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 52
  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Wok med ribeye - wokret med ribeye og masser af grønt
Hjemmelavet Daim »

Populært indhold lige nu

sundt at drikke kaffe

Jo, det er faktisk sundt at drikke kaffe - se hvorfor

Danskvand kan være et godt alternativ til vand, når du skal slukke tørsten. De liflige bobler giver dejlig mundfornemmelse og skader ikke tænderne. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk

Skader danskvand tænderne eller er det en myte?

rengøring af drikkedunke

Rengøring af drikkedunke - vigtige huskeregler

Salt

5 alternativer til salt som smager godt og er sunde

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!