Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.
Kødboller i paprikasovs er en ret, som straks sender tankerne i ret af det ungarske køkken, og det er ikke uden grund.
Blandt andet på grund af den traditionelle og klassiske gullasch gryderet, men her er paprikaretten dog lavet med hakket kød i form af hakket kalv og svin, der formes til kødboller.
En god og nem ret til nem aftensmad, som de fleste vil kunne lide.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på kødboller i paprikasovs
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og husk også at lave den skønne kartoffelmos til. Den ungarske ret kan dog også sagtens nydes med kogte ris.
Kødboller i paprikasovs
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og flæsk
- 1 teske salt
- 1 løg - hakket
- 2 fed hvidløg - hakket
- 2 teskefulde paprika
- 1 teske spidskommen - stødt
- 1 æg
- 1 deciliter mælk
- friskkværnet peber
Paprikasovs af
- 1 løg - hakket
- 2 fed hvidløg - hakket
- 150 gram champignon - i kvarte
- 3 teskefulde paprika
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 2 deciliter oksefond - evt. 2 dl vand og 1 bouillonterning
- 400 gram hakkede tomater - svarende til 1 dåse
- 2 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Det hakkede kød æltes hurtigt sammen med salt, og jeg plejer blot at bruge hænderne til det.
- Hak løg og hvid løg meget fint, og kom det i skålen sammen med paprika, en smule spidskommen, æg og mælk. Tilsæt også friskkværnet peber.
- Ælt farsen sammen, og brug igen hænderne. Farsen skal være lind men sammenhængende, så den kan formes til kødboller. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mælk, men pas også på med, at farsen ikke bliver for tynd.
- Varm en dyb pande op, kom en god klat smør i og form nu 20-25 kødboller, der gennemsteges ved middel varme. Det tager cirka 8 minutter. Som altid når man steger kødboller eller frikadeller, må varmen heller ikke blive så lav, at kødet koger mere end steger. Læg kødbollerne til side.
- Kom en klat smør mere på panden, og sauter nu hurtigt finthakket løg og hvidløg.
- Champignon deles i kvarte og sauteres af sammen med løgene, hvorefter rød peberfrugt i tern tilsættes sammen med paprika.
- Kom oksefond i og lad den koge ind til cirka det halve, hvorefter de hakkede tomater tilsættes sammen med fløde og engelsk sauce. Lad det koge cirka 10 minutter.
- Smag paprikasovsen til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika, og læg kødbollerne i paprikasovsen, hvor de varmes med i fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kødboller i paprikasovs serveres straks, og drysses med lidt finthakket persille.
Den ungarske ret serveres med hjemmelavet kartoffelmos til.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Bent Hansen
Øh hvad mener du? 3 teskefulde paprika i kvarte?
Bent
Holger Rørby Madsen
Hej Bent
Godt du er vågen - tak. Jeg har skrevet forkert - det er champignon, der skal være i kvarte 🙂
Den er rettet nu. Tak.
Alt det bedste
Holger
Mia Vangsgaard
Hvilken slags paprika skal der bruges?
Sød, stærk el røget?
Morten Petersen
Virkelig lækker aftensmad, godt krydderiet. Brug gerne ekstra hvidløg i sovsen
Barbara Eriksen
Hejsa. Det med indkøbslisten er super. Det er så ikke slle opskrifter som kan bruges. Den der boller i paprika sovs kunne jeg ikke sende.