• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Indbagt brie

Indbagt brie

indbagt-brie
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. oktober 2022 - Udgivet: 22. november 2021

Indbagt brie er en lynhurtig ret for dem, der elsker den franske ost. Brien pakkes ind i butterdej og serveres med en syrligsød pærekompot.

Indbagt brie er en rigtig syndig, lille ret.

Den fuldfede brie smager fantastisk, om den er varm eller kold.

Og når man pakker den ind i butterdej og bager den et kvarter i ovnen, ja, så får man den en cremet midte med den dejligste konsistens.

For at give et modspil til brien, serveres den med en syrligsød pærekompot og eventuelt figenmarmelade eller løgkompot.

Hele herligheden tager 20 minutter at lave.

Se også disse opskrifter:

  • Friturestegt camembert med solbærsyltetøj
  • Sådan laver du ostefondue
  • Bagt camembert med valnødder
  • Hurtig kebabret med flødeost

Opskrift på indbagt brie med kompot

indbagt-brie
Karen SenecaKaren Seneca

Indbagt brie

5 fra 5 stemmer
Indbagt brie er en lynhurtig ret for dem, der elsker den franske ost. Brien pakkes ind i butterdej og serveres med en syrligsød pærekompot.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Ost
Køkken: Fransk
Kalorier: 395
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk brie - rund
  • 1 plade butterdej - eller hjemmelavet
  • 1 æg - sammenpisket
Pærekompot
  • 6 pærer - skrællede i tern
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk timian
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk brun farin
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft,
  2. Fold din købte butterdej ud - eller lav en selv og rul den ud.
  3. Placer en rund brie på butterdejen og skær rundt om den, så der er et par cm ekstra hele vejen rundt.
  4. Skær endnu et rundt butterdejstykke med ekstra tre cm. hele vejen rundt.
  5. Pak brien ind i de to dej-stykker og luk sammenføjningerne godt til med en gaffel.
  6. Pisk ægget og pensel brien, før du kommer den i ovnen og bager den et kvarter.
Pærekompot
  1. Skræl pærerne og skær dem i tern. Du skal kun bruge fire, hvis det er store pærer.
  2. Kom pærer, vand, sukker, vanilje, timian og en anelse salt i en gryde. Lad kompotten koge i ti minutter, så pærerne ikke moses helt ud. Tag af varmen og hæld i en lille skål.
  3. Server indbagt brie med pærekompot og eventuelt solbærsyltetøj eller figenmarmelade.

Næringsindhold

Kalorier: 395kcalKulhydrater: 96gProtein: 5gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 82mgNatrium: 236mgKalium: 657mgKostfibre: 17gSukker: 66gVitamin A: 303IUVitamin C: 25mgCalcium: 66mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip og fakta

Du kan servere indbagt brie med pærekompot i stedet for dessert, til dit ostebord eller blot som en eftermiddags-anretning.

Server en kold øl eller et glas tør hvidvin til, begge passer til briens lettere bitre smag.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required