Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.
Friturestegt camembert var på alle menukort i 70'erne og 80'erne. Den franske, runde ost var et hit som forret eller dessert sammen med en skål solbærsyltetøj.
Retten holder stadig, især når man laver den selv. Og så er det utrolig nemt at lave.
En Camembert skal blot paneres i æg og rasp som en karbonade, herefter friteres den i raspolie. Efter fem til ti minutter har du en retro-ret, som de fleste oste-elskere vil kaste sig over.
Opskrift på friturestegt camembert
Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)
Ingredienser
- 1 camembert
- 1 deciliter Pankorasp
- 1 æg - sammenpisket
- 0.8 deciliter smagsneutral olie - gerne rapsolie
- 2 skiver brød
- solbærsyltetøj
Sådan gør du
- Pisk ægget og hæld det op i en dyb tallerken. Hæld raspen op i en anden dyb tallerken.
- Pak din camembert ud og vend den i ægget, sørg for at alt bliver dækket af æg.
- Vend nu osten i raspen, så du får den dækket af rasp.
- Gentag processen: Først æg, herefter rasp.
- Kom din ost i køleskabet, imens olien varmes op.
- Når du tror, at olien er varm nok, kommer du et brødtern i olien - bliver den gylden på få minutter, er olien klar. Du kan også bruge termometer - her skal olien op på 175 grader.
- Tag en hulske og læg camemberten ned i olien. Lad den stege i fem minutter, vend den med din hulske og lad den stege yderligere fem minutter.
- Når overfladen er sprød og gyldenbrun, tager du osten op, og serverer den med ristet brød, solbærsyltetøj og godt smør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Er du ikke vild med friturestegning, kan du bage din camembert - eller brie - i stedet. Her er opskriften på bagt camembert.
Friturestegt camembert serveres ofte med solbærsyltetøj her i Danmark. Men du kan også bruge en god rabarbermarmelade som her.
Vibe
0,8 dl? Mon ikke det er 0,8 liter?
Bjørnen
Havde helt glemt denne lækre ret!!!
Husker, mine forældre fik den ved særlige lejligheder... Og har sgu selv fået blod på tanden!!! Mine søskende og jeg fik ALDRIG lov til at smage, men nu bor man heldigvis alene!!!
Kristian
"Hot Høng" var et ritual for min mor og jeg på Faaborg-Gelting turene!