• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter på god mad.

Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Forretter
    • Hovedretter
    • Kager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Sovs
    • Søde sager
    • Tilbehør
    • Vegetar
  • Quiz
  • Køb app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
  • Login
  • Log ud
  • Huskelisten
Forside » Opskrifter » Hovedretter » Høns i asparges til tarteletter – grundopskrift
Høns i asparges til tarteletter – grundopskrift

Høns i asparges til tarteletter – grundopskrift

Udgivet: 31. maj 2018 Opdateret: 8. november 2018 af Madensverden.dkKategori:Hovedretter

516
DEL
DelPinterestPrintNyhedsbrev
MailTwitterGoogleDiggStumbleuponVkTumblrSkypeFlipboard

Indhold

  1. Høne eller kylling
  2. Med eller uden tarteletter
  3. Opskrift på høns i asparges
  4. Sådan laver du høns i asparges
  5. Servering

Her er min grundopskrift på høns i asparges, som jo er perfekt som fyld i tarteletter. Se hvordan du steger kyllingen, og laver den skønne sovs med det helt rigtige fyld.

Høns i asparges i tarteletter – så bliver det næsten ikke mere dansk.

Retten er nem at lave helt fra bunden, og det kan du se herunder hvordan du gør.

Høne eller kylling

Køb en god høne eller kylling, som koges med forskellige suppeurter. Derefter pilles kødet fra og vendes i en hvid sovs med asparges og et par andre lækre ingredienser.

Det er faktisk en ganske nem ret at lave, blot man lige har en smule tålmodighed.

Med eller uden tarteletter

Høns i asparges bruges som sagt mest som fyld i tarteletter, men retten kan også serveres som den er. Altså uden tarteletter.

Og serveret med nye kartofler til. Det er en skøn spise.

Som fyld til tarteletter rækker denne opskrift til omkring 15 tarteletter.

Opskrift på høns i asparges

1,5 kilo høne eller kylling
1 gulerod
1 persillerod
1 lille stykke knoldselleri
1 porre inkl. toppen
1 løg
1 dusk frisk timian
2 teskefulde salt
20 sorte peberkorn
Ca. 1,2 liter vand
2 deciliter fløde
2 teskefulde Maizena udrørt i lidt vand
250 gram hvide asparges på glas
1 bundt forårsløg

Sådan laver du høns i asparges

  1. Varm en stor suppegryde op og kom lidt olie i. Brun hurtigt kyllingen på begge sider, og hæld derefter vand i så det netop dækker kyllingen (eller hønen). Det plejer at passe med cirka 1,2 liter vand, men spæd op så kyllingen er dækket.
  2. Gulerod, persillerod, knoldselleri, porre og løg hakkes groft og kommes ved.
  3. Lad det koge op, og tilsæt så timian, salt og peberkorn.
  4. Skru lidt ned for varmen, læg låget på og lad nu suppen med kyllingen (eller hønen) koge i en time og 15 minutter, så den er helt mør.
  5. Tag kyllingen op, lad den køle lidt af og pil derefter al kødet af den. Skroget kommes retur i gryden, som nu koges yderligere 15 minutter.
  6. Sigt indholdet fra og kom suppen tilbage i gryden. Her er der nu formentlig omkring 8 deciliter. Tilsæt også vandet fra de hvide asparges. og kog nu suppen lidt ind ved høj varme, hvor suppen bulderkoger.
  7. Kom fløden ved, og jævn sovsen med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber.
  8. Kyllingekødet plukkes eller skæres i mundrette stykker, mens de hvide asparges skæres i 2-3 centimeter lange stykker – og forårsløg i tyndere skiver.
  9. Kom det i sovsen og varm det hele hurtigt igennem i et par minutter.

Servering

Servér straks høns i asparges som hovedret – eller fyld den i tarteletter, og drys med lidt hakket persille.

Måske er du også interesseret i opskrifterne på smørstegt spidskål, mormors tynde pandekager eller opskriften på den franske dessertkage clafoutis.

Hvad synes du om denne opskrift?
  • Høns i asparges
Sending
Stem her
4.33 (9 stemmer)
  • Se de nyeste opskrifter på forsiden - klik her

Din huskeliste

Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.

Om opskriften

Jeg håber du kan lide opskriften, og husk at du altid kan klikke på links i opskrifterne, hvor du vil finde flere opskrifter med de enkelte ingredienser eller lignende forslag. I menu-linjen øverst finder du genveje til de mest brugte funktioner på Madens Verden. God fornøjelse.

Søg opskrift på Madens Verden

« Madplan uge 23 med dejlig sommermad
Honningmarineret laks til grill og ovn »

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

Har du en bruger?

Log ind / Opret dig som bruger

Søg opskrift her

Mest populære lige nu

  • Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Kylling med bacon, porre og spinat i fad
  • Madplan uge 8: Nem hverdagsmad til hele ugen
  • Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
  • Sådan laver du stegt kylling i ovn – med stegetid
  • Karrysuppe med kylling – nem opskrift på 25 minutter
  • Gammeldags forloren hare med vildtsovs – mormors farsbrød
  • Hvidkål – Opskrifter, fakta og næringsindhold
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn

Om Madens Verden

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Her finder du de bedste opskrifter, som jeg forsøger at gøre så nemme og forståelige som muligt. Det er nemlig ikke så svært at lave god mad. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

>> Læs mere her på denne side...

>> Tilfreds? Anbefal os her

Ny Madens Verden app

Senest tilføjede opskrifter

  • Nyretapper – opskrift, stegetid og de gode tips
  • Fiskefilet i pankorasp a la Thomas Pasfall
  • Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Madplan uge 8: Nem hverdagsmad til hele ugen

Få nyhedsbrev med de bedste opskrifter


Tilmeld dig nyhedsbrevet til Madensverden.dk, hvor alle kan lave god mad. Her er nemme opskrifter på virkelig god mad.

Ja tak



Populære søgninger lige nu

Footer

Mere inspiration

Græskarboller med ristede græskarkerner er super godt brød, der kan bruges både som kuvertbrød og til madpakken. Foto: Guffeliguf.dk.

Græskarboller med ristede græskarkerner

Møre koteletter, der serveres sammen med en sund og nærende rissalat med letdampet broccoli, peberfrugt og majs. En både nem og hurtig ret til aftensmad. Foto: Guffeliguf.dk.

Møre koteletter med sund rissalat med broccoli

Så let laver du en lækker pizza med jordskokker. Pizzaen skal rulles helt tynd ud, og efter bagning lægges der parmaskinke og spinat på. Foto: Guffeliguf.dk.

Pizza med jordskokker, parmaskinke og spinat

billede med pølsehorn

Pølsehorn – opskrift på nemme og bløde brød med pølser

Brødstykker med hvidløg af daggammelt brød

Brødstykker med hvidløg af daggammelt brød

majspasta med ærte- og baconsauce

Majspasta med ærte- og baconsauce på 15 minutter

Kylling med perlespelt og sprød salat

Kylling med perlespelt og sprød salat

Lav en lækker pizza med fordej, der er en super dejlig pizzadej opskrift. Pizzaen bliver sprød og har en god struktur. Foto: Madensverden.dk.

Pizza med fordej – bedste pizzadej opskrift

Anbefalinger fra brugerne

Gode råd og opskrifter

Du kommer med mange gode råd og nogle gode opskrifter, som jeg kan bruge. Maria Albrechtsen

Maria Albrechtsen
Se alle anbefalinger her

Opskrifterne er nemme at gå til

Hej Holger. Jeg har altid været glad for at lave mad og i en travl hverdag med tenagebørn, må det også gerne være nemt,hurtigt og lækkert. Din opskrifter er dejlige nemme at gå til, samt der er rigtig mange inspirerende… Læs hele anbefalingen her… “Opskrifterne er nemme at gå til”

Steen Jimmy Petersen
Se alle anbefalinger her

Lækker jægergryde

Jeg har prøvet at lave jægergryden med ris og cocktail pølser. Vil varmt anbefale den den var virkelig god og smagfuld. Den får 5 stjerner med en pil opad.

Erland Søndergaard Hansen
Se alle anbefalinger her

Gode opskrifter til grillen

Jeg elsker at grille og har fået mange fantastiske opskrifter til min gasgrill her i Madens Verden.

Jan Maarlev
Se alle anbefalinger her

Stor fan af Madens Verden

Jeg er stor fan af Madens Verden, bruger ikke andet. Skønne og nemme opskrifter 🙌 Lisa Andersen

Lisa Andersen
Se alle anbefalinger her

Størst på kager

Størst på det du bruger til kager. VH Eva

eva lindtoft sørensen
Se alle anbefalinger her

I giver mig altid gode ideer til aftensmaden

Jeg synes, at I er pragtfulde. Når man ikke lige ved, hvad mad man skal lave til aften, slår jeg da lige op på madens verden. I kan altid give en ide. Anne Marie

Anne Marie Westerberg
Se alle anbefalinger her

Jeg er SÅ glad for Madens Verden

Asparges med bacon, som jeg nettopp så, der vil jeg absolutt anbefale å surre litt gul smelteost rundt aspargesene før man dekker dem med bacon……. Herlig! Jeg er SÅ glad for at jeg ble obs på nettstedet Madens Verden, og… Læs hele anbefalingen her… “Jeg er SÅ glad for Madens Verden”

Tor Bille Langeland
Se alle anbefalinger her

Det er en fantastisk hjemmeside

Det er en fantastisk hjemmeside. Bruger den rigtig meget – og er helt vild med søgefunktionen 👍 Virkelig gode opskrifter 😉😉 Hanne Damkjær

Hanne Damkjær
Se alle anbefalinger her

Gode opskrifter til en travl hverdag

Så mange gode opskrifter og ideer til god mad. Mange nemme og simple i en travl hverdag, og er så velsmagende og sunde.

Thomas H. Pedersen
Se alle anbefalinger her

Varm anbefaling

Hvis jeg leder efter en eller anden opskrift er det første sted jeg kigger helt sikkert Madens Verden . Fantastisk godt og nemt forklaret og indtil nu er der ikke noget der er mislykket . Kan VARMT anbefales. Keep going… Læs hele anbefalingen her… “Varm anbefaling”

Dorte Ettner
Se alle anbefalinger her

Altid velsmagende mad

Glad for denne side og bruger den flittigt. Altid velsmagende og lækker mad fra denne side.

Susanne Bjødstrup Laugesen
Se alle anbefalinger her

Aldrig har stegt flæsk smagt bedre

Stegt flæsk. Jeg er simpelthen så glad for den opskrift i viser. Aldrig har stegt flæsk været mere lækkert, og med sprød svær. Men man skal være over det de sidste 10 minutter hvor temperaturen bliver hævet til 230 –… Læs hele anbefalingen her… “Aldrig har stegt flæsk smagt bedre”

Per Vinther Nielsen
Se alle anbefalinger her

Har prøvet verdens bedste rundstykker.

Har prøvet verdens bedste rundstykker. og de var det Bløddejen fungerer også.

Bjørn Petersen
Se alle anbefalinger her

Nemme opskrifter

Jeg kan godt lide dine opskrifter. De er lige til at gå til. Kirsten

Kirsten
Se alle anbefalinger her

Dejligt med så mange ovnretter

Tak for nogle dejlige og nemme opskrifter. Jeg har som forholdsvis ny bruger allerede haft meget glæde af dem. Det er specielt dejligt med så mange ovnretter. Ulla Marqversen

Ulla Marqversen
Se alle anbefalinger her

Bruger mange af dine opskrifter

Jeg syntes det er en rigtig god side du har lavet. Vi bruger mange af dine opskrifter, speciel gryderetterne. Tak for en god side. Thomas

thomas
Se alle anbefalinger her

Meget tilfreds

Gode på alle opskrifter. Er meget tilfreds.

HJ
Se alle anbefalinger her

Vild med opskrifterne

Jeg er VILD med denne side – får en masse god inspiration til madlavningen … og har aldrig været uheldig med jeres opskrifter  I LOVE IT 

Vibeke Møller Pedersen
Se alle anbefalinger her

Stor glæde af opskrifterne

Hej. Jeg får dine opskrifter på min mobil. Jeg har lavet mad i mange år, men har stor glæde af dine opskrifter, for en gammel hund kan også lære nye kunster. Når dine opskrifter, kommer på mobilen, giver de ofte… Læs hele anbefalingen her… “Stor glæde af opskrifterne”

Palle
Se alle anbefalinger her

Overskuelige opskrifter

Jeg vil på det varmeste anbefale Madens Verden, opskrifterne er overskuelige, og resultatet er altid godt. Jeg takker mange gange, da jeg ikke er nogen kok, men følger jeg jeres opskrifter, har resultatet været godt. Med venlig hilsen Lisbeth

Lisbeth
Se alle anbefalinger her

Fantastisk bagt æggekage

Fantastisk bagt æggekage👍😊. Så kan den ikke blive bedre😊🌺 Ann

Ann
Se alle anbefalinger her

Alletiders opskrifts samling

Alletiders opskrifts samling, studerer nøje opskrifterne igennem, og får lyst til at afprøve dem. Hilsen Britta

Britta Sørensen
Se alle anbefalinger her

Rigtig gode velsmagende retter

Er lige begyndt, tak for gode og nemme opskrifter. Rigtig gode velsmagende retter, som jeg vil bruge meget. MVH Niels Peter Kjer

Niels peter kjer
Se alle anbefalinger her

Nemme og forståelige opskrifter

Her i huset er vi gamle folk, og kan ikke rigtig med alle de nye sære ting der bruges til mad. Men gode gammeldags retter, med grøntsager til, kan vi li`- Og blandt opskrifterne her er inspiration til at gøre… Læs hele anbefalingen her… “Nemme og forståelige opskrifter”

elly elversøe
Se alle anbefalinger her

Forloren mørbrad med luftig kartoffelmos er en super ret

Forloren Mørbrad med luftig kartoffelmos og dampede Brcocoli.ken som blev erstattet med Rødvi Fulgte opskriften undtaget Cherry Eddi som blev erstattet med Æblesider eddike og et stort Elstar æble i.skåret i 4 stykker. Kartoffelmosen blev lavet af 3 bagekartofler og… Læs hele anbefalingen her… “Forloren mørbrad med luftig kartoffelmos er en super ret”

LARS S.M.
Se alle anbefalinger her

Gode og velsmagende retter

Gode velsmagende retter der er lette at lave. VH Kjeld

Kjeld Brask
Se alle anbefalinger her

Anbefaler de super lækre boller

Jeg kan helt klart anbefale de klassiske boller her på siden. De er super lækre og luftige. Mmm, siger jeg bare!!

billede med boller på bageplade
Mercedes
Se alle anbefalinger her

Inspirerende blog

Jeg har prøvet at bage mange rugbrød og aldrig været heldig med det. Men dit rugbrød er helt fantastisk. Tager lang tid men god mad tager jo lang tid. Hjertelig tak for opskriften og en inspirerende blog.

Alice Schack Furuberg
Se alle anbefalinger her

Nu kan jeg få maden til at smage af noget!

Hej Holger Tusind, tusind tak for denne fantastiske side. Jeg er blevet totalt afhængig af dine skønne og let tilgængelige opskrifter. Nu kan jeg få maden til at smage af andet af noget, og råvarerne er noget man kan få… Læs hele anbefalingen her… “Nu kan jeg få maden til at smage af noget!”

Lisbeth Hesselholt Andersen
Se alle anbefalinger her

Er blevet afhængig af siden

Jeg har efterhånden prøvet en del af madensverdens opskrifter både til vores aftensmad og til vores hjemmebag og hver gang er det blevet en velsmagende og stor succes. Selv min mand kan være mere med, er så dejligt , vi… Læs hele anbefalingen her… “Er blevet afhængig af siden”

Line Bavnsfelt
Se alle anbefalinger her

Jeg kan varmt anbefale siden

Jeg kan varmt anbefale siden her. Mange af opskrifterne er nemme og hurtige at gå igang. Så er det bare op til dig, at bestemme dig for hvad du / familien har lyst i dag. Bon appetit 🙂 VH Carsten Veisig

Carsten Veisig
Se alle anbefalinger her

Meget tilfreds med masser af grønt

Jeg er meget tilfreds og det er kun 14 dage siden jeg prøvede dine opskrifter. Meget varieret og masser af “grønt” tak. VH Britt

britt andersen
Se alle anbefalinger her

Verdens bedste kogebog

Madens verden er ganske enkelt verdens bedste kogebog. Man kan finde ALT hvad der er værd at vide om mad- skrevet så alle kan forstå det. Jeg bruger Madens Verden hver dag for ny inspiration.

Bente Petersen
Se alle anbefalinger her

Jeg er vildt begejstret for opskrifterne

Havde jeg bare opdaget din side noget før.. Jeg er vildt begejstret. Så nu må jeg igang med gryderne og dine opskrifter, efter jeg er blevet enkemand.. Ha’ en god dag VH Kjeld Christensen

Kjeld Christensen
Se alle anbefalinger her

Lækker mad

Det er rigtig lækker mad. Og der er nok af den. Tak for en fantastisk netkogebog, vil klart anbefale den

Christina Vinsti Green Rasmussen
Se alle anbefalinger her

Copyright © 2019 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OKLæs mere