En nem og hurtig opskrift på mørbradbøf, serveret med lynstegte kikærter, spinat og majs. En sund ret, der er flot at servere. God gæstemad.
Mørbradbøf med det bedste tilbehør.
Her er opskriften på en virkelig lækker mørbradbøf, der steges med lidt soja, som giver kødet en lækker smag.
Tilbehøret er blandt andet med kikærter og spinat, og det er altså både sundt og meget mættende.
Kikærter vil du måske blive overrasket over som tilbehør til en mørbradbøf, men prøv det lige. Det er fantastisk godt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på mørbradbøf
Mørbradbøf med kikærter og spinat på 20 min.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- soja
- 3 fed hvidløg
- 1 dusk rosmarin - frisk
- 1 deciliter hvidvin
- 1 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld hønsefond - koncentreret
- 1 bundt forårsløg
- 1 dåse majs
- 1 dåse kikærter
- 75 gram spinat
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svinemørbrad skæres ud i otte lige store stykker, hvorefter mørbradbøfferne afpudses. Det betyder, at du skærer sølvsene og fedt fra, så du har otte rene stykker kød tilbage.
- Varm en pande godt op, og brun mørbradbøfferne to minutter på hver side i lidt olie og smør, så de får en god stegeskorpe.
- Hæld hvad der svarer til cirka en teskefuld soja over hver mørbradbøf, steg et minut, vend og steg yderligere et minut. Nu bør dine mørbradbøffer være perfekt stegte. Læg til side på en lun tallerken og krydr med salt og peber.
- Panden stilles tilbage på blusset og hvidløg i tynde skiver sauteres af i lidt olie sammen med grofthakket rosmarin. Bare lige 30 sekunder.
- Kog panden af med lidt hvidvin, lad det reducere en smule, og kom så fløde ved sammen med lidt koncentreret hønsefond (eller lignende). Skru lidt ned for varmen, smag til med salt og peber, og lad saucen simre mens du laver tilbehøret.
- En anden pande varmes op og snittede forårsløg sauteres i 30 sekunder. Tilsæt så majs, og steg videre 30 sekunder mere.
- Kikærter på dåse hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af og kommes på panden. Steg yderligere et minut.
- Vend spinat i og lad spinaten falde sammen. Ryst panden rundt undervejs, og krydr med salt og friskkværet peber. Lad det lige stege et minut mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Læg 2-3 spiseskefulde tilbehør på den ene side af tallerkenen, og en spiseskefuld sauce på den anden halvdel.
Placér et stykke mørbradbøf ovenpå saucen, og krydr det hele med lidt friskkværnet peber. Gerne en god 5-korns peber.
Servér resten af tilbehøret og mørbradbøfferne på et lunt fad ved siden af, så man kan tage mere efterhånden.
Tilbyd gerne et stykke hjemmebagt grydebrød til - det smager altså himmelsk godt.
Flere opskrifter med svinemørbrad:
Del dine ideer og tanker med os andre her: