Kylling på gasgrill er hurtig mad, og med denne hjemmelavede marinade bliver kyllingebrystfileterne helt perfekte, og samtidig meget møre.
Kylling på gasgrill fortjener verdens bedste marinade, da kyllingen i sig selv jo ikke smager af så meget.
Her har jeg grillet brystfilet fra kyllingen, da det er regulært stykke kød, der er meget nemt at grille.
Du skal bruge - til 4 personer:
4 stykker kyllingebrystfilet
1 deciliter olivenolie
2 teskefulde brun farin
2 spiseskefulde tomatketchup
1 teskefuld paprika
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld hvidløgssalt
Sådan laver du kylling i gasgrill:
Start med at soignere kyllingebrystfileterne. Det vil sige skære eventuelle rester af fedt og brusk væk. Den slags orker vi ikke at spise!
Bland så alle ingredienserne til den hjemmelavede grillmarinade sammen i en stor skål, og pisk det godt rundt. Det er vigtigt, at grillmarinaden bliver samlet godt, og du kan se den er færdig, når den begynder at blive blank i det.
Læg nu kyllingefileterne ned i marinaden, og med en gaffel sørger du for, at marinaden kommer godt rundt på alle sider af kyllingestykkerne.
Lad kødet stå og trække en halv time i marinaden.
Tænd så din gasgrill - vi skal grille kyllingefileterne ved direkte varme, så du skal også tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op, og tør risten af med et stykke køkkenrulle, der er vædet i lidt madolie.
Grill så kyllingefileterne 4-5 minutter på hver side - afhængig af størrelsen. Vend dem gerne efter et par minutter, og grill ved en høj varme. Husk, at kylling ALTID skal gennemsteges!
Tag kyllingefileterne af, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Servér eventuelt med ovnbagte kartofler og en hjemmelavet karrysovs.

Comments
No Comments