Linsesalat med røde linser, saltristede mandler, champignoner og pinjekerner er en dejlig frokostret eller tilbehør til aftensmaden.
Linsesalat med røde linser er en skøn frokostret, men lige så fin til aftensmaden som tilbehør til for eksempel helstegt kylling.
Det er en af de mange salat opskrifter, vi har her på Madens Verden og tilmed en, der egner sig rigtig godt som vegetarret, da der er mange proteiner i linser.
Derfor kan du servere salaten med eller uden kød og fisk. Den er for eksempel superfin med et godt, groft brød samt en skål oliven til.
Opskrift på linsesalat med røde linser
Ingredienser
- 1 solo hvidløg i tynde skiver
- 5 spsk røde linser kogte og afkølet
- 250 gram brune svampe i kvarte
- 150 gram edamame optøet
- 1 pakke rucola
- 3 spsk smør
- 1 sjat olivenolie
- 1 pose pinjekerner ristet
- 1 håndfuld mandler saltristede
- Flagesalt
Sådan gør du
- Kog de røde linser 10 minutter, hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
- Smelt smør og olie på en pande ved lav varme, steg svampe til de er møre sammen med hvidløget. Hvidløgsskiverne skal blive bløde. Lad det køle af.
- Kom rucola i et salatfad og bland det med alle de øvrige ingredienser, hæld også væden fra de stegte svampe udover salaten, og drys med lidt flagesalt.
Tips
Du kan også anvende andre linser i retten, for eksempel de kønne, sorte belugalinser, der nærmest ligner caviar.
Se vores guide over linser og bælgfrugter. Her får du inspiration til at bruge de mange forskellige slags.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Du kan også tjekke nogle af disse opskrifter ud: