Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
Du skal prøve min opskrift på kylling bourguignon, der er virkelig lækker som weekendmad og til at servere for gæster.
Jeg har udviklet opskriften med inspiration i den klassiske, franske boeuf bourguignon, der som bekendt laves med oksekød. Og tager lang tid at tilberede.
I stedet får du her min version med kylling. Den er både hurtigere og lettere at lave, men uden at gå på kompromis med smagen. For denne gryderet er virkelig smagsmættet. Og så er den uden smør og fløde, og derfor mere fedtfattig.
Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.
Indhold på siden
- Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
- Kylling bourguignon - nem opskrift
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet
- Wienergryde - bedste opskrift
- Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
- Bedste luksus mørbradgryde
- Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
- Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
- FAQ
- Kommentarer

Kylling bourguignon - nem opskrift
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst - i tern
- olivenolie - til stegning
- 1 løg - stort, grofthakket
- 6 fed hvidløg - grofthakket
- 2 spsk tomatpasta
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl rødvin - gerne fransk
- 2,5 dl kalvefond - fond/koncentrat + 2 dl vand
- 200 g knoldselleri - i mindre tern
- 200 g gulerod - i mindre tern
- 2 spsk timian - frisk, hakket
- 3 laurbærblade
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 200 g champignon - i kvarte
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Til kylling bourguignon starter du med at brune kyllingekødet i lidt olie ved høj varme. Brug en god stegegryde eller en dyb sauterpande.
- Tilsæt så løg og hvidløg, som steges med et minuts tid, inden du tilsætter tomatpasta. Vendes godt rundt så tomatpastaen brændes lidt af.
- Drys hvedemel over (det skal jævne retten senere) og vend rundt.
- Kom rødvin i gryden sammen med kalvefond, knoldselleri, gulerødder, timian, laurbærblade og spidskommen. Klem også lidt friskpresset citronsaft i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Vend rundt.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu gryderetten simre under låg i ca. 1 time. Undervejs kan du lige et par gange røre rundt i den.
- Før servering ristes champignon i lidt på en pande.
- Smag retten til med citronsaft, salt og peber. Kom de stegte champignon over sammen med hakket persille.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder af hvordan jeg laver kylling bourguignon:
Servering
Den færdige kylling bourguignon serveres straks sammen med et godt stykke fransk bondebrød.
Yderligere tilbehør er sådan set ikke nødvendigt, men retten kan serveres med en blød kartoffelmos, hvis man er til det. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet
Wienergryde - bedste opskrift
Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
Bedste luksus mørbradgryde
Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
Gå til opskriftBoeuf bourguignon - den bedste opskrift
FAQ
Ja, det kan du sagtens. Frys rester ned i en tæt beholder, og varm retten op i en gryde. Holdbarhed på frost er op til 3 måneder.
Det kan du godt, og det bliver retten kun bedre af, da den står og samler smag. Opbevares på køl.
Ja, det kan man godt. Brug kalkunbryst i tern. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Poul Erik Marvig
Bourguignon kan også laves i en vegetarisk version men portobello svampe i stedet for kylling. Smager fremragende😁
Mai-Britt Cooper
Smagte dejligt kan det fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Mai-Britt
Mange tak - dejligt at høre, og ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned 🙂
BH Holger
Karsten H. Andergren
Jeg havde ikke en fransk vin, men italiensk vin og så tilføjede jeg lige 5 forårsløg. Det smagte rigtig godt.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her. Håber du kan lide den 🙂
Hanne
Hold nu op hvor smagte det godt - den kommer jeg til at lave mange gange 😋
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Hanne - det er jeg glad for at høre.
Og ja, den franske klassiker kan også noget med kylling i stedet for okse 🙂
Alt det bedste
Holger