• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker

Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker

billede med kylling bourguignon
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. februar 2025 - Udgivet: 5. februar 2025

Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.

Du skal prøve min opskrift på kylling bourguignon, der er virkelig lækker som weekendmad og til at servere for gæster.

Jeg har udviklet opskriften med inspiration i den klassiske, franske boeuf bourguignon, der som bekendt laves med oksekød. Og tager lang tid at tilberede.

I stedet får du her min version med kylling. Den er både hurtigere og lettere at lave, men uden at gå på kompromis med smagen. For denne gryderet er virkelig smagsmættet. Og så er den uden smør og fløde, og derfor mere fedtfattig.

Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Oversigt over indhold
  • Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
  • Kylling bourguignon - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet
  • Wienergryde - bedste opskrift
  • Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
  • Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling bourguignon - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 341
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst - i tern
  • olivenolie - til stegning
  • 1 løg - stort, grofthakket
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl rødvin - gerne fransk
  • 2,5 dl kalvefond - fond/koncentrat + 2 dl vand
  • 200 g knoldselleri - i mindre tern
  • 200 g gulerod - i mindre tern
  • 2 spsk timian - frisk, hakket
  • 3 laurbærblade
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g champignon - i kvarte
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling bourguignon starter du med at brune kyllingekødet i lidt olie ved høj varme. Brug en god stegegryde eller en dyb sauterpande.
  2. Tilsæt så løg og hvidløg, som steges med et minuts tid, inden du tilsætter tomatpasta. Vendes godt rundt så tomatpastaen brændes lidt af.
  3. Drys hvedemel over (det skal jævne retten senere) og vend rundt.
  4. Kom rødvin i gryden sammen med kalvefond, knoldselleri, gulerødder, timian, laurbærblade og spidskommen. Klem også lidt friskpresset citronsaft i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Vend rundt.
  5. Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu gryderetten simre under låg i ca. 1 time. Undervejs kan du lige et par gange røre rundt i den.
  6. Før servering ristes champignon i lidt på en pande.
  7. Smag retten til med citronsaft, salt og peber. Kom de stegte champignon over sammen med hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 341kcalKulhydrater: 25gProtein: 31gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 887mgKalium: 1240mgKostfibre: 5gSukker: 8gVitamin A: 8779IUVitamin C: 36mgCalcium: 96mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder af hvordan jeg laver kylling bourguignon:

tomatpasta og hvedemel tilsættes
så er den franske gryderet klar til at simre
stegte champignon til kylling bourguignon
anretning af kylling bourguignon

Servering

Den færdige kylling bourguignon serveres straks sammen med et godt stykke fransk bondebrød.

Yderligere tilbehør er sådan set ikke nødvendigt, men retten kan serveres med en blød kartoffelmos, hvis man er til det. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet

4.5 fra 2 stemmer
Den nemme opskrift på cassoulet, der er en fransk gryderet med masser af smag. God som hurtig hverdagsmad og som lækker gæstemad.
Gå til opskrift
billede med cassoulet

Wienergryde - bedste opskrift

4.8 fra 5 stemmer
Den nemme opskrift på klassisk wienergryde. En populær hverdagsret, hvor hele retten med grøntsager og små frikadeller laves i samme gryde.
Gå til opskrift
billede med wienergryde

Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på braiseret kalvebov med grøntsager og lækker sovs. Hele retten laves i samme gryde, og det er virkelig god simremad.
Gå til opskrift
braiseret kalvebov med grøntsager og sovs

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 525 stemmer
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

Gå til opskrift
billede med for kylling i bouillon

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

4.8 fra 32 stemmer
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Gå til opskrift
billede med boeuf bourguignon

FAQ

Kan man fryse Kylling Bourguignon?

Ja, det kan du sagtens. Frys rester ned i en tæt beholder, og varm retten op i en gryde. Holdbarhed på frost er op til 3 måneder.

Kan man lave Kylling Bourguignon i forvejen?

Det kan du godt, og det bliver retten kun bedre af, da den står og samler smag. Opbevares på køl.

Kan man udskifte kylling med kalkun?

Ja, det kan man godt. Brug kalkunbryst i tern. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Erik Marvig

    juni 27, 2025 at 10:10 am

    Bourguignon kan også laves i en vegetarisk version men portobello svampe i stedet for kylling. Smager fremragende😁

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper

    marts 02, 2025 at 8:40 pm

    Smagte dejligt kan det fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 03, 2025 at 8:58 am

      Hej Mai-Britt
      Mange tak - dejligt at høre, og ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Karsten H. Andergren

    februar 16, 2025 at 7:29 pm

    Jeg havde ikke en fransk vin, men italiensk vin og så tilføjede jeg lige 5 forårsløg. Det smagte rigtig godt.

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    februar 05, 2025 at 10:21 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her. Håber du kan lide den 🙂

    Svar
    • Hanne

      februar 19, 2025 at 11:52 am

      Hold nu op hvor smagte det godt - den kommer jeg til at lave mange gange 😋

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        februar 19, 2025 at 1:26 pm

        Tusind tak, Hanne - det er jeg glad for at høre.
        Og ja, den franske klassiker kan også noget med kylling i stedet for okse 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required