• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ostefondue - opskrift til alle oste-elskere

Ostefondue - opskrift til alle oste-elskere

ostefondue
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 26. juni 2021

Ostefondue er for alle os, som er helt vilde med ost. Her er den klassiske opskrift, som I kan hygge jer med rundt om middagsbordet.

Ostefondue er himmelsk spise, når man er vild med ost, smeltet såvel som fast. Udover det er det en social ret, hvor hver enkelt sidder og dypper sine lækkerier i en skøn ostesauce.

Det er en schweizisk opfindelse, og den har tilmed været landets nationalret siden 1930.

Vi andre kan sagtens hægte os på fondue-bølgen og lave en osteret, som gæsterne ikke glemmer.

Opskriften giver bud på noget af det, du kan servere til denne ret, både det der skal dyppes og det, der ikke skal.

Men du kan sagtens supplere med lige netop det, du holder af. Og udelukke nogle af nedenstående forslag.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Klassisk fondue
  • Gruyère
  • Indbagt brie

Opskrift på ostefondue med masser af tilbehør

Ostefondue
Karen SenecaKaren Seneca

Ostefondue

4.74 fra 15 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Ost
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Ostesauce
  • 200 g goudaost
  • 200 g gruyere
  • 200 g emmentaler
  • 3 dl hvidvin
  • ½ dl Kirsch
  • 1 spsk Maizena
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 1 brød - store tern
  • cornichoner
  • broccoli - buketter
  • oliven
  • skinke - i skiver
  • salami - i skiver
  • kødboller - okse
  • kartofler - ovnstegte i både

Fremgangsmåde
 

  1. Riv ostene og læg dem i en skål med hvidvinen en times tid.
  2. Pil skallen af hvidløget, giv fedet et dunk med bagkanten af kniven og gnid din fonduegryde med hvidløg.
  3. Hæld hvidvin- og osteblandingen i gryden og smelt osten over medium varme, mens du rører rundt.
  4. Nu skal du blande Maizena og Kirsch, så der ikke er klumper. Tilsæt det i osteosten sammen med peber og lidt salt. Rør rundt, til du har en tyk sauce. Nu kan den serveres i fonduegryden eller i en almindelig støbejernsgryde.
  5. Server sammen med humpler af brød samt skåle med tilbehør som cornichoner, tilberedte oksefrikadeller og salat. Nu kan hver især dyppe bambusspyd med deres favoritter i osten.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det er nemmest at servere ostefondue i en gryde, rechauden, der er lavet dertil.

Men du kan bruge en støbejernsgryde, som sættes ind på bordet med ostesaucen i - eller lave en anretning, hvor du har levende lys under gryden.

Server en frisk, grøn salat til din fondue eller friske grøntsagsstave af blandt andet bladselleri, agurker og gulerødder.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette

    juli 20, 2023 at 8:20 pm

    Vi har fulgt din spændende opskrift, men synes ikke vi kan få vin og ost til at blandes ordentligt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required