Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
Her får du min nemme opskrift på kylling i bouillon, og det er en sund og nærende hovedret. Jeg har anvendt kyllingebryst i opskriften, men du kan også bruge kyllingelår. Her er kogetiden så lidt længere.
Der er også parboiled hvedekerner i gryden, og de har en kortere kogetid end lignende typer kerner. Du kan dog også her bruge andre typer, herunder speltkerner, men kig lige på pakken for at se hvor længe de skal koges.
I det hele taget skal kernerne selvfølgelig ikke være rå, men de må også gerne have lidt bid. Opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold
- Kylling i bouillon er en nem ret, hvor du laver det hele i en gryde. I denne opskrift anvendes kyllingebryst, der koges med lækre grøntsager.
- Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
- Pikant kylling
- Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
- Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
- Kartoffelpande med kylling og spinat
- Kylling i grøn aspargessauce
- FAQ
- Kommentarer

Kylling i bouillon med spidskål og hvedekerner
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 200 g hvedekerner - parboiled
- 1 l vand
- 2 bouillonterninger
- 1 rød peberfrugt
- 0,5 spidskål
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk sherryeddike
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres ud i mere mundrette stykker, mens forårsløg snittes i cirka to centimeter store stykker. Hvidløg hakkes groft.
- Kom lidt olie i en stor gryde og svits derefter kyllingekødet i 4-5 minutter, så det netop begynder at tage farve. Svits forårsløg og hvidløg med i yderligere et par minutter.
- Skyl hvedekernerne i en sigte, så støv og snavs vaskes af, og kom kernerne i gryden.
- Tilsæt vand og bouillonterninger, og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter.
- Peberfrugten skæres i mundrette stykker, mens spidskål snittes i mindre stykker. Persillen hakkes groft. Kom peberfrugten i retten, og et par minutter senere kommes spidskål og persille ved. Vend det rundt.
- Jævn med majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand. Smag din kylling i bouillon til med salt, peber og lidt eddike.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Kylling i bouillon serveres i dybe tallerkner eller mindre skåle.
Fordi retten er sund og nærende i sig selv, skal du ikke servere yderligere tilbehør til.
Jeg vil dog foreslå et godt stykke brød, og her kan du bruge denne opskrift med nem dej.
Flere inspirerende opskrifter:
Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
Pikant kylling
Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Kartoffelpande med kylling og spinat
Kylling i grøn aspargessauce
FAQ
Det bedste til kylling i bouillon er en hønsebouillon eller grøntsagsbouillon. Klar bouillon kan også anvendes.
Ja, hvis ikke du er så glad for hvidløg i retten, kan du blot udelade det. Den smager stadig godt.
Rester kommes hurtigt på køl i en tæt beholder, og her kan den holde sig frisk i op til 2 dage.
Ja, retten kan godt fryses. Genopvarm den i en gryde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.
Allan Brygger Andersen
Retten ser meget lækker ud - men hvor kan man købe paraboiled hvedekerner?
Mvh Allan Brygger
Madensverden.dk
Hej Allan
Mange tak. Jeg købte disse parboiled hvedekerner i SuperBrugsen, og de findes i en del supermarkeder.
Du kan også godt bruge almindelige hvedekerner, som så blot koges en smule længere.
De bedste hilsner
Holger