• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidssimret oksegryde med en hel flaske rødvin

Langtidssimret oksegryde med en hel flaske rødvin

langtidssimret oksegryde
Del gerne:
545
SHARES
FacebookMessenger545PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  13. november 2019

Her er den helt rigtige opskrift på en langtidssimret oksegryde uden dikkedarer. Kogt på en hel flaske rødvin og med oksetykkam. En super skøn gryderet.

Langtidssimret oksegryde er en virkelig vinder, når vi taler simremad, og denne opskrift er den helt klassiske uden for mange unødvendige ingredienser.

Oksegryden laves på oksetykkam, der er en fremragende udskæring til gryderetter, fordi det kan koges virkelig mørt.

Så køb en hel oksesteg af tykkammen, og skær den ud i store tern. Eller få slagteren til det.

Desuden har jeg her anvendt en hel flaske rødvin, men det er vigtigt, at du koger den rigeligt ind inden den kommes ned til oksekødet.

Netop indkogningen af rødvinen gør, at den ikke vil smage surt i gryderetten. Så brug lidt tid på den del.

I øvrigt behøver du ikke bruge en dyr rødvin for at opnå en lækker gryderet. Efter indkogning er der ikke den store smagsforskel (har testet det i mange omgange), så hæld bare en af de billige i gryden, og kog den ind.

Endelig vil jeg opfordre dig, at jævne sovsen i gryderetten til sidst. Man kan godt drysse kødet med hvedemel under starten, og ad den vej få jævnet retten.

Men lad være med det. Lad kødet koge sig mørt i reduceret rødvin og kalvefond, og jævn til sidst med lidt Maizena. Så rammer du den helt rigtige tykkelse/konsistens. Det er klart det bedste.

Husk også at smage oksegryden til med sukker, da det løfter smagen på retten gevaldigt.

I denne version er der ikke tilsat yderligere grøntsager, udover et par løg. Sådan synes jeg den smager bedst.

Vil du alligevel have grøntsager eller rodfrugter i gryderetten, skal de tilsættes til sidst, så de bevarer smag og konsistens.

Eksempelvis gulerødder eller persillerødder, der skæres i tykke skiver, og kommes ved den sidste halve time af kogetiden.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til langtidssimret oksegryde

1 flaske rødvin (0,75 liter)
Ca. 1,2 kilo oksetykkam
2 rødløg
2,5 deciliter kalvefond
3 laurbærblade
1 dusk timian
Salt og friskkværnet peber
Maizena

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge rødvin ind. Hæld rødvinen i en lille gryde, og lad den koge ind til en tredjedel, så du cirka har 2,5 deciliter koncentreret rødvin tilbage. Stil til side.
  2. Oksetykkam skæres ud i grove tern, som gerne må være tre centimeter på hvert led. Skær eventuelle stykker af fedt og sener fra, så du har reelle stykker kød tilbage.
  3. Varm en god stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i. Brun nu oksekødet over tre omgange, så det får den rigtige stegeskorpe. Altså først en tredjedel i, lad det svitse et minut uden du rører ved det, vend det rundt og brun af på alle sider. Læg til side, og så brunes næste hold.
  4. Rødløg pilles og skæres i grove stykker.
  5. Når det sidste hold kød er brunet af, kommes løgene ved. Lad det svitse et par minutter, hvorefter du kommer resten af kødet ved.
  6. Hæld også den indkogte rødvin ved sammen med kalvefond, og tilsæt laurbærblade og timiankviste. Timianen kan du med fordel binde sammen med en snor, så den er nemmere at fiske op til sidst. Tilsæt om nødvendigt lidt mere kalvefond, så kødet næsten er dækket.
  7. Læg låget på, skru ned for varmen, og lad nu dine oksegryde stå og simre i et par timer. Vend kødet et par gange undervejs.
  8. Når tiden er gået, kan du smage på et stykke kød og tjekke at det er mørt som smør. Hvis ikke, giver du det lidt længere tid, men det plejer at være super fint nu.
  9. Jævn gryderetten med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, så du får en passende tykkelse. Smag oksegryden til med salt og friskkværnet peber, og gerne også med lidt sukker. Det giver den bedste smag,

En langtidssimret oksegryde skal selvfølgelig serveres med en gammeldags kartoffelmos.

Se også mine opskrifter på:

Braiseret kalvekød

Gullasch med kartoffelmos

Mørbradgryde

Italiensk kødgryde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her