Hjemmelavet solbærsyltetøj er rart at have hele året. Det tager kun et kvarter at lave dette ekstra lækre syltetøj, hvor bærrene bevares hele.
Hjemmelavet solbærsyltetøj har en særlig aroma og smag. Det dufter ligefrem af sommer, og så er solbær jo bugnende fuld af vitaminer.
Om det er en ostemad med en klat syltetøj eller friturestegt camembert, som passer perfekt til solbærsmagen, spiller ingen rolle.
Hjemmelavet syltetøj smager som regel bedst. Da det ikke tager mere end et kvarters tid at lave, er der ikke mange argumenter for at lade være.
Det skulle da lige være, hvis vi ikke kan få fat i bærrene, men der findes mange plantager med selvpluk rundt omkring i Danmark, og man kan sagtens lave det af frosne bær, så det skulle ikke være et problem.
Opskrift på hjemmelavet solbærsyltetøj
Ingredienser
- 500 gram solbær
- 400 gram sukker
- 0,5 citron - saften
Sådan gør du
- Skyl solbærrene godt og sørg for, at der ikke er stilke eller lignende på.
- Kom solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Sæt den over for medium varme og rør rundt, indtil det kommer i kog.
- Når massen simrer, lader du den simre i 15 minutter.
- Tjek, at alt sukkeret er helt smeltet sammen med saften. Bærrene skal stadig være synlige og ikke rørt ud i saften.
- Tag gryden af komfuret og skold et par patentglas med kogende vand.
- Hæld nu det hjemmelavet syltetøj op i glassene og lad det stivne. Stil på køl, hvor det er holdbart i flere uger.
Tips
Du kan tilsætte rom og vanilje til hjemmelavet solbærsyltetøj, hvis du ønsker en mere sofistikeret smag.
Det skal tilsættes sammen med sukkeret, og varmes op. Alkoholen fordamper under kogningen, men den gode romsmag bevares.
Se også andre opskrifter med bær:
Ribscrumble - sommerens crumblekage
Kæmpe eskimo-dessert med solbær og chokolade

Comments
No Comments