Sæt ekstra trumf på med denne opskrift på madbrød med valnødder, der er super lækre at servere til maden. Gerne lune med en klat smør til.
Madbrød med valnødder er et dejligt stykke kuvertbrød, der bages med lidt kærnemælk, fuldkorns hvedemel og valnødder.
Opskriften giver 16 stk.
Ingredienser til madbrød med valnødder:
1,5 deciliter sødmælk
1,5 deciliter kærnemælk
100 gram økologisk smør
40 gram gær
2 økologiske æg
300 gram fuldkorns hvedemel
250 gram hvedemel
3 teskefulde økologisk rørsukker
1 teskefuld salt
100 gram valnødder
Fremgangsmåde
- Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det så smørret smelter i mælken. Tilsæt så kærnemælk, og når det er lunkent, hælder du det op i skålen til din røremaskine.
- Kom gæren i væsken, og rør den ud.
- Bland de to slags mel med rørsukker og salt, og rør det gradvist ud i dejen. Kom også to æg i, og ælt dejen godt igennem ved næstlaveste hastighed.
- Hak valnødderne og kom dem i dejen, og ælt den færdig.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter. Naturligvis overdækket med et viskestykke.
- Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem. Del den i 16 stykker, som du sætter på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg et viskestykke over, og lad dine madbrød med valnødder hæve i yderligere 30 minutter.
- Smelt en klat smør, og pensl madbrødene med lidt smeltet smør.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og nu skal du bage dine madbrød med valnødder i cirka 16-18 minutter midt i ovnen.
- Brødene bliver flotte og mørkgyldne, og så er de færdige.
Lad dem hvile fem minutter på en rist, men servér dem ellers lune med lidt smør til.
Se også mine opskrifter på:
Sådan laver du damp i ovnen til brødbagning
Italiensk madbrød med tomater og rosmarin
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: