• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Provencalsk pastaret uden kød

Provencalsk pastaret uden kød

provencalsk pastaret
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. november 2024 - Udgivet: 14. juli 2024

Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.

Her får du min opskrift på en lækker provencalsk pastaret uden kød, og den er selvfølgelig med klar inspiration fra det fantastiske køkken i Provence i Frankrig.

Pastaretten laves blandt andet med aubergine og squash, og så er den helt uden kød.

Jeg laver den gerne med fuldkornspasta, der giver en lidt sundere middagsret, men det er op til dig. Brug pastaskruer eller pastapenne, og kog dem ikke for meget, da de meget gerne må have lidt bid inden de kommes på panden.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
  • Pastaret uden kød - nem og hurtig vegetarisk opskrift
  • Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret på 15 min.

Opskrift på provencalsk pastaret

Opskriften er beregnet til fire personer.

provencalsk pastaret
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Provencalsk pastaret uden kød

5 fra 1 stemme
Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 330
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g pasta - gerne fuldkornspasta
  • olivenolie
  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 lille aubergine - i mindre tern
  • 1 lille squash - i mindre tern
  • 3 spsk soltørrede tomater - i olie, hakket
  • 400 g tomatpassata
  • 2 tsk oregano - tørret
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til provencalsk pastaret starter du med at koge 300 g pasta i saltet vand. Pastaen skal kun lige koges al dente, altså så den stadig har lidt bid. Brug gerne pastaskruer eller pastapenne. Og gerne fuldkornspasta. Gem lidt af kogevandet.
  2. Imens pastaen koges, svitses 1 løg og 4 fed hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, hvor der er plads til hele retten. Løget skal ikke tage farve.
  3. Tilsæt så 1 lille aubergine og 1 lille squash, begge skåret i mindre tern. Lad det stege med et par minutter.
  4. Så kommes 3 spsk soltørrede tomater ved sammen med 400 g tomatpassata og 2 tsk oregano. Vendes rundt. Tilsæt også lidt af kogevandet fra pastaen, så du får mere væde i pastaretten.
  5. Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 330kcalKulhydrater: 54gProtein: 11gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 46mgNatrium: 1082mgKalium: 953mgKostfibre: 7gSukker: 11gVitamin A: 599IUVitamin C: 24mgCalcium: 71mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den provencalske pastaret uden kød serveres straks. Den kan spises uden yderligere tilbehør, men et stykke groft brød passer fint til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 14, 2024 at 8:11 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift, og du er meget velkommen til skrive din mening om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required