Porretærte med broccoli, masser af cheddar cheese samt en sprød bund er lækker både som hverdags- og gæstemad. Her får du min personlige opskrift.
Denne porretærte med broccoli og et gavmildt låg af cheddar cheese er jeg vendt tilbage til igen og igen gennem årene.
Den er grøn og sund men samtidig fyldig og fed, selvom der er creme fraiche i æggemassen i stedet for fløde.
Når du laver den, skal du være rundhåndet med smør i bunden og ost til toppen, for det giver en helt særlig smag og konsistens.
Jeg bruger en 25 diameters form, så æggemassen kommer godt op om grøntsagerne.
Du kan også rulle dejen ud til en større form og hælde et tyndere lag æggemasse henover porrerne og broccolien.
Hvis du ikke er vegetar og foretrækker mad med kød, kan du stege et kyllingebryst og skære det i tern. Herefter blander du det bare op med porrerne og broccolien.
Opskrift på porretærte med broccoli
Porretærte med broccoli og cheddar
Ingredienser
- 125 gram smør
- 150 gram hvedemel
- 1 spsk vand
- 2-3 porrer - skiver
- 1 broccoli - små buketter
- 5 æg
- 120 gram creme fraiche - 18 el. 38 %
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 100 gram revet cheddar
Sådan gør du
- Begynd med tærtebunden: Skær smør i små tern og bland det hurtigt med mel, vand samt en teskefuld groft salt uden top. Brug gerne hænderne, så du kan mærke, om smørret er blandet godt sammen med melet. Drys lidt mere mel over, hvis dejen virker for fedtet.
- Læg dejen på køl en halv times tid, så bliver den nemmere at rulle.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den over tærtefadet. Form den godt efter tærtefadet og stik huller med en gaffel i bunden.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter på 200 grader varmluft.
- Imens tærtebunden er i ovnen, skærer du broccolien ud i små buketter og porrerne i skiver.
- Damp grøntsagerne i letsaltet vand i 2-3 minutter og hæld vandet fra. Lad dem blive i dørslaget, så du er helt sikker på, at al væden er ude af grøntsagerne.
- Æggemassen til porretærte med broccoli laver du ved at piske æg, creme fraiche, paprika, hvidløg, salt og peber. Brug gerne en elpisker.
- Når tærten er ude af ovnen, skruer du ned til 180 grader varmluft.
- Fordel grøntsagerne på bunden, hæld æggemassen over og drys med cheddar cheese. Som du kan se på billedet, er jeg temmelig ødsel med osten, da det giver tærten en skøn, sprød top.
- Bag i 30 minutter i en 200 grader varm ovn, 180 hvis det er varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Server gerne en rigtig god og sprød salat til din porretærte med broccoli. Hvis tiden er knap, kan du i stedet servere majskolber eller opvarmede, frosne majs til.
Flere lækre tærter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: