Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker

Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker

billede med kylling bourguignon
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMS

Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.

Du skal prøve min opskrift på kylling bourguignon, der er virkelig lækker som weekendmad og til at servere for gæster.

Jeg har udviklet opskriften med inspiration i den klassiske, franske boeuf bourguignon, der som bekendt laves med oksekød. Og tager lang tid at tilberede.

I stedet får du her min version med kylling. Den er både hurtigere og lettere at lave, men uden at gå på kompromis med smagen. For denne gryderet er virkelig smagsmættet. Og så er den uden smør og fløde, og derfor mere fedtfattig.

Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Indhold
  • Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
  • Kylling bourguignon - nem opskrift
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling bourguignon - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst i tern
  • olivenolie til stegning
  • 1 løg stort, grofthakket
  • 6 fed hvidløg grofthakket
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl rødvin gerne fransk
  • 2,5 dl kalvefond fond/koncentrat + 2 dl vand
  • 200 g knoldselleri i mindre tern
  • 200 g gulerod i mindre tern
  • 2 spsk timian frisk, hakket
  • 3 laurbærblade
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g champignon i kvarte
  • 1 håndfuld persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Til kylling bourguignon starter du med at brune kyllingekødet i lidt olie ved høj varme. Brug en god stegegryde eller en dyb sauterpande.
  2. Tilsæt så løg og hvidløg, som steges med et minuts tid, inden du tilsætter tomatpasta. Vendes godt rundt så tomatpastaen brændes lidt af.
  3. Drys hvedemel over (det skal jævne retten senere) og vend rundt.
  4. Kom rødvin i gryden sammen med kalvefond, knoldselleri, gulerødder, timian, laurbærblade og spidskommen. Klem også lidt friskpresset citronsaft i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Vend rundt.
  5. Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu gryderetten simre under låg i ca. 1 time. Undervejs kan du lige et par gange røre rundt i den.
  6. Før servering ristes champignon i lidt på en pande.
  7. Smag retten til med citronsaft, salt og peber. Kom de stegte champignon over sammen med hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier341kcalKulhydrater25gProtein31gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium887mgKalium1240mgKostfibre5gSukker8gVitamin A8779IUVitamin C36mgCalcium96mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder af hvordan jeg laver kylling bourguignon:

tomatpasta og hvedemel tilsættes
så er den franske gryderet klar til at simre
stegte champignon til kylling bourguignon
anretning af kylling bourguignon

Servering

Den færdige kylling bourguignon serveres straks sammen med et godt stykke fransk bondebrød.

Yderligere tilbehør er sådan set ikke nødvendigt, men retten kan serveres med en blød kartoffelmos, hvis man er til det. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Cassoulet - Nem opskrift på klassisk fransk gryderet
Den nemme opskrift på cassoulet, der er en fransk gryderet med masser af smag. God som hurtig hverdagsmad og som lækker gæstemad.
Se opskriften her
billede med cassoulet
Wienergryde - bedste opskrift
Den nemme opskrift på klassisk wienergryde. En populær hverdagsret, hvor hele retten med grøntsager og små frikadeller laves i samme gryde.
Se opskriften her
billede med wienergryde
Braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
Få min opskrift på braiseret kalvebov med grøntsager og lækker sovs. Hele retten laves i samme gryde, og det er virkelig god simremad.
Se opskriften her
braiseret kalvebov med grøntsager og sovs
Bedste luksus mørbradgryde
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Se opskriften her
billede med mørbradgryde
Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
Se opskriften her
billede med for kylling i bouillon
Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Se opskriften her
billede med boeuf bourguignon

FAQ

Kan man fryse Kylling Bourguignon?

Ja, det kan du sagtens. Frys rester ned i en tæt beholder, og varm retten op i en gryde. Holdbarhed på frost er op til 3 måneder.

Kan man lave Kylling Bourguignon i forvejen?

Det kan du godt, og det bliver retten kun bedre af, da den står og samler smag. Opbevares på køl.

Kan man udskifte kylling med kalkun?

Ja, det kan man godt. Brug kalkunbryst i tern. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Erik Marvig skriver

    juni 27, 2025 at 10:10 am

    Bourguignon kan også laves i en vegetarisk version men portobello svampe i stedet for kylling. Smager fremragende😁

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper skriver

    marts 02, 2025 at 8:40 pm

    Smagte dejligt kan det fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 03, 2025 at 8:58 am

      Hej Mai-Britt
      Mange tak - dejligt at høre, og ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Karsten H. Andergren skriver

    februar 16, 2025 at 7:29 pm

    Jeg havde ikke en fransk vin, men italiensk vin og så tilføjede jeg lige 5 forårsløg. Det smagte rigtig godt.

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 05, 2025 at 10:21 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her. Håber du kan lide den 🙂

    Svar
    • Hanne skriver

      februar 19, 2025 at 11:52 am

      Hold nu op hvor smagte det godt - den kommer jeg til at lave mange gange 😋

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        februar 19, 2025 at 1:26 pm

        Tusind tak, Hanne - det er jeg glad for at høre.
        Og ja, den franske klassiker kan også noget med kylling i stedet for okse 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required