Ostefondue er for alle os, som er helt vilde med ost. Her er den klassiske opskrift, som I kan hygge jer med rundt om middagsbordet.
Ostefondue er himmelsk spise, når man er vild med ost, smeltet såvel som fast. Udover det er det en social ret, hvor hver enkelt sidder og dypper sine lækkerier i en skøn ostesauce.
Det er en schweizisk opfindelse, og den har tilmed været landets nationalret siden 1930.
Vi andre kan sagtens hægte os på fondue-bølgen og lave en osteret, som gæsterne ikke glemmer.
Opskriften giver bud på noget af det, du kan servere til denne ret, både det der skal dyppes og det, der ikke skal.
Men du kan sagtens supplere med lige netop det, du holder af. Og udelukke nogle af nedenstående forslag.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på ostefondue med masser af tilbehør
Ostefondue
Ingredienser
Ostesauce
- 200 gram goudaost
- 200 gram gruyere
- 200 gram emmentaler
- 3 dl hvidvin
- ½ dl Kirsch
- 1 spsk Maizena
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 brød - store tern
- cornichoner
- broccoli - buketter
- oliven
- skinke - i skiver
- salami - i skiver
- kødboller - okse
- kartofler - ovnstegte i både
Sådan gør du
- Riv ostene og læg dem i en skål med hvidvinen en times tid.
- Pil skallen af hvidløget, giv fedet et dunk med bagkanten af kniven og gnid din fonduegryde med hvidløg.
- Hæld hvidvin- og osteblandingen i gryden og smelt osten over medium varme, mens du rører rundt.
- Nu skal du blande Maizena og Kirsch, så der ikke er klumper. Tilsæt det i osteosten sammen med peber og lidt salt. Rør rundt, til du har en tyk sauce. Nu kan den serveres i fonduegryden eller i en almindelig støbejernsgryde.
- Server sammen med humpler af brød samt skåle med tilbehør som cornichoner, tilberedte oksefrikadeller og salat. Nu kan hver især dyppe bambusspyd med deres favoritter i osten.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Det er nemmest at servere ostefondue i en gryde, rechauden, der er lavet dertil.
Men du kan bruge en støbejernsgryde, som sættes ind på bordet med ostesaucen i - eller lave en anretning, hvor du har levende lys under gryden.
Server en frisk, grøn salat til din fondue eller friske grøntsagsstave af blandt andet bladselleri, agurker og gulerødder.
Anette
Vi har fulgt din spændende opskrift, men synes ikke vi kan få vin og ost til at blandes ordentligt.