Her er en fantastisk god opskrift på ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus, der er et af landets bedste små bryghuse.
Ølmarineret nakkekam skal selvfølgelig laves med en rigtig god øl, og det kan blandt andet være en øl af typen Nordfeld Guld fra det lille Møn Bryghus i Stege på Møn.
Bryggeriet producerer fremragende øl, men har du ikke adgang til dem, kan du selvfølgelig sagtens anvende andre typer af øl. Og stadig få en super god ølmarinade til din nakkekam.
Se også: Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på ølmarineret nakkekam
Ingredienser
- 800 gram nakkekam
- 33 centiliter øl - jeg har brugtNordfeld Guld fra Møn Bryghus
- 2 spiseskefulde akaciehonning
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld timian - frisk
Sådan gør du
- Start med at røre ølmarinaden sammen. Hæld øllet i en skål sammen med akaciehonning. Hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver, hvorefter de kommes i marinaden sammen med friske og skyllede timiankviste.
- Dup nakkekammen tør med et stykke køkkenrulle, og kom den i en frysepose, som lægges ned i en anden frysepose. Bare for en sikkerheds skyld.
- Hæld ølmarinaden ned i posen, og luk den. Husk at få alle timiankviste med. Læg posen med nakkekammen tilbage i skålen, og stil den nu på køl i mindst fire timer. Resultatet bliver kun bedre, hvis du lader nakkekammen trække i marinaden natten over.
- Tænd grillen op ved en god varme, og du skal både grille ved direkte og indirekte varme. I min Weber Q3200 gasgrill er det med begge brændere tændte, og blusset på mellem højeste og middel varme.
- Tag nakkekammen ud af posen, og sigt marinaden i skålen, da den skal bruges til pensling af kødet.
- Brun nakkekammen godt ved direkte varme på begge sider, hvor den skal have en 5-6 minutter på hver side.
- Sluk den inderste brænder, og resten af stegetiden er nu ved indirekte varme. I alt skal den ølmarinerede nakkekam have cirka 45-50 minutter, men du skal tage den af når den har en kernetemperatur på 65 grader! Så efter en halv times tid stikker du et stegetermometer i den.
- Indtil da skal du løbende vende stegen og hver gang pensle grundigt med ølmarinaden. Spar ikke på den. Giv den også lidt groft salt et par gange undervejs.
- Vend nakkekammen cirka hvert femte minut, så den bliver penslet og vendt mange gange, og hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader.
- Når nakkekammen når 65 grader tages den af og lægges utildækket på et skærebræt. Her skal den hvile i mindst 15 minutter, inden den skæres i tynde skiver.
Ølmarineret nakkekam kan serveres med flødekartofler og en grøn salat.
Se også mine andre opskrifter med øl:

Jesper Berthing
God opskrift, hvad er lidt groft? Groft af marinaden eller salt?