Dette er en god opskrift på kokostoppe, og de kan bages på ganske få minutter. Disse kokostoppe indeholder også lidt marcipan.
Det sværeste ved at bage kokostoppe er faktisk, at vente på de bliver færdige 🙂 Det er fristende lige at hapse. Og hapse. Og en mere.
Info om opskriften
De er hurtige at smække sammen hvis du får trang til noget sødt, og her har jeg lavet dem med lidt reven marcipan, der lige giver kokostoppene ekstra smag - og blødere konsistens.
Når chokoladen skal tørre, sker det hurtigst hvis du sætter dem ind i køleskabet. Læg dem på siden mens chokoladen stivner.
Jeg har under tidligere bagninger af kokostoppe brugt en chokolade med en kakaoprocent på 70 procent, men jeg synes det bliver for bittert i forhold til den lette kokossmag. Så det har jeg droppet.
Derfor vil jeg anbefale en mindre bitter chokolade - og jeg synes denne med 47 procent kakao fra Toms passer perfekt til.
Opskriften giver 12 dejlige kokostoppe.
Ingredienser til kokostoppe
1 æg
60 gram rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram kokosmel
25 gram smeltet smør
40 gram revet marcipan
Chokolade til smeltning og bund:
60 gram chokolade - gerne 47% fra Toms
Bagetid for kokostoppe: Cirka 8-10 minutter ved 180 grader varmluft.
Fremgangsmåde
- Find en god skål og dit piskeris frem. Her skal ikke bruges elpisker. Kom æg og rørsukker i skålen, og pisk det godt igennem.
- Læg piskeriset væk, og find en spiseske frem. Kom kokosmel, vaniljesukker og smeltet smør i skålen, og vend det hele godt rundt. Riv marcipanen groft, og vend atter en gang grundigt rundt. Sæt i køleskabet i en time.
- Tag massen til kokostoppene ud af køleskabet. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og form nu 12 kokostoppe, som du sætter forsigtigt på bagepladen. Jeg plejer at presse dem let sammen i håndfladen, og forme dem lidt spidse med en teske.
- Bag nu kokostoppene ved 180 grader i cirka 8-10 minutter. De skal være let gyldne, og må IKKE overbages. Tag dem ud - og køl kokostoppene af.
Dyppes i chokolade
Smelt lidt chokolade - se i linket hvordan du gør det bedst: Sådan smelter du chokolade.
Dyp bundene let i chokoladen, og læg dem på siden mens de tørrer. Så er de klar til servering.
Se også mine opskrifter på:
Hej Sarah
Du kan uden problemer lave dem dagen før - og sikkert også et par dage før.
Pas dog på du ikke kommer til at spise dem 🙂
Bedste hilsner
Holger
Hvad er holdbarhed når de er lavet..? Skal lavet til en fest og hvor længe kan de holde sig.. 😊