Kalkun med spinat er en både nem og hurtig ret. Her er min opskrift, der også indeholder soltørrede tomater. Nydes med pasta eller ris.
Jeg har lavet denne opskrift på kalkun med spinat som en virkelig nem og hurtig ret til aftensmad, og det er samtidigt en meget fedtfattig middagsret.
Her bruges hverken smør eller fløde, og alligevel får du en aftensmad med masser af smag. Samtidig er retten kolesterolvenlig.
Se også: Kalkun i karry med ris
Jeg har også tilsæt lidt soltørrede tomater for mere smag, men dem kan du godt undlade. Til gengæld er der masser af spinat i, og det er sundt.
I det hele taget vil jeg gerne slå et slag for, at vi spiser lidt mere kalkun. Dels er det meget fedtfattigt kød, og dels er det nemt og hurtigt at tilberede.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalkun med spinat
Ingredienser
- 350 gram kalkunbryst - i strimler eller tern
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 spiseskefuld hvedemel - med en god top
- 5 deciliter vand - gerne kogende
- 1 bouillonterning - høns eller grøntsag
- 8 soltørrede tomater - i olie i glas, i strimler
- 1 spiseskefuld paprika
- 200 gram spinat - frisk
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kalkun med spinat starter du med, at stege kalkunkødet i lidt olie. Du kan også bruge kyllingebryst eller kyllingeinderfilet. Steg et par minutter ved en god varme.
- Derefter tilsættes forårsløg sammnen med peberfrugt og hvidløg. Lad det kort svitse med.
- Drys en stor spiseskefuld hvedemel over, vend rundt og rør 5 deciliter kogende vand i sammen med en bouillonterning.
- Soltørrede tomater strimles og tilsættes. Jeg bruger soltørrede tomater i olie, der kan købes i de fleste supermarkeder.
- Tilsæt paprika og lad retten simre 3 minutter.
- Derefter tilsættes den friske spinat gradvist, så den lige når at falde sammen i retten.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Kalkun med spinat serveres straks sammen med kogt pasta eller ris.
Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Anni Gilda Johannessen
Hejsa
Jeg har tilmeldt mig Madens verden Plus.også tilmeldt nyhedsbrev for langt tid siden og det kører bare, men jeg har ikke helt styr på med nyhedsbrevet hvor mange gange..
Men mit fulde navn er Anni Gilda Johannessen.
Har købt jeres kogebog da den kom frem, men hos Bog & Ide.
Kan ikke undvære jeres mail nærmest ikke leve uden, men glæder mig til reklamerne forsvinder..
Dbh
Anni
Holger Rørby Madsen
Hej Anni
Tusind, tusind tak for de søde ord - det er jeg super gld for at høre.
Reklamerne forsvinder når du logger ind Madens Verden - og ellers skriver du lige til mig 🙂
Alt det bedste
Holger