Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
Her får du min nemme opskrift på kylling i bouillon, og det er en sund og nærende hovedret.
Jeg har anvendt kyllingebryst i opskriften, men du kan også bruge kyllingelår. Her er kogetiden så lidt længere.
Der er også parboiled hvedekerner i gryden, og de har en kortere kogetid end lignende typer kerner.
Du kan dog også her bruge andre typer, herunder speltkerner, men kig lige på pakken for at se hvor længe de skal koges.
I det hele taget skal kernerne selvfølgelig ikke være rå, men de må også gerne have lidt bid.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kylling i bouillon
400 gram kyllingebryst
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
200 gram parboiled hvedekerner
1 liter vand
2 bouillonterninger
1 rød peberfrugt
En halv spidskål
1 dusk persille
Lidt sherryeddike
Salt og friskkværnet peber
2 spiseskefulde Maizena
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres ud i mere mundrette stykker, mens forårsløg snittes i cirka to centimeter store stykker. Hvidløg hakkes groft.
- Kom lidt olie i en stor gryde og svits derefter kyllingekødet i 4-5 minutter, så det netop begynder at tage farve.
- Svits forårsløg og hvidløg med i yderligere et par minutter.
- Skyl hvedekernerne i en sigte, så støv og snavs vaskes af, og kom kernerne i gryden.
- Tilsæt vand og bouillonterninger, og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter.
- Peberfrugten skæres i mundrette stykker, mens spidskål snittes i mindre stykker. Persillen hakkes groft.
- Kom peberfrugten i retten, og et par minutter senere kommes spidskål og persille ved. Vend det rundt.
- Jævn med Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.
- Smag din kylling i bouillon til med salt, peber og lidt eddike.
Servering
Kylling i bouillon serveres i dybe tallerkner eller mindre skåle.
Fordi retten er sund og nærende i sig selv, skal du ikke servere yderligere tilbehør til.
Jeg vil dog foreslå et godt stykke brød, og her kan du bruge denne opskrift med nem dej.
Se også mine opskrifter på:
Allan Brygger Andersen
Retten ser meget lækker ud - men hvor kan man købe paraboiled hvedekerner?
Mvh Allan Brygger
Madensverden.dk
Hej Allan
Mange tak. Jeg købte disse parboiled hvedekerner i SuperBrugsen, og de findes i en del supermarkeder.
Du kan også godt bruge almindelige hvedekerner, som så blot koges en smule længere.
De bedste hilsner
Holger