Vegetarfrikadeller som smager af kød lavet af linser og svampe. De er det perfekte alternativ til traditionelle frikadeller.
Vegetarfrikadeller som smager af kød, er den opskrift, som kommer tættest på de "rigtige" frikadeller, vi kender fra mormors køkken.
De smager supergodt, og så er de tilmed smækfuld af proteiner og vitaminer. Det kan være svært at få grønsager til at smage som kød, men det er ikke umuligt.
Der er nemlig adskillige krydderier, som giver en umamismag. I denne opskrift bruger jeg alle tips og tricks.
Opskrift på vegetarfrikadeller som smager af kød
Selve basen af opskriften består af brune linser, som er ekstremt sunde og som giver den perfekte konsistens samt en god smag.
Desuden har jeg tilføjet svampe, vegetarers bedste ven som kødalternativ. Er du til de klassiske frikadeller er opskriften her.
Vegetarfrikadeller som smager af kød
Ingredienser
- 100 g brune linser - tørret
- 100 g champignoner
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk æg
- 2 spsk havregryn
- 0,5 dl hvedemel
- 1 spsk soyasauce
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- 1 spsk basamicoeddike
- 0,5 tsk spidskommen - stødt
- 0,5 tsk muskatnød - stødt
- 1 spsk gærflager - kan undlades
- 2 spsk smør
Fremgangsmåde
- Start med at vaske linserne, dæk dem derefter med dobbelt så meget vand, som der er linser. Sæt dem over kog. Når vandet koger, putter du låg på og lader dem simre i cirka 10 minutter. Linserne skal være tæt på færdigkogt, men stadig have et smule bid. Så tjek undervejs og smag efter, om konsistensen er god.
- I mens linserne koger, hakker du løg og hvidløg. Skær derefter champignoner i små firkanter. Varm en pande op og tilføj en smule smør.
- Steg løg og hvidløg sammen i et par minutter og tilføj derefter champignonstykkerne. Steg det sammen i seks minutters tid - eller indtil væsken er kommet ud af svampene.
- Tag gryden med de færdige linser og si alt vandet fra. Brug nu en gaffel til at mose nogen af linserne. Cirka halvdelen af dem skal være groft most og den anden halvdel hele linser. Tilføj svampeblandingen til linserne.
- Tilføj nu soyasauce, balsamico eddike, salt, sort peber, spidskommen, muskatnød og gærflager. Bland det godt sammen og smag det til. Rør nu ægget i.
- Tilføj havregryn og hvedemelet langsomt, i mens du rører rundt. Teksturen skal være en smule fast men klistret, hellere tilføj for lidt mel end for meget. Stil nu blandingen på køl i cirka ti minutter til at sætte sig.
- Tag en ren pande og tilføj en god mængde smør på mellem varme. Begynd nu at forme frikadellerne og kom dem på panden. Sørg for at trykke dem en smule flade, så de bliver stegt helt ind til midten. Steg dem på begge sider til de får en sprød mørk gylden farve. Forsæt til alt dejen er brugt og tilføj gerne masser af smør, da det er smørret, som giver sprødhed.
- Så er de lækreste veggiedeller klar, drys med lidt persille, og så kan du endelig nyde gode vegetarfrikadeller, som smager af kød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Bedste alternativ til mormors frikadeller
Jeg vil klart anbefale denne opskrift til både vegetarer, som måske savner smagen af kød, men også til dem som bare ønsker at spise mindre kød, og som holder af det traditionelle danske køkken.
Jeg selv har ikke spist kød i seks år, og det er let at finde på lækre retter fra hele verden, men når det kommer til at lave dansk mad, kan det godt blive en smule svært.
Jeg synes dog, at jeg har fundet adskillige metoder til at lave de perfekte copycat-opskrifter, så jeg kan spise det samme som min familie uden af gå på kompromis med mine principper.
Se også de lækre opskrifter på:
Squashfrikadeller (vegetariske deller med squash)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elin
Hejsa, først og fremmest - tusinde tak for de mange lækre opskrifter! Jeg vil høre - hvis ikke man har brune linser, hvad vil du anbefale i stedet? Nogle der koger ud, eller nogle der ikke gør?
På forhånd tak for svar!
Kh. Elin
Karen Davies
I aften lavede jeg dem med flade grønne linser og det virker godt.
Bonnie
De lyder lækre! Jeg glæder mig til at prøve dem!
Mona
Hvorfor i alverden, skal det smage af kød, når man nu ikke vil SPISE kød ?
Bonnie
Gud hvor jeg håber den intetsigende kommentar slettes (ja gerne sammen med min) Frikadeller smager godt, og vil man undgå kødet men bevare smagen, er det her jo perfekt! 🙂 Og man må kalde det LIGE HVAD MAN VIL. Man har jo det frie valg at gå videre til næste opskrift, hvis man ikke kan bruge den her til noget.
Dorthe
Ok, men bliver vegetar for at undgå kød, hvadd er iden i at en vegatarfrikadelle smager af kød? og nej det er ikke en frikadelle, det er en linse delle.
Bonnie
Samme som ovenfor! Gå dog videre istedet for at sprede gylle i en madsektion 🙂