• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

billede med for kylling i bouillon
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. juni 2025 - Udgivet: 30. oktober 2018

Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.

Her får du min nemme opskrift på kylling i bouillon, og det er en sund og nærende hovedret. Jeg har anvendt kyllingebryst i opskriften, men du kan også bruge kyllingelår. Her er kogetiden så lidt længere.

Der er også parboiled hvedekerner i gryden, og de har en kortere kogetid end lignende typer kerner. Du kan dog også her bruge andre typer, herunder speltkerner, men kig lige på pakken for at se hvor længe de skal koges.

I det hele taget skal kernerne selvfølgelig ikke være rå, men de må også gerne have lidt bid. Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
  • Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
  • Pikant kylling
  • Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Kartoffelpande med kylling og spinat
  • Kylling i grøn aspargessauce
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med for kylling i bouillon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner

5 fra 1 stemme
Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 339
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g hvedekerner - parboiled
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 spidskål
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk sherryeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingebryst skæres ud i mere mundrette stykker, mens forårsløg snittes i cirka to centimeter store stykker. Hvidløg hakkes groft.
  2. Kom lidt olie i en stor gryde og svits derefter kyllingekødet i 4-5 minutter, så det netop begynder at tage farve. Svits forårsløg og hvidløg med i yderligere et par minutter.
  3. Skyl hvedekernerne i en sigte, så støv og snavs vaskes af, og kom kernerne i gryden.
  4. Tilsæt vand og bouillonterninger, og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter.
  5. Peberfrugten skæres i mundrette stykker, mens spidskål snittes i mindre stykker. Persillen hakkes groft. Kom peberfrugten i retten, og et par minutter senere kommes spidskål og persille ved. Vend det rundt.
  6. Jævn med majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand. Smag din kylling i bouillon til med salt, peber og lidt eddike.

Næringsindhold

Kalorier: 339kcalKulhydrater: 49gProtein: 30gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 64mgNatrium: 743mgKalium: 767mgKostfibre: 10gSukker: 2gVitamin A: 1338IUVitamin C: 92mgCalcium: 106mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kylling i bouillon serveres i dybe tallerkner eller mindre skåle.

Fordi retten er sund og nærende i sig selv, skal du ikke servere yderligere tilbehør til.

Jeg vil dog foreslå et godt stykke brød, og her kan du bruge denne opskrift med nem dej.

billede resultat for kylling i bouillon

Flere inspirerende opskrifter:

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

4.8 fra 57 stemmer
Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingesuppe

Pikant kylling

4.8 fra 62 stemmer
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Gå til opskrift
billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

5 fra 1 stemme
Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.
Gå til opskrift
billede med Kongens kyllingeret.

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kartoffelpande med kylling og spinat

4.8 fra 40 stemmer
Her er min opskrift på kartoffelpande, der laves med kylling og spinat. En komplet ret til aftensmad, og den smager fantastisk godt. Hurtig og nem mad.
Gå til opskrift
billederesultat for kartoffelpande

Kylling i grøn aspargessauce

5 fra 2 stemmer
Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Gå til opskrift
Billede af kylling i grøn aspargessauce.

FAQ

Hvilken bouillon skal man bruge i retten?

Det bedste til kylling i bouillon er en hønsebouillon eller grøntsagsbouillon. Klar bouillon kan også anvendes.

Kan man undlade hvidløg?

Ja, hvis ikke du er så glad for hvidløg i retten, kan du blot udelade det. Den smager stadig godt.

Hvor længe holder kylling i bouillon?

Rester kommes hurtigt på køl i en tæt beholder, og her kan den holde sig frisk i op til 2 dage.

Kan man fryse kylling i bouillon?

Ja, retten kan godt fryses. Genopvarm den i en gryde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 30, 2025 at 2:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Allan Brygger Andersen

    oktober 20, 2018 at 1:03 pm

    Retten ser meget lækker ud - men hvor kan man købe paraboiled hvedekerner?
    Mvh Allan Brygger

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 20, 2018 at 6:33 pm

      Hej Allan

      Mange tak. Jeg købte disse parboiled hvedekerner i SuperBrugsen, og de findes i en del supermarkeder.

      Du kan også godt bruge almindelige hvedekerner, som så blot koges en smule længere.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required