Her er min grundopskrift på høns i asparges, som jo er perfekt som fyld i tarteletter. Se hvordan du steger kyllingen, og laver den skønne sovs med det helt rigtige fyld.
Høns i asparges i tarteletter – så bliver det næsten ikke mere dansk.
Retten er nem at lave helt fra bunden, og det kan du se herunder hvordan du gør.
Høne eller kylling
Køb en god høne eller kylling, som koges med forskellige suppeurter. Derefter pilles kødet fra og vendes i en hvid sovs med asparges og et par andre lækre ingredienser.
Det er faktisk en ganske nem ret at lave, blot man lige har en smule tålmodighed.
Med eller uden tarteletter
Høns i asparges bruges som sagt mest som fyld i tarteletter, men retten kan også serveres som den er. Altså uden tarteletter.
Og serveret med nye kartofler til. Det er en skøn spise.
Som fyld til tarteletter rækker denne opskrift til omkring 15 tarteletter.
Opskrift på høns i asparges
1,5 kilo høne eller kylling
1 gulerod
1 persillerod
1 lille stykke knoldselleri
1 porre inkl. toppen
1 løg
1 dusk frisk timian
2 teskefulde salt
20 sorte peberkorn
Ca. 1,2 liter vand
2 deciliter fløde
2 teskefulde Maizena udrørt i lidt vand
250 gram hvide asparges på glas
1 bundt forårsløg
Sådan laver du høns i asparges
- Varm en stor suppegryde op og kom lidt olie i. Brun hurtigt kyllingen på begge sider, og hæld derefter vand i så det netop dækker kyllingen (eller hønen). Det plejer at passe med cirka 1,2 liter vand, men spæd op så kyllingen er dækket.
- Gulerod, persillerod, knoldselleri, porre og løg hakkes groft og kommes ved.
- Lad det koge op, og tilsæt så timian, salt og peberkorn.
- Skru lidt ned for varmen, læg låget på og lad nu suppen med kyllingen (eller hønen) koge i en time og 15 minutter, så den er helt mør.
- Tag kyllingen op, lad den køle lidt af og pil derefter al kødet af den. Skroget kommes retur i gryden, som nu koges yderligere 15 minutter.
- Sigt indholdet fra og kom suppen tilbage i gryden. Her er der nu formentlig omkring 8 deciliter. Tilsæt også vandet fra de hvide asparges. og kog nu suppen lidt ind ved høj varme, hvor suppen bulderkoger.
- Kom fløden ved, og jævn sovsen med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber.
- Kyllingekødet plukkes eller skæres i mundrette stykker, mens de hvide asparges skæres i 2-3 centimeter lange stykker – og forårsløg i tyndere skiver.
- Kom det i sovsen og varm det hele hurtigt igennem i et par minutter.
Servering
Servér straks høns i asparges som hovedret – eller fyld den i tarteletter, og drys med lidt hakket persille.
Måske er du også interesseret i opskrifterne på smørstegt spidskål, mormors tynde pandekager eller opskriften på den franske dessertkage clafoutis.
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.