• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus

Holger Rørby Madsen
En grillet og lækker ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus. Her er der anvendt en Nordfeld Guld, men ølmarinaden kan selvfølgelig sagtens laves af andre typer øl. Og gerne også mere mørke typer. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Her er en fantastisk god opskrift på ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus, der er et af landets bedste små bryghuse.
  2. Opskrift på ølmarineret nakkekam
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her er en fantastisk god opskrift på ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus, der er et af landets bedste små bryghuse.

Ølmarineret nakkekam skal selvfølgelig laves med en rigtig god øl, og det kan blandt andet være en øl af typen Nordfeld Guld fra det lille Møn Bryghus i Stege på Møn.

Bryggeriet producerer fremragende øl, men har du ikke adgang til dem, kan du selvfølgelig sagtens anvende andre typer af øl. Og stadig få en super god ølmarinade til din nakkekam.

Se også: Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på ølmarineret nakkekam

5 fra 1 stemme
RetAftensmad, Grill
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 5 timer timer 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 gram nakkekam
  • 33 centiliter øl - jeg har brugtNordfeld Guld fra Møn Bryghus
  • 2 spiseskefulde akaciehonning
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian - frisk
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at røre ølmarinaden sammen. Hæld øllet i en skål sammen med akaciehonning. Hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver, hvorefter de kommes i marinaden sammen med friske og skyllede timiankviste.
  • Dup nakkekammen tør med et stykke køkkenrulle, og kom den i en frysepose, som lægges ned i en anden frysepose. Bare for en sikkerheds skyld.
  • Hæld ølmarinaden ned i posen, og luk den. Husk at få alle timiankviste med. Læg posen med nakkekammen tilbage i skålen, og stil den nu på køl i mindst fire timer. Resultatet bliver kun bedre, hvis du lader nakkekammen trække i marinaden natten over.
  • Tænd grillen op ved en god varme, og du skal både grille ved direkte og indirekte varme. I min Weber Q3200 gasgrill er det med begge brændere tændte, og blusset på mellem højeste og middel varme.
  • Tag nakkekammen ud af posen, og sigt marinaden i skålen, da den skal bruges til pensling af kødet.
  • Brun nakkekammen godt ved direkte varme på begge sider, hvor den skal have en 5-6 minutter på hver side.
  • Sluk den inderste brænder, og resten af stegetiden er nu ved indirekte varme. I alt skal den ølmarinerede nakkekam have cirka 45-50 minutter, men du skal tage den af når den har en kernetemperatur på 65 grader! Så efter en halv times tid stikker du et stegetermometer i den.
  • Indtil da skal du løbende vende stegen og hver gang pensle grundigt med ølmarinaden. Spar ikke på den. Giv den også lidt groft salt et par gange undervejs.
  • Vend nakkekammen cirka hvert femte minut, så den bliver penslet og vendt mange gange, og hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader.
  • Når nakkekammen når 65 grader tages den af og lægges utildækket på et skærebræt. Her skal den hvile i mindst 15 minutter, inden den skæres i tynde skiver.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Ølmarineret nakkekam kan serveres med flødekartofler og en grøn salat.

Se også mine andre opskrifter med øl:

Verdens bedste øllebrød

Bacongryde med øl

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 66
  • 69
  • 6
  • 4
  • 3
  • 5
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jesper Berthing

    august 05, 2020 at 4:04 pm

    God opskrift, hvad er lidt groft? Groft af marinaden eller salt?

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Ispinde med hjemmelavet chokolade flødeis
Sommersalat med spidskål og appelsin »

Populært indhold lige nu

billede med råkostsalat med spidskål

Råkostsalat med spidskål og gulerødder

billede med hakket oksekød

Alle opskrifter med hakket oksekød

Middagsfoto til artikel om for meget salt

For meget salt i maden? Sådan redder du middagen

billede resultat for kylling i fad med ris og grøntsager

Kylling i fad med ris og grøntsager

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 1 stemme
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad, Grill
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 5 timer timer 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!