Rabarbersorbet er legende let at lave, og da det også både smager godt og ser flot ud, er det bare om at gå i gang. Her en opskrift uden ismaskine.
Rabarbersorbet ser appetitlig ud med den klare røde farve. Og når vinrabarberne er i sæson, er der ikke nogen bedre dessert. Den er nemlig virkelig nem at lave, og så smager den helt forrygende.
Man kan lave sorbet med og uden æggehvide. I dette tilfælde foretrækker jeg uden, så isen for en rigtig sorbetagtig konsistens. Frisk og sommerlig.
Et lille trick er at tilsætte lidt alkohol til rabarbersaften, inden du fryser den ned, da spiritus med en høj alkoholprocent ikke fryser. Tænk blot på julesnapsen, der kan ligge i fryseren i dagevis.
Det betyder, at sorbeten ikke krystalliserer på den ærgerlige måde, og du får en rabarbersorbet, der hænger sammen uden iskrystaller knaser mellem tænderne.
Opskrift på hjemmelavet rabarbersorbet
Rabarbersorbet - let og lækker sommerdessert
Ingredienser
- 500 gram rabarber - i skiver
- 2 dl sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 3 dl vand
- ½ vaniljestang
- 1 spsk vodka - el. lign.
Sådan gør du
- Skyl rabarberne og skær dem i skiver.
- Hæld sukker, glukosesirup, vand, vanilje og rabarber i en gryde, bring det i kog. Når massen koger, skruer du ned, og lader rabarberne simre i 15 minutter.
- Hæld rabarberblandingen op i en sigte over en skål, så du får sorteret frugtkødet fra. Gnid godt med en ske mod sien, så du får al saften med. Lad eventuelt sien stå og dryppe af et stykke tid.
- Hæld en spiseskefuld vodka eller om i saften og rør rundt. Lad saften køle af, før du kommer den i fryseren, så den ikke afrimer fryseren.
- Nu dækker du din skål med film, sætter den i fryseren i en halv time.
- Tag sorbeten ud og pisk en ordentlig omgang. Kom den tilbage i fryseren.
- Efter en halv time pisker du lige lidt igen og kommer sorbeten retur i fryseren. Gentag et par gange med en halv times mellemrum.
- Server din rabarbersorbet med friske basilikumsblade eller kronbladene fra stedmoderblomster som pynt.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvis du vil have æggehvide i
Æggehviden giver en mere cremet konsistens til en sorbet. Hvis du ønsker det, følger du bare den ovenstående opskrift.
Når rabarbersaften har været i fryseren i en halv time, tager du den op og vender et bæger pisket, pasteuriseret æggehvide i saften.
Herefter følger du opskriften med at tage sorbeten ud af fryseren hver halve time, piske den igennem og sætte den på frys igen.
Du kan også prøve nogle af vores andre lækre opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: