Kyllingetortillas med marinerede kyllingestrimler og sprøde grøntsager er et hit både blandt børn og voksne. Og så er de lette at lave.
Kyllingetortillas er fine at tage med i madpakken og spise som en let og sund frokost - eller til aftensmad eventuelt suppleret med en skål salat og hjemmelavet salsa.
I denne opskrift er der brugt peberfrugt- og chilitortillas fra No Fairytales, som producerer tortillas, der består af 45 procent grøntsager. Bryder du dig ikke om peberfrugter, findes der også en version med gulerødder. Du kan se opskriften på bagte tortillas med grønt fyld, hvor der er brugt gulerodstortillas i stedet for dem med peberfrugt og chili.
Almindelige tortillas består af hvedemel, vand og olie, så de der kan lide at fylde på at det grønne, vil formodentlig synes, at grøntsagstortillas er en god løsning.
Det synes vi skam også, så vi har fået lov til at dele No Fairytales opskrift med Madens Verdens læsere.
Opskrift på kyllingetortilla
Kyllingetortilla med peanutbuttersauce
Ingredienser
- 1 pk tortilla med peberfrugt
- 300 gram kyllingebryst
- 1 dl sojasauce
- 1 spsk honning
- 3 cm frisk ingefær
- sesamolie - til stegning
- 2 spsk peanutbutter
- 1 fennikel
- 1 blomkålshoved - lille
- 2 håndfulde rucola
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bidder.
- Bland det meste af sojaen (hold lidt tilbagetil dressingen) med honningen, og riv ingefæren ned i blandingen.
- Vend kyllingestykkerne i marinaden, og lad dem trække i minimum 10 minutter, gerne længere.
- Varm en pande op og steg kyllingen med marinaden, og stil til side.
- Skær blomkål og fennikel i fine skiver og skyl rucolaen.
- Bland lidt soja med lunkent vand, og rør peanutbutteren ud i, til det får den ønskede konsistens.
- Pak dine tortillas ud, og top dem nu med blomkål, fennikel, rucola og kylling.
- Dryp dressingen over kyllingstrimlerne og grøntsagerne. Servér, mens kyllingen er lun.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan eventuelt spise dine kyllingetortillas med en eller flere af disse:
Del dine ideer og tanker med os andre her: