Du kan lave en nem hønsekødssuppe på en kylling, der koges med grøntsager. Kødet pilles fra og tilsættes til sidst den færdige suppe. Lækker aftensmad.
En hjemmelavet og nem hønsekødssuppe er faktisk nemmere at lave, end du måske lige tror. Og så det en lækker omgang aftensmad.
Du skal bruge en kylling, der brunes og derefter koges med bouillon.
Kødet pilles derefter af kyllingen, og tilsættes til sidst til den færdige suppe.
Det er ikke nødvendigt at brune kyllingen, men jeg synes det giver en bedre smag til den færdige hønsekødssuppe, så det plejer jeg at gøre.
Du kan selvfølgelig også lave nem hønsekødssuppe med en suppehøne, hvis du har fået fingrene i sådan en.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til nem hønsekødssuppe
1 økologisk kylling på ca. 1,5 kilo
1 porre
1 stor gulerod
1 persillerod
20 peberkorn
2 teskefulde groft salt
4 laurbærblade
1,8 liter vand
2 bouillonterninger (gerne høns)
Fyld
1 porre
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
Kødet fra kyllingen
Persille
Fremgangsmåde
- Kyllingen skylles og duppes tør.
- Varm en stor gryde op og kom lidt olie i. Brun nu kyllingen grundigt på alle sider.
- Porre, gulerod og persillerod skæres i mindre tern og brunes med i et minuts tid.
- Tilsæt vand og bouillonterninger og lad suppen koge op. Kom peberkorn og salt ved.
- Skru lidt ned for varmen, og lad nu hønsekødssuppen småkoge i en time under låg.
- Tag den meget møre kylling op af suppen, eventuelt med en hulske. Pil kødet fra skroget, og kom derefter skroget tilbage i suppen. Lad det koge yderligere 20 minutter.
- Fisk så skroget op igen og smid det ud. Sigt suppen over i en skål eller anden gryde, og kog nu suppen lidt ind. Smag til med salt og peber.
- Porre skæres i tynde skiver, gulerødder i små tern og bladselleri i tynde skiver, Kom det i suppen sammen med kyllingekødet, der er skåret i mundrette stykker.
- Lad suppen koge yderligere fem minutter, hvorefter den er klar til servering,
Nem hønsekødssuppe anrettes i skåle eller dybe tallerkener, og der drysses med lidt finthakket persille.
Server eventuelt et lækkert stykke suppebrød til.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments