Prøv at bage disse muffins med squash og hvidløg, der kan laves på ca. 25 minutter. Nemme madbrød, der kan bruges til suppe og andre retter.
Muffins med squash og hvidløg er nemme madbrød, der heller ikke tager lang tid at lave.
Som med alle andre muffins, bliver de lavet med bagepulver i stedet for gær og derfor er der ingen hævetid.
Mængden af hvidløg kan du selv justere. Med tre fed hvidløg smager brødene medium af hvidløg - kom mere hvidløg i hvis du er helt vild med hvidløg.
Opskriften giver otte hvidløgsmuffins med squash.
Opskrift på muffins med squash og hvidløg
Ingredienser
- 300 g squash revet og godt vredet
- 3 fed hvidløg presset, brug flere hvis du elsker hvidløg
- 2 æg
- 75 g smør smeltet
- ½ tsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. bagepulver
- 175 gram hvedemel bland evt. lidt groft mel i, og det er ikke sikkert du skal bruge det hele
- Lidt parmesan friskrevet
Sådan gør du
- Pres væden godt af de revne squash, jeg brugte et viskestykke til at vride med.
- Kom det i en skål og bland hvidløg, æg, smeltet smør, sukker, salt og friskkværnet peber i.
- Bland bagepulver med lidt af melet, tilsæt resten af melet lidt efter lidt, det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Konsistensen skal være klistret, sådan lidt a la frikadellefars.
- Fordel i muffinsforme og drys med friskrevet parmesan.
- Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Tips
De lækre muffins med squash og hvidløg er bedst når de lige kommer ud af ovnen, og nydes som nybagte.
Kan blandt andet serveres til disse supper:
Peter Bro
Hej Holger
I forhold til opskriften “madbrød med hvidløg og squash” kan jeg vel i princippet også bruge revne gulerødder?
Med venlig hilsen
Peter B.
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Jooo, det burde du sagtens kunne 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger