Linsesalat med røde linser, saltristede mandler, champignoner og pinjekerner er en dejlig frokostret eller tilbehør til aftensmaden.
Linsesalat med røde linser er en skøn frokostret, men lige så fin til aftensmaden som tilbehør til for eksempel helstegt kylling.
Det er en af de mange salat opskrifter, vi har her på Madens Verden og tilmed en, der egner sig rigtig godt som vegetarret, da der er mange proteiner i linser.
Derfor kan du servere salaten med eller uden kød og fisk. Den er for eksempel superfin med et godt, groft brød samt en skål oliven til.
Opskrift på linsesalat med røde linser
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 solo hvidløg - i tynde skiver
- 5 spsk røde linser - kogte og afkølet
- 250 gram brune svampe - i kvarte
- 150 gram edamame - optøet
- 1 pakke rucola
- 3 spsk smør
- 1 sjat olivenolie
- 1 pose pinjekerner - ristet
- 1 håndfuld mandler - saltristede
- Flagesalt
Fremgangsmåde
- Kog de røde linser 10 minutter, hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
- Smelt smør og olie på en pande ved lav varme, steg svampe til de er møre sammen med hvidløget. Hvidløgsskiverne skal blive bløde. Lad det køle af.
- Kom rucola i et salatfad og bland det med alle de øvrige ingredienser, hæld også væden fra de stegte svampe udover salaten, og drys med lidt flagesalt.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Du kan også anvende andre linser i retten, for eksempel de kønne, sorte belugalinser, der nærmest ligner caviar.
Se vores guide over linser og bælgfrugter. Her får du inspiration til at bruge de mange forskellige slags.
Du kan også tjekke nogle af disse opskrifter ud:
Del dine ideer og tanker med os andre her: