• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling bourguignon

Kylling bourguignon

billede med kylling bourguignon
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. februar 2025 - Udgivet:  5. februar 2025

Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.

Du skal prøve min opskrift på kylling bourguignon, der er virkelig lækker som weekendmad og til at servere for gæster.

Jeg har udviklet opskriften med inspiration i den klassiske, franske boeuf bourguignon, der som bekendt laves med oksekød. Og tager lang tid at tilberede.

I stedet får du her min version med kylling. Den er både hurtigere og lettere at lave, men uden at gå på kompromis med smagen. For denne gryderet er virkelig smagsmættet. Og så er den uden smør og fløde, og derfor mere fedtfattig.

Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Cassoulet
  • Wienergryde
  • Mørbradgryde

Opskrift på sundere kylling bourguignon

billede med kylling bourguignon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling bourguignon - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Opskrift på kylling bourguignon. Min originale opskrift på den klassiske franske gryderet, der her er lavet i en lettere udgave med kylling.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 341
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst - i tern
  • olivenolie - til stegning
  • 1 løg - stort, grofthakket
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl rødvin - gerne fransk
  • 2,5 dl kalvefond - fond/koncentrat + 2 dl vand
  • 200 g knoldselleri - i mindre tern
  • 200 g gulerod - i mindre tern
  • 2 spsk timian - frisk, hakket
  • 3 laurbærblade
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g champignon - i kvarte
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling bourguignon starter du med at brune kyllingekødet i lidt olie ved høj varme. Brug en god stegegryde eller en dyb sauterpande.
  2. Tilsæt så løg og hvidløg, som steges med et minuts tid, inden du tilsætter tomatpasta. Vendes godt rundt så tomatpastaen brændes lidt af.
  3. Drys hvedemel over (det skal jævne retten senere) og vend rundt.
    tomatpasta og hvedemel tilsættes
  4. Kom rødvin i gryden sammen med kalvefond, knoldselleri, gulerødder, timian, laurbærblade og spidskommen. Klem også lidt friskpresset citronsaft i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Vend rundt.
    så er den franske gryderet klar til at simre
  5. Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu gryderetten simre under låg i ca. 1 time. Undervejs kan du lige et par gange røre rundt i den.
  6. Før servering ristes champignon i lidt på en pande.
    stegte champignon til kylling bourguignon
  7. Smag retten til med citronsaft, salt og peber. Kom de stegte champignon over sammen med hakket persille.
    anretning af kylling bourguignon

Næringsindhold

Kalorier: 341kcalKulhydrater: 25gProtein: 31gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 887mgKalium: 1240mgKostfibre: 5gSukker: 8gVitamin A: 8779IUVitamin C: 36mgCalcium: 96mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige kylling bourguignon serveres straks sammen med et godt stykke fransk bondebrød.

Yderligere tilbehør er sådan set ikke nødvendigt, men retten kan serveres med en blød kartoffelmos, hvis man er til det. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mai-Britt Cooper

    marts 02, 2025 at 8:40 pm

    Smagte dejligt kan det fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 03, 2025 at 8:58 am

      Hej Mai-Britt
      Mange tak - dejligt at høre, og ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Karsten H. Andergren

    februar 16, 2025 at 7:29 pm

    Jeg havde ikke en fransk vin, men italiensk vin og så tilføjede jeg lige 5 forårsløg. Det smagte rigtig godt.

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    februar 05, 2025 at 10:21 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her. Håber du kan lide den 🙂

    Svar
    • Hanne

      februar 19, 2025 at 11:52 am

      Hold nu op hvor smagte det godt - den kommer jeg til at lave mange gange 😋

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        februar 19, 2025 at 1:26 pm

        Tusind tak, Hanne - det er jeg glad for at høre.
        Og ja, den franske klassiker kan også noget med kylling i stedet for okse 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required